Janina08 — 20. 2. 2009 18:56

Ahoj všem!

obracím se na vás o radu.Máme doma 8měsíčního kocourka.Je to náš mazlíček.Posledních pár dní ale pořád mňouká.Tak jako neobvykle.Pořád chodí sem a tam jakoby něco hledal.Myslel jsem si jestli není nemocný,ale normálně jí a když si s ním hraji tak se chová jako jinkdy.Myslela jsem si jestli to není nějaké kočičí dospívání? Je něco takového? Můžete mi prosím někdo poradit?děkuji a zdravím!

Fidorka — 21. 2. 2009 9:51

Ahoj,
asi na něj jdou touhy, náš pinďa taky začal takhle mňoukat v 8 měsících, pak začal i hůř spát, mňoukat i v noci, a hodně koukal z okna nebo do blba, no prostě to nebyl on. Od kastrace je to zase on ;) :supr:

A musím říct, že to naněm nenechalo žádné následky v negativním slova smyslu, pořád "loví", je aktivní, veselej, žádnej dekorativní polštář se z něj nestal, jak jsem občas někde čítávala.

Janina08 — 22. 2. 2009 12:58

Fidorka napsal(a):

Ahoj,
asi na něj jdou touhy, náš pinďa taky začal takhle mňoukat v 8 měsících, pak začal i hůř spát, mňoukat i v noci, a hodně koukal z okna nebo do blba, no prostě to nebyl on. Od kastrace je to zase on ;) :supr:

A musím říct, že to naněm nenechalo žádné následky v negativním slova smyslu, pořád "loví", je aktivní, veselej, žádnej dekorativní polštář se z něj nestal, jak jsem občas někde čítávala.

děkuji asi určitě to  bude to samé.Zatím jsme ho nekastrovali,chytáme se až mu bude rok.Děkuji Fidorko :)

Amriana — 22. 2. 2009 14:37

Janina08 napsal(a):

Fidorka napsal(a):

Ahoj,
asi na něj jdou touhy, náš pinďa taky začal takhle mňoukat v 8 měsících, pak začal i hůř spát, mňoukat i v noci, a hodně koukal z okna nebo do blba, no prostě to nebyl on. Od kastrace je to zase on ;) :supr:

A musím říct, že to naněm nenechalo žádné následky v negativním slova smyslu, pořád "loví", je aktivní, veselej, žádnej dekorativní polštář se z něj nestal, jak jsem občas někde čítávala.

děkuji asi určitě to  bude to samé.Zatím jsme ho nekastrovali,chytáme se až mu bude rok.Děkuji Fidorko :)

Jani, máme kocoury dva- byťáky- gaučáky :tesi:. Takže zkušeností s nima je dost a dost. Jestli máte kocourka v bytě, tak si myslím, že čekat, až bude mít rok nevydržíte, protože tak do tří týdnů- měsíce, Ti začne značkovat po bytě( strašnej smrad, ale nemůže za to - příroda) a začne mít tendence zdrhat při každé příležitosti a toulat se(nebezpečí že ho něco přejede, něco se mu stane). Osmiměsíční kocour je na kastraci zralej tak akorát - no uvidíte, zatím přeju pevný nervíky , protože to vymňoukávání, nervozita, podrážděnost atd se bude stupňovat.

Fidorka — 22. 2. 2009 15:09

Jani,

přidávám se k Amrianě, my taky šli hned, v 9 měsících to měl za sebou. Ber to tak, že jemu prodlužuješ trápení a sobě taky, protože u mňoukání nezůstane, jak píše amri - riskuješ značkování.
čekat do 1 roku je předsudek, nastudovala jsem si to opravdu pečlivě.

Rozhodně se neboj, bude fit už druhý den. Nejhůř jsem to nesla já :P

Janina08 — 24. 2. 2009 14:19

Tak já dám na vás!  dnes to doma s přítelem a Samíkem :-) probereme a pujdeme k doktorovi....díky moc!

wall — 24. 2. 2009 14:42

Jani, taky jsem nechala našeho GiGiho vykastrovat. Před vánocema. Pořád stál u dveří, mňoukal, byl protivný:-) Je teda fakt, že se se mnou den nebavil, protože jsem to byla já, co ho odvedla k doktorovi. Až druhý den mě vzal na milost:-)

Janina08 — 3. 3. 2009 17:27

Tak už tomáme za sebou.Včera jsme byli na kastraci.Šmudla malej,když se probírl a snažil se k nám přijít,tak ho to tělíčko moc neposlouchalo...ale dnes už se zdá být v pořádku.Ještě než se to zahojí,tak bude asi trošku opatrnej,ale jinak už se zajímá o hračky - myšky a hraje si s nima.

