reminina — 3. 3. 2009 19:57

Dobrý den,
mám problém. Partner má pronikavý pot, tudíž jeho oblečení je vždycky po použití dost silně cítit. vždycky to dám vyprat, ale prádlo, které bylo opravdu hodně propocené, je cítit i po vyprání. Mám pocit, že ten "smrad" je v tom snad už nenávratně zažraný, už nevím, co s tím, ale přiznám se, že nejsem zrovna zkušená hospodyňka:) nemáte nějaké tipy jak na to, aby oblečení hezky vonělo? děkuji

Bety — 3. 3. 2009 20:00

Nejsi už na to spíš alergická? Že už cíleně čucháš jestli ještě... Jinak nak nezbývá než klasicky namočit, prát s předpírkou, použít aviváž a jestli to nepomůže, tak vyměnit partnera... pokud nejsi ochotná snášet to celý život

Kuty — 3. 3. 2009 20:03

Doporučuji ať partner používá každý den antiperspirant do podpaží a je po problémech.Se divím docela,že se ti tochce čuchat a že ti to nevadí,když jsou dnes k dispozici takovéhle prostředky-tuhé pudry,rolll-on,spreye-může si vybrat,co mu nejvíc vyhovuje.

Bety — 3. 3. 2009 20:12

Taky bude nutno prát častěji, nejlépe po každém použití - pot začne smrdět teprve tehdy, až se začne rozkládat, nenechávat "hodně propotit"...

Bety — 3. 3. 2009 20:13

... a ještě zkus Savo Perex - přečíst návod k použití!

sisi21 — 3. 3. 2009 20:37

Chce to hodně aviváže,jak psala Bety. a nešetřit přáškem na praní.. a nebo vyházet ty věci a koupit nový ..:lol:

Barusja — 4. 3. 2009 9:07

Remi zkus si koupit mýdlo s jelenem nebo v DM drogerii žlučové mýdlo a prostě to nejdřív trochu předeper v ruce a pak to mrskni do pračky na co nejvyšší stupeň:) a uvidíš, kdyby to nezabralo, zkus to ještě namočit do NAMA. A nějakou dobou aviváž, já  používám Lenor Summer, takový žlutý opravdu krásně voní:)

Definitiv — 4. 3. 2009 18:51

Nepomáhal na tohle ocet? nebo si to s něčím pletu? :co:

dinosaurus — 4. 3. 2009 19:30

Taky trpím nadměrným pocením(zdědila jsem po dědovi), prostě se to chce fakt používat pořádně antiperspirant a každý den mít čistou halenku, mít něco dva dny oblečené je pro mě nepřípustné. Přes léto se sprchuji 2X - 3X denně. Když to člověk o sobě ví, musí s tím něco dělat. Položila bych partnerovi nůž na krk, buď s tím něco dělej, nebo táhni.

Romča — 5. 3. 2009 8:28

Pomoc proti pocení najdete i na kožním.Předepisuje se "voda" kterou se potírají potící místa.

Nedoma — 5. 3. 2009 10:06

Potím se fest, ale žádnej hliníkovej - s prominutím - hajzl mi na tělo nepůjde, mám zkrácený chlupy a častěji se v létě oplachuju. Jak píse dino, není možný v potní sezoně mít něco 2 dny na sobě, protože už se do toho bacily pustí a jak to zase zvlhne, tak to puchne. No pokud nemá partner nějaký echt smradlavý pot kvůli dietě, a myje se, tak holt pokud nezabere výše uvedené, zkusit lékaře.

dinosaurus — 5. 3. 2009 11:09

Jo ještě jsem zapoměla, že používám i froté žínky, a prostě než  někam vylezu, tak se v podpaží utřu, hlavně teď v zimním období, v létě vlezu pod sprchu. Žíněk mám zásobu a vezmu si vždy čistou a když dojdou není špatné použít i vlhčené ubrousky.  No prostě to jde řešit.

dinosaurus — 5. 3. 2009 11:12

Jo a teď mně kámoška poslala zprávu o hliníkovej antiperspirantech, jak jsou škodlivý(já samo taky mám), a fakt asi přesedlám na nějaký přírodní.

Kuty — 5. 3. 2009 11:48

Jaké to jsou ty hliníkové antiperpiranty?Přiznám se,že tohle slyším poprvé.

Ota — 5. 3. 2009 12:06

dinosaurus napsal(a):

Jo a teď mně kámoška poslala zprávu o hliníkovej antiperspirantech, jak jsou škodlivý(já samo taky mám), a fakt asi přesedlám na nějaký přírodní.

To Ti pravděpodobně poslala tu pitominu, poplašnou zprávu - hoax
http://hoax.cz/hoax/rakovina-prsu-pouzi … rspirantu/

Kavasaki — 5. 3. 2009 12:19

sisi21 napsal(a):

Chce to hodně aviváže,jak psala Bety. a nešetřit přáškem na praní.. a nebo vyházet ty věci a koupit nový ..:lol:

Můj názor je :
- aviváž ničí prádlo
- když hodně prášku,tak přidat máchání a nejenom 1x,viděla jsi někdy vodu po posledním máchání
  (bez přidání   máchání) ?
- řešení jsou kosmetické přípravky,důkladná hygiena,časté převlíkání
- "Když smrdí,ať táhne"-toť názor některých.To snad není myšleno vážně?

dinosaurus — 5. 3. 2009 12:38

No myslela jsem to vážně, pokud je mladší a už teď o sebe nedbá, co bude až mu bude šedesát, já bych takového partnera nesnesla, ale někomu třeba smraďoch nevadí.

dinosaurus — 5. 3. 2009 12:42

Oto byl to jiný článek, ale podobný. Je jasný, že rakovina byla i dřív, kdy ještě tyhle moderní přípravky nebyly(tím myslím více než před 100 léty), no já pravidelně chodím na vyšetření prsu(máme v rodině bulky v prsu, a ne jeden případ), proto si říkám radši přírodní přípravky, ale ty klasické z drogerie tak krááásně voní.

