max72 — 1. 2. 2006 9:39

Ahojte,

mám doma asi 8 měsíčního kocoura, mám ho od jeho 2 měsíců a je to s ním k nevydržení. Na záchodek chodí, to jo, ale jinak se dožaduje neustálé pozornosti, když si zavřu dveře do ložnice, tak skáče na dveře tak dlouho, dokud mně nedojde trpělivost a neotevřu mu, nebo se mu to občas i podaří otevřít. Jak ráno nevstanu v šest, tak mě v posteli drápe a kouše do noh, dokud nevstanu a nedostane nažrat. Nevím, co s ním. Měla jsem už dva kocoury a to bylo v pohodě. Poradíte?

anka — 1. 2. 2006 10:01

Jedna z mých koček je taky taková.Dlouho se dožadovala abych s ní chodila spát.:mad:Sedla si přede,mě ,nebo na klín a ječela a ječela,dokud jsem jí nedala do pelíšku a neseděla u ní.Potom jsem to vzdala a nechala jí spát na mém polštáři.Prostě nechce být sama a dožaduje se pozornosti,to asi nezměníš.Buď mu pořiď společníka aby se nenudil,nebo ho zkus uvrtat na nějakou hračku.Mě se to občas podaří a kočka si pak diskutuje s chlupatou koulí a mě nechá na pokoji.:lol:Pokud je čistotný a jiné problémy s ním nejsou,tak tohle neovlivníš.Jinak tě ubezpečuji že mé kočce je 10 let a drží jí to stále.

poblinka — 1. 2. 2006 14:28

Já mám kočky 4 a totálně ovládly mojí domácnost takže to vypadá že já žiju u nich a ne ony u mně.mí dva kluci/17,15/ chodí spát každý s jednou kočkou.Další spí v lžnici se mnou a když zazvoní ráno budík a já zvednu hlavu.mám je všechny na posteli vedle sebe.Vědí,že když vstanu,dostanou napřed ony a pak teprve chjystám ppro kluky.Kočka je totiž sebevědomé zvíře adělá jen to ,co ona uzná za vhodné..tak kocourka klidně pust k sobě ..bude ti v noci vrnět do ouška;)

Dita.L — 1. 2. 2006 14:29

Mam jeden tip. Kamaradky  rocni cica si branila docela agresivne gauc. Jak si nekdo sedl, v tu ranu ji mel na zadech. Poridili si deckou strikaci pistolku na vodu. Preslo ji to temer okamzite :lol:
Ta touha po spolecnosti ji uplne prirozena, ale za to kousani v nedeli v 6 rano by asi dostal z te pistole dvojitou davku :)

max72 — 1. 2. 2006 14:32

Díky za odpovědi. Kocour spí střídavě u syna a u mě v posteli. Taky mám chvílemi pocit, že já bydlím u něho a ne on u mě. Ach jo. Kdyby aspoň tak nedrápal. Vždycky se někde schová a pak vyskočí a já mám tak dodrápané ruce i nohy, že hrůza.

cilka — 2. 2. 2006 9:42

Jedna rada, která se mi osvědčila: použít obyčejné nafouknuté balonky, které se koupí v každém papírnictví. Nafouknout a dát tam kde kočička nená co dělat. Provázek, ktrým balonek zavážete, přidělejte buď pomocí izolepy, nebo zavíracího špendlíku...
Skáče na dveře? Pověsit na kliku... On jí naštve jak tam bude kolem ní lítat a lítat a sekne po něm... Kočka se lekne a dá pokoj a když se jí to stavá opakovaně, pochopí. Je to takový způsob samovytrestání se. Teda ale šlupka je to slušná, když se nafoukne pořádně.

Ela.. — 2. 2. 2006 10:31

Cilko, na některé čiči to zabírá, ale na některé ne. My jsme ten druhý případ. Našim kočkám se ta rána, když balonek praskne, přímo líbí :mad: Když dceři koupím balonky, s oblibou je nafoukne všechny a povalujou se po bytě, čiči mají pohotovost a schválně skáčou z jednoho na druhýho, oni si snad  dělají i čárky za počet prasknutých balonků. :lol: Fakt pohled k nezaplacení, elegantní skok na balon, následně rána jak z děla a čiči hop na další, zase rána jak z děla..  Naposledy takhle zlikvidovali při narozeninové oslavě balonkovou výzdobu během 3minut. A to jsem balonky věšela do vejšky, aby na ně nemohly, jenže oni přišli na to, že ze skříně doskočí i na ty nejvzdálenější ..:rolleyes:

cilka — 2. 2. 2006 10:56

Tak to už musí být fakt sranda.... Adrenalinové kočky....

