zuzacka — 9. 3. 2009 3:47

ahoj,

muzete mi prosim nektera poradit, zda je vhodne pit behem tehotenstvi caj?

vim ze kava by se nemela, ale caj taky obsahuje tein, ktery ma stejen jako kofein povzbuzujici ucinky.

takze nevim, jestli muzu caj pit.

pokud ano, tak jaky?

ovocnny? zeleny? cerny? bylinkovy?

dekuju moc za radu, caj piju strasne rada - hlavne studeny a predstava ze budu moct pit jen vodu a dzusy - to se mi teda moc nezamlouva :grater:

diky za rady

janabas — 9. 3. 2009 6:40

Ahoj Zuzi , gratulace ktěhu
s bylinkama opatrně, některé jsou zakázané, některé se mohou, černý čaj může způsobovat zácpu, proto pozor, zácpa často také trápí nastávající maminky
zelený a černý čaj sem tam v malém množství asi nevadí,
nejlepší jsou asi ovocné čaje, voda, nebo džusy- příp. ředěné vodou

já osobně jsem černý i zelený čaj stejně jako kávu s kofeinem vyloučila, sem tam pokus má manža tak si dám pár loků na chuť, ale nijak mi to moc nechybí

Cassiopeia — 9. 3. 2009 8:26

já vím hned o třech a určitě by se našly další ... stačí se zeptat v lékárně na těhotenský čaj - já piju od Megafytu (bylinkový, sáčky), pak to občas prokládám instantním v pixle od Hippu (ten mám z DM), pak je ještě s roiibosem od Lerosu ... z čehož usuzuju, že roiibos v těhotenství taky neškodí (akorát mně osobně moc nejede) ... no a ještě někdy piju Caro (místo kafe), dál acidofilní mléko, kyselku (donedávna Magnesii, teď už pouze Korunní), když se o mě pokoušela na začátku II. trimestru chřipka, pila jsem lipový a bezový čaj - to se taky myslím dá i když není zdravotní důvod - jen tak "na přeložení"

čistě ovocné bez kofeinu jsou vynikající značky London (některé lékárny, Albert)  - akorát bych nepila konkrétně malinový ... jinak z ostatních "ovocných" typu Pickwick, Teekane, atd. mě celkem pálí žáha a navíc ono nejsou až tak čistě ovocné, jak se tváří

Fidorka — 9. 3. 2009 10:54

Zuzačko, mě se osvědčil granulovaný Nápoj pro těhotné od Hippu, dál Čaj pro těhotné od Lerosu, a později to vyhrála grepová Magnesie, tu jsem pila snad na hektolitry, no a teď už jen čistá voda a acidko.

Fidorka — 9. 3. 2009 10:55

Cassi, Rooibos se může, dokonce je doporučovanej.

zuzacka — 9. 3. 2009 11:04

diky moc za rady

jdu kouknout do obchodu a zkoupit co se da..

a kdyz jste rikali mineralky - co takhle sprite a jine podobne "sodovky'? samozrejme colu pit uz nebudu...

Fidorka — 9. 3. 2009 11:09

je tam spousta cukru a barviv, navíc jsou příliš sycené, to poznáš sama, nebudou ti za chvíli dělat dobře.
jo a doktor mi tu a tam doporučil skleničku piva a fakt dobrý :storstark: tak jednou za měsíc si ho s chutí dám! (může se častěji)

zuzacka — 9. 3. 2009 11:14

jsem si myslela, ze mi ten sprite neprojde - haha

toz musim najit neco jineho - asi pujdu koupit odstavnovac a delat si stavicky  - to ja zase muzu
ale nevite jak se daji cerstve dzusy uchovat?

zamrazti nebo zavakuovat??

janabas — 9. 3. 2009 11:17

tak já si dám občas nealko pivo-birela  sem tam k jídli skleničku dětské koly -barviva tam jsou taky, ale je aspoň bez kofeinu a nepiju ji každý den,jen tak 1  za týden nebo dva,jinak Caro piju taky a kakao
a hruškovou mattoni

Angel — 9. 3. 2009 11:44

Ty jo holky... já piju všechno.... colu Zero třeba tak sleničku ob den :) nebo nestea zelený čaj, ten fakt můžu, občas nealko stelu :) Z čajů jen ovocný, džusy -mulťák...nevím, každé sedne něco jiného bych řekla...jinak kakao, na tom ujíždím a taky zy zakysaný nápoje....nad tímhle jsem fakt nikdy neuvažovala, jen sem vysadila alkohol, černý čaj a kafe, a to si taky 1x týdně dám, ale jen laté, to miluju :kapitulation:

A od holek z letňat - caro (je výborný, a sladím ho sirupy-vanilkový, irský krém, oříškový a čokoládový) :gloria:

rebi — 28. 3. 2009 23:33

Ahoj, ja pila cely tehu zeleny caj, klidne i 2 litry denne.. Mirne slazeny...
Jinak taky caj pro tehotne od Teekane a ted mam Tehulka sypany caj...bylinky-1salek denne

spanysek — 9. 8. 2012 9:18

Ahoj, tak já ti za sebe můžu doporučit bylinné čaje z www.oxalis.cz ...ty jsem v těhotenství pila já, a nebyl absolutně vůbec žádný problém, a jsou ještě k tomu výborné:-)

AllčaV — 14. 9. 2015 11:26

Tak já u obou děti pila anglické bio čaje. Teda my je pijeme pořád jsou moc dobré, je to opravdu rozdíl oproti těm našim čajům. Většinou objednávám z mamaja.cz kde jsou i šťávy a sirupy vhodné i pro dětičky. Tyto čaje posilují i imunitu a chuťově jsou vynikající. Taky jsem si dala zelený čaj, nebo i hrnek kávy a nic se nestalo. Nesmí se toho akorát vypít moc :-)

Lenul2310 — 15. 9. 2015 12:27

Souhlasím, já osobně mám nejraději čajík štěstí :-* Je to tento http://www.mamaja.cz/sirupy-stavy-caje/ … bio-stesti . Příjemně uvolňuje :-)