Nedoma — 5. 3. 2009 12:55

Já míval agresivní pot zejména po návštěvě podniku s pivem Rychtář a modrejma Galuskama, to bylo děsivý. ;)

Musim — 5. 3. 2009 14:32

Ja mám stejný problém, noční pocení. Někdy se převlíkám i 2x komplet, ale většinou to je jenom vršek. Takže jedna noc..jedno pyžamo, někdy dvě. Peru hned, protože už i já mám pocit, že i po vyprání to prostě smrdí potem. Peru s aviváží, zkusila jsem prát s octem namísto aviváži, NIC.
žebych vyhodila najednou 5 pyžam, nevím. S novými by to bylo po pár nocích to samé. Dr. to nějak neřeší a nejsou to přechodové problémy. Takto se potím už cca 1,5 let. Většinou k ránu a třeba od 4,30 do 7,00 podruhé. A že je spocené i povlečení, i matrace...totál mokré. Nejde o přenikavý smrad, ale že už mám pocit, že to nejde vyprat.
Včera jsem zrovna říkala, jestli by pomohlo praní na vys.teplotu, nebot jsou to barevné věci, tak na 90 odvahu nemám anebo furt žehlit? a dezodorant nepomůže, nebot to je komplet mokré, největší mapy...krk-plíce-prsa, třeba kalhoty, že se na mne přímo lepí, prostě vlhké všechno.
Uvažovala jsem o koupi pračky, která má Ag-stříbrné ionty nebo co, že by to snad nějak to vyrušilo?

dinosaurus — 5. 3. 2009 15:10

Musim, já bych si zašla na pořádné vyšetření, syn se taky v noci potí, má to od srdíčka.

aprill — 5. 3. 2009 15:56

Romča napsal(a):

Pomoc proti pocení najdete i na kožním.Předepisuje se "voda" kterou se potírají potící místa.

voda se jmenuje Driclor a je fakt účinná

mejada — 5. 3. 2009 17:52

Taky záleží na materiálu.Pokud možno bavlnu.Oděvy od Větnamců a typu rodinka....to se asi nedopere nikdy.Zjistila jsem že levné ponožky,nesajou...a Ti kdo je použivají mají problém.

Musim — 5. 3. 2009 20:43

NO, já kupuji jen savé, to nesavé stačilo zkusit jednou, to nesnáším. Někdy dokonce spím v termoprádlu, abych se vyspala..v suchu. Ale když jsem psala mokré...někdy musím i na druhou stranu postele, tak je vše fakt mokré a otočit peřinu /lehkou mikrovlákno /, jak je hnusně mokré. Jakožebych v noci převlíkala i povlečení postele, to ne. Někdy beru suchou deku.
Mám jenom sinus.tachykardii, jinak prý to je ok. Ale i když jsem brala léky jako Concor, tak pocení neustalo.
Dinosaurus, a co má syn se srdíčkem? Když jsem byla na zátěži-kolo, nemohl se dr. dočkat, kdy se zklidním...jako tep srdce. Ani po 15 min. nic, tak mne pak poslali pryč, ze zdržuji a vypila jsem ji tam vše, co měly k pití. Jinak prý tam nic není.

ESKYMKA — 5. 3. 2009 22:12

Já tedy nevím, možná se pletu, ale bavlněné věci pot absorbují, nabobtnávají, nejsou prodyšné (pot od těla neodvádí) a člověk se potí... Spíš by to chtělo něco z umělého vlákna (polypropylen -má nejnižší nasákavost). Vlhkost je z povrchu vláken spolehlivě a rychle odváděna a neodpařuje se na pokožce. Pokožka tak zůstává stále v suchu.

Musim — 6. 3. 2009 9:22

Aha, kdo se má v těch moderních materiálech vyznat. Jsem ráda, že jsem vůbec narazila na to termoprádlo, z něj jsem absolutně nadšená.
Tak já se podívám. Pamatuji si dederon..tak uměliny se člověk jakoby bojí, že! To byla sauna zadarmo.

pekelnice — 11. 4. 2013 13:20

zabraňování pocení není ani trochu zdravé... například hodně zmiňovaný driclor.. nebo nějaké extra silné antiperspiranty - s hliníkem... za mě teda nikdy!
u chlapů je nejlepší, když si chlupy v podpaží zkrátí - méně se potí a taky to potom tolik nesmrdí. a protože většinou nosí všechno s rukávem, dají se používat vložky do podpaží - nejsou pak žádné mokré fleky a hlavně se pot nenasákne do triček, takže nesmrdí a dají se použít dokonce i víckrát..;):supr: