Zuzii — 3. 3. 2009 10:58

Ahojky, Filísek mi dost ublinkává, tak mi Dr. doporučila Nutriton. Zkouším to do něj nacpat před a při kojení, ale nezdá se mi, že by to pomáhalo. Ublinkává furt, ne-li víc - a teď je to ještě takový hlenovitý (z toho Nutritonu). Kojím plně, přibírá normálně a po nakrmení je nejméně 0,5 - 1 hodinu ve svislé poloze. Přesto bleje doslova kudy "chodí". Bryndáků máme 20 a stačí tak na 2-3 dny a to je neměním po každé malé nehodě, ale když jsou vysloveně "využitý". Kvůli blitíčku převlíkáme několikrát denně - jeho i sebe, gauč poblitej, podlaha neustále někde poblitá - ještě, že máme plovoučku ... :usch:

Nemáte někdo zkušenost, jestli to přejde? :/

ivanka05 — 3. 3. 2009 11:51

zuzii: nam nez se to trosku srovnalo, trvalo asi tyden... my to meli tedy ale od asi mesice a pul do tri mesicu, pak se to srovnalo. chce to mit postylku ve svisle poloze, co to jde, dite chovat svisle, porad... jinak bych se obratila na mudr, kdyby to trvalo porad tak dlouho

mishasha — 3. 3. 2009 23:01

Zuzzi, nám to přešlo nějak zhruba kolem toho 5,5 měsíce. Já jsem byla na gastroeterologii, kde ho UTZ vyšetřili, jak moc ten reflux má, nebylo to nic hroznýho a hlavně malej prospíval, takže mudr říkal, ať jsme v klidu. Tenkrát doporučil nutriton, postýlku podloženou, aby byla z kopce a hlavně vydržet. Musí se jim dovyvinout ta záklopka. Ale důležitý je, že ti Filípek prospívá. Takže asi nezbyde než dokola prát bryndáky a čekat až to zařídí příroda.

Estera — 10. 3. 2009 15:22

Ahojky, na ublinkávání nám pomohlo: opatrná manipulace s miminkem, upravená madrace v postýlce (sklon 30 stupňů), stejně tak v kočárku, krmit častěji po menších dávkách a pak taky mlíčko zahuštěné bramborovým škrobem. Já jsem dávala Bebu AR, ta taky svým složením napomáhá rychlejší regeneraci sliznice, která je podrážděná častým blinděním.