amely — 3. 2. 2009 9:59

Jaké máte zkušenosti s indukční varnou deskou, v čem je lepší a v čem horší, než klasická? Nemám moc peněz, indukční je dost drahá ale chtěla jsem ji k vůli dceři, která má poškozenou motoriku, aby se nepopálila. Nebo pořídit kombinovanou? Je něco, co na indukční nejde uvařit? Hrnce mám staré 20 let, stejně budu kupovat nové, to by problém nebyl.

Nela — 3. 2. 2009 10:19

Tak bych se přiklonika k indukční.   Měnila jsem kuchyň  a  pořídili do ní indukční a jsem maximálně spokojená.   Kombinovanou bych nevolila.  Známá ji má a stejně vaří jen na indukci.

Bublina — 3. 2. 2009 11:03

Tak my máme doma indukční vařič a  neměmila bych.Sem moooooooooooc spokojená je to rychlý.Nebere mi to teflonový pánve,ale ted se dělá tolik nádobího,že seženeš v poho.Já nejvíc používám na indikci smalt to bere v poho.
A hlavně ti to nežere tolik elektriku kolem.Jde ti to přímo pod hrnec a pak vypneš a je to.

amely — 3. 2. 2009 12:11

Milé administrátorky a administrátoři fóra.
je mi moc líto, že jste mi přesunuli dotaz do rubriky technika v kuchyni. toto přesunutí se rovná prakticky vyřazení. Psala jsem do pavlače, protože si myslím, že sem chodí dost holek, co indukci má a rády by se podělily o zkušenosti.
Do Techniky v kuchyni holky, co už kuchyň mají zařízenou, určitě nepůjdou. Před rokem, 21.3.2008 se tu Amba ptala na totéž, prosí o odpovědi, ale neodpověděl jí nikdo.
Vkládala jsem do diskuse velké naděje, myslela jsem, že by moha pomoct i ostatním, vyměnit si zkušenosti s tou indukcí, ale obávám se, že diskuse přeřazením definitivně skončila.

Nešel by dát příspěvek zpět?
Díky. Amely

Jirka — 3. 2. 2009 14:18

amely napsal(a):

Milé administrátorky a administrátoři fóra.
je mi moc líto, že jste mi přesunuli dotaz do rubriky technika v kuchyni. toto přesunutí se rovná prakticky vyřazení. Psala jsem do pavlače, protože si myslím, že sem chodí dost holek, co indukci má a rády by se podělily o zkušenosti.
Do Techniky v kuchyni holky, co už kuchyň mají zařízenou, určitě nepůjdou. Před rokem, 21.3.2008 se tu Amba ptala na totéž, prosí o odpovědi, ale neodpověděl jí nikdo.
Vkládala jsem do diskuse velké naděje, myslela jsem, že by moha pomoct i ostatním, vyměnit si zkušenosti s tou indukcí, ale obávám se, že diskuse přeřazením definitivně skončila.

Nešel by dát příspěvek zpět?
Díky. Amely

Amely, na Pavlači odkaz na tvůj dotaz zůstal. Navíc Technika v kuchyni je součástí celé skupiny fór o jídle a vaření a podle prvních statistik je o ně nečekaný zájem. Takže bych řekl, že by jsi měla být s množstvím reakcí spokojená...

ajaE — 4. 2. 2009 21:32

Amely,moje pristi bude jen indukcni,je sice o dost drazsi,ale pri dnesni (a budouci)cene energie si myslim ze se mi naklady opet vrati,je daleko sporivejsi nez normalni a le potrebujes k tomu odpovidajici nadobi,ne vsechny hrnce jsou pouzitelne.

Macex — 5. 2. 2009 8:39

Jednoznačně indukce, je rychlejší než varná konvice, nikomu neublíží, způsob vaření se rychle najde, je to stejné jako např. přechod z elektriky na plyn, taky hned napoprvé se něco nepodaří.... , v dnešní době např. trojplotýnka s jednou zdvojenou stojí ca. 15 tisíc, určitě neváhej.... Hrnce smaltované, plechové a jiné starší v domácnosti užiješ báječně, novější se sendvičem někomu daruješ a pak si dokoupíš pár konkrétních kousků, např. papiňák, pánev a hotovo... Dobrý tip - sada tří menších hrnců, lépe řečeno jeden hrnec a dva rendlíky koupíš za 200,--  v Ikea. Jsou praktické a za pusu a svoji službu udělají náramně....

Macex — 5. 2. 2009 8:41

A hlavně, žádné škrabky, žádné drbání a odmáčení připečených a vykypěných jídel a tekutin.... Vedle hrnce je studeno, takže když cákneš, zůstane to mokré, dokud to neutřeš a co by poteklo po těle hrnce, tak se max. udělá malý kruh v obvodu hrnce, který vlhkým hadříkem přetřeš a je pryč....

Nela — 5. 2. 2009 9:22

Jak píše Macex - žádná připečená jídla /tedy když vaří syn, tak  je nacákáno i na indukci))) /.    Prostě indukce je super :)