hanina — 9. 3. 2009 17:39

Ahoj lidičky. Ve čtvrtek mě volala moje sestřenice (33), že má leukémii a že ji začíná chemoterapie. Jsem z toho samozřejmě uplně vyřízená, protože vím, že to je vážná nemoc a bojím se nejhoršího. Doma má 2 krásné kluky (5 a skoro 1) a úžasného manžela. Prosím Vás, máte někdo někoho takového ve svém okolí, který se vyléčil? Nevím přesně , jakou má formu (teta říkala, že střední) ale to asi není ta správná specifikace. Jen vím, že nejdřív to vypadalo jako chřipka a zánět dásní. Když ji nezabrala několikátá antibiotika zjistili ji tuto hroznou nemoc.

A potom ještě, jestli nevíte, co by bylo nejlepší užívat při chemoterapii na posílení imunity, protože po chemoterapii je imunita na bodě mrazu.

Moc děkuji za jakékoliv informace.

Damila — 13. 3. 2009 7:16

Hanino,
to je skutečný průser, a tak malinké děti... :(
Co všechno o té nemoci víte? Je hodně druhů leukémie, některá se dá léčit  implantací dárcovské kostní dřeně, jiná se léčí jen  chemem...dost nešťastný způsob, jak zkazit imunitu.
Jako máma teď kvůli chemoterapie nebude několik měsíců vůbec fungovat. Příjde o kus života.  Je mladá, má šanci to přežít, ale za jakou cenu... :-(

Já bych do chema nešla. Ale chápu, že to vidí jako jediné východisko.
Můj tatík  prodělal právě 6. dávku chemoterapie, a v podstatě nežije (má jiný typ rakoviny).
Moje teta měla leukémii, před 10 lety. Uzdravila se sama (má 70 let).
Hanka Zagorová měla leukémii, nebo ještě má, ale žije mnoho let, a kvalitně.

Existuje spousta metod přírodních typu "soda a javorový sirup", ale nevím, nejdřív bych zjistila přesně o jaký druh leukémie se jedná a pak hledala lidi, co to mají, měli, spojila se s nimi, a hledala aktivně řešení.
Obávám se, že Ty s tím nic neuděláš,, jsi jen v roli poradce.

Přeji sestře hodně síly, trpělivosti a víry v uzdravení. Ať už se léčí jakkoliv, hlavní bude změnit něco, co leukémii způsobilo. Otázka je, jestli to pochopí.
Uf, je to hrozné taková mladá, na vrcholu sil...snad to dobře dopadne!

mirka.. — 13. 3. 2009 11:26

záleží na tom, jakou formu má, jestli akutní nebo chronickou a taky jaké buňky bílé krevní řady postihuje. učily sme se, že chronická může být nepozorovaně v těle dost dlouho, ale poté stejně přejde v akutní formu. myslim, že chtít při leukemii zachranovat imunitu je stejně k ničemu, protože nádorové bunky jsou samotné bunky imunity. prý jediný způsob jak se úplně vyléčit je transplantace kostní dřeně. protože pokud je ve vlastní dřeni chyba, nebude produkovat zdravé a zralé leukocyty. chyba prý bývá nejčastěji mutace chromozomů. záleží optavdu na tom, jaká je to forma a jak na tom je s počtem nádorových buněk a počtem leukocytů, který jsou schopný vykonávat svoji činnost.přeju hodně štěstí.

hanina — 13. 3. 2009 15:31

No tady je největší průšvih, že ona se to zřejmě učila ve škole taky. Udělala si dálkově zdravotní sestru :dumbom: Podle všeho to bude akutní, protože ji léčili na chřipku a pořád se z toho nemohla vyhrabat. Příští týden za ní jedu do nemocnice , tak se jí na všechno zeptám.