Tiina — 2. 2. 2006 11:30

:-)) no existuje malá naděje, že je to přejde s věkem....možná :-)

max72 — 2. 2. 2006 12:00

Ježíší, tak to bude u nás brzy kočkovražda. Díky za nápady, něco zkusím, než se z toho kocoura zblázním.

Dita.L — 2. 2. 2006 12:43

jeste jsem slysela, ze kocicky, ktere rady lezou na kuchynskou linku nebo na stul docela spolehlive prevychova pasticka na mysi. Musi se ale hooooodne povolit, aby nemohla zlomit pac nebo ocasek, jenom aby prastila pekne pres prstiky :)

max72 — 2. 2. 2006 13:34

Jo, jo, náš kocour pořád vylizuje talíře ve dřezu. Asi tu pastičku vyzkouším. Díky

Ela.. — 2. 2. 2006 13:44

třebas vám tím chce ušetřit práci a myje nádobí po svém ;)

anka — 2. 2. 2006 18:21

Pastičku na myši rozhodně nedoporučuji.I když se povolí,může kočku ošklivě
poranit.Běžně se používají na místa kde není kočka vítaná,takové kapičky co kočky odpuzují.Prodávají se v krmivech pro zvířata.Nevím jak se jmenují,ale známá to použila na svou kočku,a funguje to spolehlivě.Já také raději používám dětskou stříkací pistolku.Ta je bezkonkurenční!

Pešta — 3. 2. 2006 15:09

To. Ela: vaše čičinky jsou moc krásné, byla jsem na Web stránkách a jsem nadšená asi k naší Mici pořídím ještě ragdbolu.
Já zas naši kočku marně odnaučuji krást dceři sponky a gumičky do vlasů, ještě že jsme už aspon zjistili kam je schovává.

Ela.. — 3. 2. 2006 15:24

;)  tak to je šikulka a vy taky, protože někdy najít něco, co čiči šikovně schovají, je docela umění.  Naší Ginnynce občas důvěrně říkám děrovačka,  ona hrozně ráda kouše papír, tudíž i sešity, když je děti zapomenou na stole po psaní úkolů. Naštěstí máme hodné paní učitelky a měly pochopení, aspoň se tomu zasmály, že ožvejkaný sešit není dílem jejích lidských svěřenců, ale jedné mrňavé čičinky, která nenechá bez povšimnutí nic z papíru. No, tedy nejen z papíru, jakmile u někoho cítí pot v podpaží, začne v tom místě látku zuřivě žvejkat, což už tak úsměvné není, protože je natolik důsledná, že je během chvilinky schopná vykousat tam díry jak do ementálu !  Takže každou návštěvu důrazně varuju - nenechat se okusovat, ono to sice je příjemný, že čiči je jak svízel přítula a tuli muli hlavinou pod paží předouc přitom jak dobře nastartovaný motor, ale ty následky, ty následky ..:o:P

M — 7. 2. 2006 12:55

Máme doma 2 čičiny a dost si s nima užíváme, jsou to kočičí nalezenci. Od té doby, co jsme je nechali vykastrovat (měli jsme troje koťata), jsou přítulné úplně maximálně. Berta se chce s každým kamarádit - bydlíme v paneláku a snad už není žádný byt, který by neprošmejdila. Stačí otevřít dveře a šup - už pádí dolů/nahoru po schodech a jakmile spatří otevřené dveře, neváhá. Žádné návštěvě neopomene prozkoumat obsah batohu nebo kabelky. Cecila zas tak společenská k cizím lidem není, zato si to s tu svou náklonost vybíjí na nás. (Zrovna mi mňouká za zádama, že chce drbat na břiše). S rodičema spí denně v posteli. Jakmile někdo opustí místnost, kde zrovna chrní, okamžitě se zvedne a za hlasitého dožadování se pozornosti hledá jiného člena rodiny. Na chalupě, kde jsou přes léto, se projevuje jejich lovecký instinkt. Ovšem každý úlovek (ať je to myš, ptáček nebo ještěrka či jen její ocásek) nám hrdě položí k nohám jako příspěvek do rodinné spižírny. Takže třeba ráno najdeme v kuchyni na zemi "snídani pro páníčky". Ale kdo by jim i tyto malé prohřešky neodpustil????