Květinka — 21. 1. 2009 20:55

Ráda bych věděla co dáváte svým dětem aby nebyli tak nemocné. Malá je od října skoro pořád nemocná. Už ji dr.dala 3 antibiotika a těď jei po antibiotikách stále nemocná, má kašel i rýmu.
Chtěla jsem se zeptat co říkáte na actimel v té lahvičce? Prosím poraďte. Děkuju

Mateska01 — 21. 1. 2009 21:03

Tak já dávám preventivně ob den multisanostol. Jsou to vitamíny a vzhledem k tomu,že zatím nám ovoce moc nejede,tak to do nich dostávám takhle...

spunt — 21. 1. 2009 21:06

Květinko, kolik je malé?

Hofmanka — 21. 1. 2009 21:06

Já Ondrovi dávám Activii ke svačině a ke snídani mu vařim čaj od Megafytu na posílení obranyschopnosti (fialový s borůvkouvou příchutí), který teda střídám s ovocnými. Také jsem mu koupila multivitamin pro děti (Multi-Vitamol šťáva 1+ od Dr. Thiess). Píší tam děti od 1-4 let 5ml 1-2x denně. Dávám mu ho od podzimu 1x denně. Někdy zapomenu a dostane ho obden.
No a krom angíny na podzim, kterou chytnul na pobytu s velkou skupinou dětí neměl ani rýmu. A to já jsem prodělala chřipku se zánětem vedlejších nosních dutin, kdy jsem opravdu hodně smrkala přes měsíc. A on ani jednou nefrknul. Doufám, že tak bude pokračovat i nadále.
Actimel asi není špatný, jen je to finančně náročnější než jogurty, které taky obsahují živé bakterie.
Co máme ještě vyzkoušené a docela se nám osvědčilo hlavně, když byl menší je Probian mimi.

Květinka — 21. 1. 2009 21:06

A nejsou nemocní často? Ptám se proto že bych to pak zkusila taky.
Začli jsme dávat multitabs v kapkách. Ani jogurty nechce poslední dobou jíst.

spunt — 21. 1. 2009 21:09

Aktimel jako takový nic moc.
Lepší je koupit rovnou laktobacily v lékárně a přidávat je do pití či mléka.
Moje Dr. říkala, že pak máš jistotu, že ty probiotika dostane, zatímco u toho actimelu to 100% zaručené není.

Květinka — 21. 1. 2009 21:09

Malé je 18 měsíců, stále pije umělé koj.mléko, upřednostňuje ho před jídlem. Jí i normální jídla ale dojídá se mlíkem.

spunt — 21. 1. 2009 21:13

Lence dávám ráno a večer laktobacily do mléka.
Kupuji v žel. tobolkách, tobolku rozpojím, vysypu a malá pije.
Nesmí to přijít do jídla teplejšího než 35°C, vyšší teplota je zabíjí.

Lenka je také často nemocná.....

Také záleží jestli s ní chodíš někam do kolektivu, MC, plavání, cvičení, do obchodních center a pod.  Pak je pravděpodobnost marodění v tuto dobu vyšší.

Hofmanka — 21. 1. 2009 21:17

Já s Ondrou chodím do MC, na plavání, beru ho s sebou na nákupy, takže se lidí nestraní.
Květi pokud malá měla už tolikrát ATB, tak má vybitou střevní mikrofloru. Kup jí v lékárně ty lactobacili, jak píše spunt a dávej jí je do mlíčka. My jsme dávali ten Probian mimi. Nevím do kolika měsíců je, ale dělají i pro starší děti. Nebo je plno jiných preparátů. A určitě bych teď přes zimu přidávala i nějaký mulťák. A ten čaj s echinaceou jí taky neublíží.

makca — 21. 1. 2009 21:20

taky s nemocema bojujem od podzimu, dneska mi doporucila kamaradka echinacen - pry je to sirup na zvyseni imunity, tak uvidim jestli to sezenu a jestli to pomuze

Pinky — 21. 1. 2009 21:28

Květinko, my jsme to tak měli v létě a na podzim, pořád dokola ATB, byla to hrůza. Nechali jsme malé odebrat krev a zjistilo se, že má hodně sníženou imunitu. Dr. jí napsala Ribomunyl, bere se nejdřív nějakou dobu v kuse a pak už jen jako udržovací, jen pár dnů v měsíci. Máme druhé balení a musím zaťukat ťukťuk, že jsme celou dobu bez ATB a nachlazení. Něco se připlácí, myslím kolem 230Kč na balení, ale asi to má něco do sebe. Zkus se na to zeptat. Pro malé děti se dělá i v sáčcích, já teda rozpouštím vždycky tabletku v teplém čajíku.
Ještě malé dávám každý den vitamín Multitabs - od 1-3 let.