Moc děkuji :pussa:

pořád marně hledám někoho, kdo se z leukémie vyléčil :grater:

mirka.. — 13. 3. 2009 16:47

průšvih podle toho jak moc to zdr. sestry rozebírají a taky jestli je pro ní lepší být v nevědomosti, nebo čelit pravdě. pokud akutní, tak to je průšvih větší. transplantace má nevýhody, že imunosupresiva úplně potlačí imunitu, takže když už tělo přijme transplantát, tak musí tlumit vlastní imunitu. vyléčit se..jde o to, že když už máš špatnou kostní dřeň, ta produkuje nádorové leukocyty, ještě nezralé jejich formy jsou pouštěny do periferní krve, takže neplní svoje funkce a ještě k tomu jsou změnený tak, že je tělo neumí zničit. takže krev je plná lleukocytů, který nefungujou a dělají si co chtějí. no, taky v tom plavu. nevím, jak yb se to dalo léčit, když příčina je poškozený chromozom

hirondel — 13. 3. 2009 17:59

Hanino,
Clovek ktery takhle onemocni ,normalne nevi co si s tim pocit.Jasne jak by mel.Tak je v podstate zmateny, vystraseny a casto se stava ze jedinou nadeji vlozi do lekaru. Bezny postup a zvyk.
To vsak podle mne samo o sobe nestaci.
Clovek by mel ale podle mne hledat i jine moznosti lecby,stuj co stuj. Zacit se ohlizet i po jine opore a hledat odpovedi predevsim ve sve psychice. Sam to zvladne jen malo procent lidi.
Tam uvnitr ve sve psychice lezi podle mne jediny klic k pricine nemoci.

Nemocny je vyzyvan hledat vsechny mozne kombinace jak najit cestu k uzdraveni.
Totiz nic neni nemozne.Jen nesmi propadnou panice a strachu. Verit ze se dokaze uzdravit. :)

Aneri — 13. 3. 2009 22:03

Záleží opravdu na typu leukemie, osobně si myslím, že i zde jsou na vině neléčené infekce. Je nutné rychlé hematoligické vyšetření, jakož i imunitní, osobně si myslím a věřím , že je dost velká naděje na zvládnutí nemoci.
Když nevíme, o co konkrétně jde, těžko radit. Nyní u syna řešíme lymfocytosu  /bílé krvinky požírají červené/ , která může být předstádiem leukemie......a ta je určitě z neléčených inferktů!

mirka.. — 14. 3. 2009 9:21

aneri, už jsem to někde psala, lymfocytosa není o požírání( to se jmenuje fagocytosa), ale jenom zmnožení lymfocytů. zmnožení je znak napadení infekcí, nebo taky může souviset s leukemií, ale tam jde o to zjistit, jestli se v krvi vyskytují ve větší míře nezralé formy leukocytů. pokud máte jen lymfocytosu, tak by se teda jednalo jen o řadu lymfocytů.

řekla bych, že doktoři budou dělat testy aktivity lymfocytů a testy fagocytární aktivity. taky se spočitá, kolik leukocytů v krvi je normálních a kolik nádorových.
o příčině lze leda polemizovat. četla jsem že riziko zvyšuje kouření( kvůli karcinogennímu benzenu). kdyby v tom měl figurovat infekční agens, musel by mít karcinogenní vlastnosti. nebo pokud je to mutace chromozomu, bunce prostě rupne v kouli a zreplikuje blbě DNA. pani doktorka nám řikala, že se ale nejčastěji jedná o translokaci chromozomu, tedy že se kus chromozomu někde utrhne a jinde se přilepí, kde nemá co dělat.

hanina — 14. 3. 2009 9:37

Tý jo, to jsou pojmy, kterým absolutně nerozumím.
Včera me domů došla kniha o bylinkách, je tam čaj z 11 bylin, který se má pít při leukémii, jsou tam uvedeny 2 příklady lidí, kteří už byli v posledním stádiu. Já vím, že to je jen pomocná léčba, kdyby to pomohlo každému, lékaři už by to dávno tak léčili. Psala jsem to sestřence a ona mě poprvé za celou dobu odpověděla na SMS, ale s tím, že bylinky stejně nemůže, ale že věří, že se uzdraví, což je samozřejmě dobře. Psala, ať se klidně zastavím nebo zavolám.
Četla jsem, že příčinu leukémie lékaři pořádně nevědím, může to být v genech a nebo to taky může být u pacientů, kteří už se dříve léčili na nějaká nádorová onemocnění. Sestřence asi před 5 lety našli nádor na mozku, naštěstí nezhoubný. Prognóza byla, že bude po operacii zřejmě ochrnutá na půl těla, protože je nádor v těsné blízkosti pohybového centra. Operace se zdařila na jedničku, takže sestřenka dál pokračovala ve spokojeném životě, pořídila si druhé dítě, malému ještě není ani rok a teď se stalo tohle. :grater:

