Leri — 24. 1. 2009 23:02

Máte nějaké dobré recepty s hlívou?:rodna:

zuzi777a — 24. 1. 2009 23:19

Naše babča z ní dělá držkovku. Já ji z masa nejím, ale tuhle houbovou mám ráda...

ivca — 25. 1. 2009 10:52

je taky dobrá obalená a usmažená jako řízek

amba — 25. 1. 2009 23:28

Dělám ji, jak píšou holky výše. Také ji suším v sušičce ovoce a přidávám ji do polévek, omáček i šťáv k masu.

dasad — 22. 2. 2009 21:31

delavam veprove nudlicky, jednoduche, dobre http://www.nadoma.cz/recepty/46802-maso … s-houbami/

lojzik — 19. 9. 2009 20:43

vyzkoušela jsem hlívu dle recepty dasad a byla vážně výborná. na nadoma jsme našla více tipů.

Kiara — 23. 9. 2009 13:32

Já udělala bramborový guláš s hlívou ústřičnou, výborné.
Jen pridám radu - hlíva ústřičná se musí tepelně zpracovat jen velmi krátce, protože pak je tvrdá jak podešev. Do guláše ji přidávám, až jsou brambory měkké a vařím skutečně necelých 10 minut.

Mikeš — 30. 9. 2009 10:25

lojzik napsal(a):

vyzkoušela jsem hlívu dle recepty dasad a byla vážně výborná. na nadoma jsme našla více tipů.

Ještě víc tipů (nejen na hlívu, ale na houby obecně) najdeš třeba tady
Jinak hlívu jsem jednou zkusil grilovat na dřevěným uhlí ... jen jsem ji před tím zlehka potřel olejem, ve kterém jsem rozmíchal utřený česnek a sůl a nechal naložený tak půl hoďky... a byla to maximální bašta :supr:

Kiara — 30. 9. 2009 11:47

No vidíš, Mikeši, hned mám další receptík do sbírky :supr:

Anineta — 1. 5. 2010 23:42

Leri napsal(a):

Máte nějaké dobré recepty s hlívou?:rodna:

Ahojte!!!
Hlívu ústřičnou používám dost často, když jím sama, děti to odmítají.
Nakrájím je na jemné nudličky a osmahnu je krátce na másle s cibulkou a následnš přidám těstoviny nebo rýží a jsem v sedmém nebi.:D

laminanonte — 2. 5. 2010 9:00

nakrájet na nudličky, přidat k osmažené cibuli na kolečka, podlít bílým vínem, osolit a posypat sezamovým semínkem k tomu bageta.
je to dobré teplé i studené.

Suzie — 18. 5. 2010 17:27

Já jí dělám jako bedly - hlavičky osolit a narychlo opéct na sádle nebo oleji.

tereza88 — 6. 6. 2010 20:22

laminanonte díky za tip. vyzkoušeno a mňamka :supr:

laminanonte — 14. 6. 2010 12:28

tereza88 napsal(a):

laminanonte díky za tip. vyzkoušeno a mňamka :supr:

viď :)

krteček — 28. 1. 2012 15:24

http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty

Ing. Iva Veselá — 14. 5. 2012 8:56

Hlíva je vynikající jednoduše v rizotu - dávám ji do pokrmu až ke konci, aby se neznehodnotily cenné látky (mnoho lidí hlívu dusí dlouhou dobu a pak ztrácí spoustu látek). S červenou řepou je to lahůdka :)

Bigben61 — 22. 10. 2012 14:25

Super nápady! O víkendu jsem měl první vlastní sklizeň, takže vyzkouším vše.