Fidorka — 4. 3. 2009 14:35

Janino, tak zaplať pánbůh :supr:

vzpomínám na naši kastraci. Píďa dostal injekci a já se rozhodla s ním ještě počkat, dokud neusne. Držela jsem ho v náručí jako miminko a hladila mu kožíšek. Jenže pinďovi se začala motat šiška a ve snaze udržet rovnováhu mi zdrápal rameno. Tak jsem ho uložila do přepravky, přikryla a dala mu do pacinek plyšovou vosu, toho času oblíbenou. Pak usnul, ale měl stále otevřená očička, byl to smutný pohled.

Mnohem horší pohled na něj byl po kastraci. Doktor nám ho přinesl z dospávacího pokojíku, píďa mhouřil očička a tulil se jako nikdy. Měl počůraný bok, (často se po probuzení z narkozy pomočí) ale mě to nevadilo a mačkali jsem ho k sobě, pusinkovala, no já byla ráda že to má za sebou, prďola. Po příchodu domů se chudák motal po bytě, ne a ne si lehnout a pospat, narážel do věcí, netrefil se do futer, byl to smutný pohled. Tak jsme mu omyli ten počůraný bok (bylo vidět jak moc mu to vadí) a pak si brouček zalezl do pokojíčku pod postel a spal půl dne.

Po půldni přišel nový kocourek :) nic mu nebylo, měl hlad, chtěl si hrát, byl z toho venku. Jen nám (a speciálně mě) zůstal duševní otřes ;) jak říkám - páníčci to snáší mnohem hůř!

carlo — 18. 3. 2009 13:22

Nas Kuba byl kastrovany uz kdyz jsme ho prinesli z Utulku. Take me pravidelne budil ve 2 hod. a chtel ven. Ted jsme mu prinesli kastrovanou holku a je klid. Uz nebreci, ale Manu stale prohani. Ta mu da facku a je na par hodin klid. Je s nima legrace.

ViktorkaLove — 21. 3. 2009 9:09

Ahoj kočkomilové. Máme teda kočku, taky cca 8-9 měsíců, včera, když jsem přišla dom, slyšela jsem už po schodech nahoru šílené ječení, jak bývá slyšet po nocích na ulici, když se kočky mrouskají. Naše Můrečka je také domácí, narodila se mamince domácí, nikdy ven nechodila, doma nešpinila a nesmrdí..., ale včera jsem byla v šoku. Řve jak tur, chodí jenom tak, jako kdyby se plazila po předních nožkách, zadeček zvedá vysoko nahoru, ocas má zježenej..., dcera snad říkala, že jí z ďubky teče nějaká bílá tekutina..., ale je aj jakási vystrašená, chodí se schovávat po koutech... Zkoušela jsem jí trochu pevněji zmáčknout ten zadek, jestli třeba ju tam něco nebolí, ale nereaguje jako na bolest, může to být taky ono? A máte někdo zkušenost? Má se před kastrací nechat, aby měla aspoň jedny koťata? Dik předem za rady... :co:

Amriana — 21. 3. 2009 11:25

Ahoj Viktorko.Kočka se Ti klasicky mrouská ..má plodný období, jestli ted zdrhne, přitáhne koťata :).
Máš 3 možnosti : připustit ji a mít kočičí prcky, nebo nechat vykastrovat, nebo zajistit kočičí antikoncepci - je to injekce dostane ji u veterináře a působí asi 3 měsíce . je na Tobě co si vybereš .

ViktorkaLove — 21. 3. 2009 11:40

Děkuju, Amriano, nemám potuchy, co je potřeba. Antikoncepci ne. Má mít ty koťata, nebo ne? Já z lidského pohledu bych to viděla tak: jedny koťata (pro zdraví) a pak kastrace. Kam s nima, bych věděla. Doma odrodit taky můžu, odrodili jsme 12 koťat, ale na domku, a všecky jsme udali..., trošku jenom nemůžu "strávit" tu kastraci bez koťat, ale připouštím, že je možná. Nechcu mít doma z kočky "nešťastné monstrum"...

Amriana — 21. 3. 2009 11:44

Hele koťata pro zdraví je spíš takovej předsudek ..nebo spíš zažitej stereotyp, že by se to mělo ..tchýně zrovna nedávno řešila kočičku -kastraci a ptala se na to veterináře a ten nám řekl, že pokud MY chceme aby ty koťata byly tak můžem ,ale když o ně nestojíme tak to číče neublíží být kastrovaná aniž by je měla ..nic se jí nestane .