Aneri — 15. 3. 2009 13:52

Mirečko, jistěže má syn i fagocytosu, neutropenii a další, ale co to pomůže, když má i klebsielu, pneum. chlamydie pneum.  haemo species, EB virus, streptokykoky,styfylokoky., MRSU ...a poílají ho s tím na pychiatrii !! Ještě jsem na světě neslyšela o případu, že by se porucha krvetvorby a infekce léčily na psychiatrii. To je svinstvo - takoví lékaři !

Aneri — 15. 3. 2009 13:55

http://wikipedia.infostar.cz/l/ly/lymphocytosis.html
ještě jsem zapomněla mononukleozu a taxoplasmozu

mirka.. — 16. 3. 2009 14:58

fagocytosu má každý, protože to je jeden z obranných mechanismů těla. jenže to by právě měly dělat hlavně neutrofily. to mu nezabírají absolutně žádná atb? při takovým arzenálu bakterií by měl mít takový potíže, že by nebyl schopný normálního života. a s mononukleozou by měl ležet na infekčním. nikdo mu nic nenapsal, když se mu kultivací našlo tohle?

Aneri — 17. 3. 2009 9:57

Vidíš, Mirečko...a syn pracuje v nemocnici a roznáší infekce dál ! To je k nevíře, to by mělo být trestné, nejen, že ho od 8. měsíce lonského roku nikdo ničím neléčí, ale nechají ho s tím pracovat ! Ano, nezvládá už skoro ani práci, jak je unavený, ale nemůže jít marodit, chce si brát hypotéku. Nejhorší je  ta bezmoc, když ho s tímto posílají na psychiatrii, tak to už asi napíšu opravdu stížnost na ministerstvo ! Pak at se nikdo nediví, že si jde s něčím lehnout do nemocnice a ještě víc ta chytí....věřím mu, stále spí a nemúže se z toho zvetit!Nemám s ním skoro spojení, do práce mu nemůžu volat a po práci je unavený a neslyší ani telefon.   Bojím se, že ho nechají zemřít a začínám z toho být agresivní ! Zítra jde zase na vyšetření, možná přijdou ještě na něco jiného....ale léky za 8 měsíců na nic nedostal !!!Stále se vyšetřuje , posílají ho od čerta k dáblu,od obvodního k imunologovi, imuniolog na hematologii, tam napíšou, že není třeba léčit..........nikoho nezajímá, jak se cítí a co říká, co všechno ho bolí........ všichni píšou, bodují, vyžírají pojištovny, berou 30,- Kč, ale nikdo neléčí a vůbec se nestydí !!! Tak vypadá naše zdravotnictví !

Martinka1 — 17. 3. 2009 9:59

:offtopic:
Ne že by to s tématem souviselo... ale viděla jsem film - dokument o tom, jaké je zdravotnictví v USA... oproti tomu máme zlaté, miliónové zdravotnictví...
Jenom poznámka... pokračujte :-)
:offtopic:

Aneri — 18. 3. 2009 10:49

A tak jsme "vyléčeni " !!! Všude podaroval syn 30,- Kč a infekce jsou jen lokální, únava může být ze 100 dalších věcí, ATB nedostane, je zdravý, ale doporučila mu 10 věcí na podporu imunity, co si má koupit !/bere/  Streptokoky a stafylokoky má každý, klebsiela, mno, to nic není, pneumonie, to je na plících, EBV má každý, lymfocytozu také a pokud neví, z čeho je unavený bez zátěže, tak to neví, nedostatek železa, ani Déčko neřeší........... Tak to bych byla schopná i ochotná za takový výrok imunoložky i zabít ! Nezbývá, než samoléčba. Nevěřím, že je někde horší zdravotnictví ! Pokud nechají mladého člověka s neléčenými infekty a nepomůžou mu, následkem může být leukemi a stav již nezvratný! Pak ho nechávají umřít zaživa, nevím, jaká je záruka státu tedy? Hlavně, že léčíme lidi v Africe a jiných zemích ! To byly kecy, že se dostane lepší péče těm více nemocným s rakovinou a pod......ano, nejdříve jim tu rakovinu způsobí a pak ji jako budou léčit?! Nemám slov, ale udělám vše pro to, abych mi nenechali dítě umřít !
Lékař, který řekne, že infekce v krku, na plících  a v krvi je jen lokální  - není lékař, ale nevzdělané prase ! I méně inteligentní člověk ví, že v těle koluje krev a lymfa........

