Décima — 11. 2. 2009 10:40

Ačkoliv házím plněné papriky do rajské omáčky, jíme s knedlíkem, zkusila jsm ty podle Babici (Babicovy dobroty na Nově)
Podotýkám, že mnoho lidí na jeho stránkách to sepsulo jako vodový blivajs, ale chce to cit pro vaření ... Nakonec nám to chutnalo:
Do mletého masa přidáme nasekanou cibulku , osolíme, opepříme a přidáme  syrovou propláchnutou rýži (tak asi 1/3 k masu),trošku stouhanky... kdo chce múže přidat podle svýho vejce, majoránku atd...
Naplní se asi 6 zelených paprik. Do kastrolu dáme orestovat na olej rejský protlak- asi 3 střední konzervičky - asi jako plnou kompot. misku, zaleje se to asi 1/2 - 3/4 litru vody - papriky musí být jen potopené, kousek jich vykukovat. Vaříme poooomalinku na malém plamínku asi 40-50 minut. Ve finále máme chutný sosík, kterým papriky jen přelijeme.  (možno přisolit). V žádném případě nečekejte litry omáčky k 30 knedlíkům...

Alzbeta — 23. 5. 2014 9:59

Mohlo to být dobré..., ale ty jeho "jídla" co tam vaří, to je opravdu někdy dost mizérie...