verto — 9. 3. 2009 18:04

Dobrý den,

dříve se mi to nestávalo, ale tento měsíc už potřetí, a tak prosím o radu.

Mé potíže se projevují takto: Po jídle (jednou do půl hodiny, dvakrát po několika hodinách) začnu cítit, že slábnu, silně se potím, mám nepříjemný tlak v břiše (ne přímo žaludek, spíše střeva, ale těžko říct) a nejspíše mi i docela klesne tlak, protože si myslím, že to se mnou každou chvíli sekne. Vyčerpá mě to tak, že si musím lehnout. Mám nutkání ke zvracení, ale obvykle tomu musím pomoci, přičemž jednou se mi to přes veškerou snahu nepovedlo. Ale zvracení stejně vůbec nepomůže a ta slabost a nepříjemná bolest, která není nijak prudká, ale zato vytrvalá, se mě drží ještě několik hodin (a problémy se střevech cítím ještě několik dní poté, i když jím jen suchý chléb a rýži). Při ležení bolest časem odezní, ale jakmile se třeba jen přetočím na bok, zase začne. Stalo se mi to po pečeném mase a po špagetách s boloňskou omáčkou, což sice nejsou dietní jídla, ale taky myslím žádná dietní katastrofa. Ve všech případech jsem si je vařila sama z čerstvých surovin, maso bylo libové a dost propečené.

Do ČR se vracím až v polovině dubna a tady, kde teď jsem, je to trochu složitější, takže zatím jsem s tím u lékaře nebyla a chystám se až po návratu domů za měsíc. Říkají ty symptomy někomu něco, ať vím, na co se mám připravit a jak případně čelit dalšímu opakování těch záchvatů? Loni v dubnu mi operovali žlučník a od té doby jsem neměla žádné problémy. Četla jsem někde, že po operaci žlučníku mohou zůstat kamínky ve žlučovodech a dělat neplechu.

Budu vděčná za jakékoli rady.

Bety — 9. 3. 2009 18:35

Jenže to může být opravdu cokoliv, skutečně i operovaný žlučník může způsobovat problémy, problémy může způsobovat i když žlučník chybí, podobné nebo stejné příznaky mívají i lidé s hellicobacilem... bez vyšetření ti nikdo neporadí, nikdo nemůže vědět co to je! Jestli chceš riskovat svoje zdraví, tak na vyšetření nepůjdeš - nemáš na to peníze nebo je lékař daleko, jsi někde v pustině jenom s internetem? Sama se musíš rozhodnout co je pro tebe přednější, tady to nevyřešíš, akorát si můžeš ještě ublížit když použiješ nějaké babské rady...