mirka.. — 18. 3. 2009 11:06

aneri, a byl syn ještě někde jinde? nezdá se mi, když mu lékař něco nepředepíše, že by nemohl sebrat výsledky a jet jinam. proč netrvá na tom, aby ho někdo léčil? klebsiella by mu měla zpsůsobovat záněty v močových nebo žlučových cestách, pokud si to s něčím nepletu. prostě já bych se odbýt nenechala. streptokoky a stafylokoky má fakt každý, záleží na tom, které tam má, to nepíšeš. kde všude byl? lokální infekce je, když se patogen zdržuje jen tam, kde vždycky. pokud je něco v plicích a je u něj známo že napadá plíce, je to lokální infekce. ačkoli plícemi protéká krev. lokální infekce to není, pokud se prokáže, že infekční agens napadl i jiné části těla.
ale tvůj syn by měl trvat na léčení lokálních infekcí. jít jinam, trvat na tom. ne si vzít takovýhle tvrzení a jít domů.

Damila — 18. 3. 2009 11:13

Aneri, proč hned leukémie?
Ale i kdyby-posilování imunity by i tak bylo skutečně nejlepším řešením.
Slyšelas o přípravku Colostrum? A 90% výtažek z Aloe Vera? Dá se koupit přes internet, drahé jako prase. Ale přírodní, a účinné. Není to lék. Je to burcovač imunity. Berou to ti, co jim chemoterapie zničila imunitu. Přitom imunita je jediná zbraň, kterou lidské tělo proti nemocem má. Takže doporučuji skutečně posilovat samoléčebný proces. Lékaři jak vidno nepomůžou.

mirka.. — 18. 3. 2009 11:19

je fakt, že když tvůj syn pochytal tohle všechno, má imunitu dost v háji a měl by brát něco na imunitu. léčení infekcí, dkyž tělo neumíí samo vstát je k ničemu.

Aneri — 18. 3. 2009 13:14

Syn se nejdříve léčil na Moravě,tady měl poruchu imunity, nyní je v Čechách, takže byl u mnoha odborníků, jenže pokud ho obvodní odešle ke specialistzovi s tím, že by se mělo něco léčit a specialista ho vykopne......  nenechám ho utopit kvůli infektům na psychiatrii. Je to hodně o genech, oslabené imunitě,  nerovnováze a infekcích. Imunitu jsme posilovali za desetitisíce, rovněž i vitamíny a doplňky. Výsledky má na invalidní důchod,získal by ho ale nechce do něj, ještě nežil !
Aloe vera kvalitní bral roky, parazity má částečně poléčené, on i echinokok v očích způsobuje slepotu, což asi odborníci neví, jemu skutečně dělají problémy více infekce. Jenže to by museli vědět lékaři, že při infekcích se nemají doplňovat určité prvky, tím se pak podporují infekty, při nerovnováze Déčka posílají na sluníčko, což je největší kravina a lidem radami škodí. I nedostatek železa způsobuje únavu, ale pokud se dodává, podporují železo infekty! No a kdo tomu nerozumí, tak to neví......
Jsem ve styku s mikrobiology a odborníky jiných zemí, kde aspoň poradí a budeme problém řešit na jiné úrovni. Naše služby se měly jmenovat nemocnictví, to je příznačné, ne zdravotnictví ......no, je vidět, kam to všechno spěje......a bude hůř !

mirka.. — 18. 3. 2009 17:11

no já nevim, jestli bych chtěla mít málo železa a pak anemii. v čem je špatný chodit na sluníčko při nerovnáze déčka? proč ti odborníci neporadí co máš po doktorech chtít aby předepsali? mi přijde tvůj syn, že má totálně komplet všechno. v čem železo podporuje infekty? všechny stejně? ty tady podáváš jen takový zmatený informace, který rozhodně neobsáhnou problematiku.