ViktorkaLove — 21. 3. 2009 11:55

Ok, dám na tebe. Jestli kastrace je neškodná, je pro nás řešením. Dr. mi k tomu asik taky něco řekne, že jo, i když, jsem nedůvěřivec, možná pozná mé váhání a nabídne nejdřív tu antikoncepci... (kvůli svému zisku, že jo). To ve zvířecí říši neberu..., myslím si totiž, že když jsou zvířátka "přírodní", vyřešej si všecko nějak přirozeně, a tam antikoncepce zcela jistě nepatří...
Jsem ráda za tvoji odpověď, dcera, když ji uviděla, tak se i pousmála... a zamyslela nad tim, že ta "jejich kočička" fakt nejni jenom na hraní... :supr:

mirka.. — 21. 3. 2009 12:57

viktorko..do zvířecí říše teda patří i člověk. a s tim přírodním řešením, co třeba cukrovka a zvířata co musí dostávat inzulin? pokud to chceš řešit přírodně...nech kočku, at si žije tak jak ji velí její vnitřní hlas. ono není moc přírodní držet kočku pod zámkem na gauči a chtít po ní, at si vyřeší věci přírodně. pokud člověk zasáhl a to hodně do života zvířat a svou vůlí jim mění způsoby života, měl by jim pomoci zvládnout i tyhle věci. ono ani kastrace není přírodní,ne? antikoncepcí hormony dodáváš, kastrací zas odebereš orgány, které je vyrábí...takže to cos napsala moc nechápu

ViktorkaLove — 21. 3. 2009 13:59

hm, kočku přivedly děti, nevim až tak jednoznačně, co dělat. Ale tvůj pohled je mi velmi blízký, na začátku jsem řekla: pustíme ju ven, koťata odrodíme, a pak ju dáme vykastrovat... to já jsem po svém přemýšlela za kočku..., ale ještě tady jsou děcka, které ju přinesly a svým způsobem mají taky "silné hlasovací právo", ptz. jsou dospělí, zasloužili se o to, že je tady s náma a miluju je a ctím jejich názory...

Rosamunda — 30. 10. 2009 23:12

Já mám doma 6 koček, tedy 2 kocourky a 4 kočičky. Kočičky jsou kastrované, ale jedna nám před rokem stihla porodit 5 koťat, to byla rána, já myslela, že jako prvorodička bude mít tak 3 a ona 5. 2 jsme naštěstí udali, ale kočičky nám zbyly, tak šly na kastraci přesně v 9 měsících a ani chlup navíc, an nemrouskaly a taky se jim nic nestalo, jsou naprosto normální a veselé.

Kiara — 31. 10. 2009 23:54

Ros, moje kočičí dámy jsem nechávala vykastrovat vždy, když jim bylo tak 9-10 měsíců.
Pamatuji se, že nejstarší byla ještě kočičí výrostek a už jsem na ni volala veterinářku. Ne, že by se mrouskala, čili kňourala, ječela a válela se po zemi - ale protože jsem si všimla, že urostlý kocour od vedle je u nás na dvoře pečenej-vařenej a od Mindičky se nehne ani na krok. Veterinářka se sice divila, že jí kočka připadá na zákrok ještě moc mladá, ale během zákroku zjistila, že kočku kastruje minutu po dvanácté, neboť Minda už byla ve velmi raném stadiu březosti. Kocour byl holt rychlejší, než projevy říje :)

Rosamunda — 2. 11. 2009 16:23

To víš Kiaro, příroda si vždy najde cestičku. :lol:

Elisabeth0401 — 22. 8. 2013 9:42

Ahoj, taky mám problém s tím, že kocour neustále mňouká. Nejdřív jsem myslela, že se nějak trápí, ale všeho má dostatek. Na ty jeho "touhy" se mi zdá ještě malý,jsou mu cca 4 měsíce..Můžete mi poradit? :supr: díky moc předem

Vachu — 7. 9. 2013 17:25

Holky, já tedy nevím... ale kdo je s kocourkem, když jste celý den v práci?

l3nka3s — 15. 9. 2013 2:56

Janina08 napsal(a):

Ahoj všem!

obracím se na vás o radu.Máme doma 8měsíčního kocourka.Je to náš mazlíček.Posledních pár dní ale pořád mňouká.Tak jako neobvykle.Pořád chodí sem a tam jakoby něco hledal.Myslel jsem si jestli není nemocný,ale normálně jí a když si s ním hraji tak se chová jako jinkdy.Myslela jsem si jestli to není nějaké kočičí dospívání? Je něco takového? Můžete mi prosím někdo poradit?děkuji a zdravím!

Náš dělal to samé. Příčinou bylo odloučení od mámy. Tak jsme mu zajistili kamaráda a od té doby byl klid. Pokud ho ale máte už delší dobu, rozhodně bych zašla na veterinu!