Zuzka S — 3. 2. 2006 12:16

S mojí dvouletou Terezkou se posledních pár měsíců potýkáme s tím,že si stěžuje na bolesti nožiček.Často ukazuje na lýtkové kosti.Pak musím nastoupit s Alpou nebo ICE masážním gelem a mazat a mazat.Většinou si na to stěžuje v noci a moc pláče.Nevíte jestli na to nejsou nějaké vitamíny nebo čím to může být?Myslím si že to je růstem kostí,ale nejsem si jistá.Díky za případné rady a odpovědi.

sunflower — 3. 2. 2006 12:44

Ahoj Zuzko,
zrovna nedávno to samé říkala kolegyně, která má asi 4letého syna....
Nejspíš to bude růstem anebo je to něco podobného jako když dostaneš křeče do nohou - což je nedostatkem minerálů - hlavně hořčík a vápník...

Zuzka S — 3. 2. 2006 13:27

Čauky sunflower díky za tip.Zkusím se v lékárně zeptat na ty vitamíny.Když to nezabere zeptám se lékařky :)

maya — 3. 2. 2006 14:13

Ahoj, být Tebou, tak bych se s doktorkou poradila rovnou. Syn mé kamarádky v útlém dětství trpěl jakousi nemocí kyčelních kloubů, která se myslím projevuje bolestmi kyčlí hlavně po probuzení. Nesměl pak dlouhou dobu vůbec chodit, jen se plazit po zadečku. Za čas se to srovnalo, nicméně pokud by se na to včas nepřišlo, je to závažná choroba s trvalými následky. Vůbec neříkám, že něco takového má Tvoje malá, jen tím myslím, že je lepší se radši rovnou zbytečně zeptat, než pak třeba něco zanedbat, pokud si na to malá stěžovala už víckrát.

Renca — 3. 2. 2006 14:19

Ahojky Zuzy,mam doma kluka  2 roky a 4 mesice a pred mesicem jsem meli obdobny problem,vzhledem k tomu ze jsme meli s nozickama potiz,tak jsem s nim rovnou vyrazily na kontrolu na Ortopedii.Nic pan doktor neobjevil,jen nas pan doktor ujstil ze se jedna jen o rust kosti a je treba davat vetsi prisun vapniku a vitaminu celkove...A ted potom mesici je vse bez problemu,jen obcas rekne ze boli,ale neni to ve stadiu kdy se bidul v noci a brecel ze ho boli nozicky...
Nicmene bych ti doporucila take poradit se otom s lekarem,uz kvuli tvemu klidu a zdravi male...

Zuzka S — 3. 2. 2006 14:41

Holky asi máte pravdu.K doktorce radši skočím,uvidíme co poradí.Doufám,že to nic vážného nebude.

Alfa — 1. 6. 2014 0:41

Já bych v om případě doporučila přípravek Colafit :) sama ho užívám, ale je vhodný právě i pro děti, které trpí na bolesti končetin z růstu a tak podobně :)