mirka.. — 18. 3. 2009 17:12

a proč ho posílají na psychiatrii? udal doktor nějaký důvod?

lenka.hrecinova@seznam.cz — 19. 3. 2009 17:04

Ahojky všichni a zvláště Hanino! Vím přesně jaké je to se dozvědět o někom koho má člověk rád,že mu zjistili leukemii.Sice to v mém případě nezjistili někomu příbuznému nebo známému,ale mě osobně.Za pár dní to bude přesně rok kdy jsem tenhle ortel slyšela od lékařů.Měla bych taky asi napsat,že jsem ještě celkem mladá (25let) a hlavně že mám doma 5letou holčičku a to přiznávám,že je na tom to nejhorší!!!Zjistili mi akutní formu leukemie takže to byl pak celkem fofr.Následovali chemoterapie (byli 2 vždy na 1měsíc) pak chemoterapie na ambulanci a hned jak mi našli dárce tak transplantace.Tu jsem měla 1.října 2008.Taky bych měla asi zmínit,že trans.byla nepříbuzenská.Dneska už je mi celkem ok,ale vyhráno taky ještě nemám.Tak kdybych ti mohla nějak pomoci,tak budu jedině ráda,myslím tím kdyby si se chtěla něco dozvědět a tak.

Ota — 19. 3. 2009 17:10

Lenko.H, prosím o upravení jména, ne do jména mail adresu. Díky za pochopení

Pinky — 21. 3. 2009 13:38

Hani, my už jsme si o leukémii psaly hodně :)
Zkušensoti s ní mám bohužel z první ruky.... před třemi měsíci mi maminka zemřela na AML - to je jedna z akutních leukémií. Bylo jí 57 :grater:
Snaž se dále zjistit, jaký typ leukémie přesně má...podle toho se dá hodně zjistit. Prognoza i šance na vyléčení.
Moje maminka s ní bojovala 15 měsíců, díky chemo se jí podařilo dostat do komletní remise, zdařila se i alogení transplantace kostní dřeně...vše vypadalo nadějně. Ale začal jí stoupat CMV v krvi, to je vir, který máme všichni v sobě, ale nám nic neudělá, protože máme imunitu a tu člověk pot trnspl. nemá :grater:
Lečili ji Foscavirem ,který měl velmi nežádoucí účinky, že mamku vlastně skoro zabil :rolleyes: Zkoušeli jinou léčbu a zadařilo se, když už jsme byli šťastní, tak se jí usadil jiný typ viru do mozku a už to jelo.... požíral ji mozkovou kůru a pak i neurony a stával se z ní jiný člověk, nepoznávala nás, byla prostě úplně mimo realitu a nakonec ani nevěděla co se s ní děje...... byl z ní najdnou ležící marůdek, kterému nešlo pomoct :grater: ale který naštěstí nevěděl co se s ním děje. Typ viru, který měla byl tak vzácný, že byla 8. na celém světě, kdo ho dostal :grater: nebyl na něj žádný lék. :grater:
Nakonec byla její jediná šance.....nástup imunity :( Ten se bohužel nekonal, tak dali doktoři šanci staré dosud léky potlačované imunitě, že se třeba s viry vypořádá..... no možná se i začala vypořádávat, ale poškození mozku zlstalo trvalé .... to by ještě nebylo tak hrozné, ale zároveň se starou imunitou do týdne nastoupily zpátky i špatné leukemické buňky a do týdne se rozmnožily na 70% a požraly všechny zdravé. Další chemo v mamčině případě nepřicházelo v úvahu, nepřežila by ho :grater: bylo by to  jen trápení :grater:
Byl to konec.......dodnes se s tím nemůžeme smířit, ale prostě s tím musíme žít. :grater:
Lence i všem ostatním přeji trvalé uzdravení a návrat do života :hjarta:

MESTO.BLAZNU — 5. 6. 2009 20:51

Ahoj. Konečně jsem našla stránky, kde jsou lidičky, kteří se setkali s leukémií. Jak už osobně,tak v rodině. Leukémii jsem neměla,ale jsem po transplantaci kostní dřeně. Je mi 25 let. Držím Vám všem pěstičky a hlavně se držte. Když mi říkali běh na dlouhou trať, tak jsem tomu nevěřila. Jsem rok a půl po transplantaci a ještě nemám svou imunitu a ještě mě čeká další operace. Na tu se ale mooooc těším. Pa Verča a Tomášek

hanina — 5. 6. 2009 20:56

MESTO.BLAZNU napsal(a):

