Judyna — 21. 2. 2009 15:50

Tak co, děláváte o Masopustu koblihy, či boží milosti? Nebo je ještě nějaká specialitka, o které nevím? Já koblihy nedělám, ale dnes jsem nasmažila fůru božích milostí a jsou mňamózní.

eremuruss — 21. 2. 2009 16:06

tak dej prosim recept sem.

Judyna — 21. 2. 2009 17:28

http://alenkyfood.blog.cz/0801/bozi-milosti

- zde je postup a jak to vypadá - kdybys to náhodou neznala. Můj recept je podobný. 250 g hl. mouky, špetka soli, trocha másla (asi velká lčíce - naškrábnout), 2 lžíce moučkového cukru, 2 žloutky, asi 5 lžic rumu, asi 7 lžic polotučného mléka nebo smetany sladké. Těsto je hodně tuhé, v případě potřeby přidat rum a mléko, nechávám asi 1/2 hodiny v chladu - ne v lednici. Usmažit v hodně rozehřátém oleji - nelekni se, při posledních dávkách bude olej trochu pěnit a obalit v cukru s vanilkou.
Dobrou chuť.

Lubors25 — 15. 12. 2009 16:41

Vypadá to hezky.