Ahoj. Konečně jsem našla stránky, kde jsou lidičky, kteří se setkali s leukémií. Jak už osobně,tak v rodině. Leukémii jsem neměla,ale jsem po transplantaci kostní dřeně. Je mi 25 let. Držím Vám všem pěstičky a hlavně se držte. Když mi říkali běh na dlouhou trať, tak jsem tomu nevěřila. Jsem rok a půl po transplantaci a ještě nemám svou imunitu a ještě mě čeká další operace. Na tu se ale mooooc těším. Pa Verča a Tomášek:dudlik:

Ahoj Verčo. Jsem hrozně ráda, že jsi sem dokázala napsat, za to ti moc děkuju. Moc moc ti držím pěstičky, aby z tebe byl co nevidět uplně zdraví člověk :par::par::hjarta:

Káča — 23. 12. 2011 19:39

Aneri napsal(a):

A tak jsme "vyléčeni " !!! Všude podaroval syn 30,- Kč a infekce jsou jen lokální, únava může být ze 100 dalších věcí, ATB nedostane, je zdravý, ale doporučila mu 10 věcí na podporu imunity, co si má koupit !/bere/  Streptokoky a stafylokoky má každý, klebsiela, mno, to nic není, pneumonie, to je na plících, EBV má každý, lymfocytozu také a pokud neví, z čeho je unavený bez zátěže, tak to neví, nedostatek železa, ani Déčko neřeší........... Tak to bych byla schopná i ochotná za takový výrok imunoložky i zabít ! Nezbývá, než samoléčba. Nevěřím, že je někde horší zdravotnictví ! Pokud nechají mladého člověka s neléčenými infekty a nepomůžou mu, následkem může být leukemi a stav již nezvratný! Pak ho nechávají umřít zaživa, nevím, jaká je záruka státu tedy? Hlavně, že léčíme lidi v Africe a jiných zemích ! To byly kecy, že se dostane lepší péče těm více nemocným s rakovinou a pod......ano, nejdříve jim tu rakovinu způsobí a pak ji jako budou léčit?! Nemám slov, ale udělám vše pro to, abych mi nenechali dítě umřít !
Lékař, který řekne, že infekce v krku, na plících  a v krvi je jen lokální  - není lékař, ale nevzdělané prase ! I méně inteligentní člověk ví, že v těle koluje krev a lymfa........

Aneri, asi je to velmi málo, ale kup synovi Lichořeřišnici tinkturu a tu ať bere...vyhání z těla veškeré bacily, viry, plísně a dokonce i zlatého stafylokoka. Navíc má podpůrný vliv na imunitu.

Veronika N. — 29. 1. 2014 15:13

Nechápu, jak někdo může napsat, že by na chemoterapii nešel? A posuzovat to podle jiného člověka co trpí úplně jiným typem rakoviny, že díky chemoterapii nežije! A radit tady přírodní terapii! To doopravdy nechápu, že je někdo takto omezený. Chemoterapie je jednou z nejúčinnějších metod léčby leukémie a kdyby existovala jiná možnost, tak by se s ní dávno léčilo. Stačí si přečíst takovýto článek http://cs.medixa.org/nemoci/leukemie a člověk pochopí. To, že bohužel je chemoterapie síla neznamená, že tady někdo bude od této metody zrazovat, ježiši! Onkologie je v našem státě na velmi vysoké úrovni, takže prosím, nechte si rady o přírodní léčbě nebo že někdo se vyléčil sám, pro sebe. Jinak přeji hodně štěstí nemocným!!!

Anička_B — 16. 11. 2014 23:42

spam, ostatní příspěvky smazány

hanina — 17. 11. 2014 18:39

Moje sestřenice se z leukémie dostala :supr::hjarta: Píšu to tady pro ty, kteří jsou v té beznadějné situaci a bojí se o svůj život. Bojujte a ono to půjde. Je to tak. Je to na delší dobu, ale naděje prostě je :supr:
A měla chemoterapie a transplantaci kostní dřeně, tak se toho nebojte