Květinka — 21. 1. 2009 21:29

4 dny ji dávám do mlíka ten probian mimi, je to super, vypije to a nic nepozná. Je vybíravá tak je to trošku horší. Ale děkuju za rady. Jste skvělé.
Moje odreagování  je jít za rodičema a nebo do obch.center,za kamarádkama. Takže potřebuju mezi lidi, a chtěla bych ať je s něma i malá.
Jak dlouho byste doporučili ať zůstanem doma ať se ji imunita spraví?

PS.jste lepší než má dr.

spunt — 21. 1. 2009 21:47

Květinko, za rodičema a kamarádka samo můžeš chodit. Ty ti snad řeknou zda jsou zdraví.

Jde o to pokud je náchylná na marodění nechodit přímo dětského kolektivu (do uzavřených prostor), kde mají bacily rej.
Samozřejmě že je dobré chodit ven, na procházky. A chodit třeba s jednou, dvěma kamarádkama co mají děti, aby byla malá mezi dětmi , protože zase není problém se domluvit že můžete jít že jste všichni v pořádku.

Bohužel je spousta "nezodpovědných" rodičů, kteří vezmou dítě do kroužku, protože je to zaplacené i když dítě marodí....
A v OC je spousta nemocných lidí , oni si také potřebují nakoupit.

Prostě moc nechodit do míst, kde nevíš jestli tam není někdo nemocný.

Lucka 1 — 21. 1. 2009 21:51

Já včera malé koupila toto http://www.lekarna.cz/multi-tabs-immuno … um=xml-ppc ..sice nemocná nebývá,ale už je dlouhodobě na atb.kvůli moč. cestám :(
a jsou to Multivitaminy s minerály a obsahem probiotických bakterií posilující dětskou imunitu

Čekanka — 21. 1. 2009 22:44

Nedáváme nic a děti jsou zdravé..... ale nebylo tomu tak, starší kluk mi marodil tři roky v kuse, pomohly až přípravky na posílení imunity Luivac (jeden rok) a Broncho-Vaxom (druhý rok). Podotýkám, že jsme před tím prošli komplet vyšetřením na imunitu a alergie. Vitamíny ani nic jiného dlouhodobý efekt nikdy nemělo....

Klaris — 22. 1. 2009 7:17

Dávám semtam Multitabs nebo sirup Multi-sanostol a teď jí leju do pití výtažek z aloe a zatím ťuk ťuk, na to že chodí do školky, byly jsme se schválně nakazit u neštovic a pořád se držíme. Od malička chodíme hodně do kolektivu a řekla bych že tělo je zvyklé a jen ta nás něco nesloží. Hodně si myslím dělá i to že jí ovoce a zeleninu :)

spunt — 22. 1. 2009 9:53

Klaris, to buď ráda.
Lenka mi jí hodně ovoce i zeleniny (převážně čerstvé), dostává i mulťáky a laktobacily (ty od půl roku) a i přes preventivní kortikoidové léky je každou chvilku nemocná ( v loňském roce to skončilo 2x hospitalizací).

Určitě je dobré dávat co jsem vypsala, ale bohužel některé děti jsou holt náchylnější více a maminky mohou udělat jen málo aby se to zlepšílo. Většinou s věkem je to lepší a lepší.

Ketynka21 — 22. 1. 2009 11:37

Kvetinko ja i mala bereme homeopatika a zatim v pohode tak doufam ze nadale budeme, ikdyz mi ted pritel rikal ze se ptal alergolozky a ona mu rikala ze homeopatika jsou k nicemu ze to nepomuze tak nevim. my bereme ceske homeopatika taky jsme byly porad nemocne a atibiotika jsme mely ja 2krat mala jednou

ivanka05 — 25. 1. 2009 16:46

Holky, a kdyz je moji Verče 11mesicu, muze nejaky vitaminky? nevite? juknu taky po necem v lekarne

spunt — 25. 1. 2009 16:53

Kamchinko, já dávala multisanostol sirup, ten je od roka.... v lékárně Ti určitě poradí.

Cizinka — 25. 1. 2009 19:03

Ja mam Imunoglukan, je to sirup na posileni imunity, poradila mi ho kamaradka lekarnice a tuk tuk... Maxik prezil mesic zimy v CR, pak letadlo se stovkou lidi a pak znovu nasi vlhkost tady bez nemoci...tak to asi funguje. Jeste jsem chtela rict, ze mi dr rikal, ze by se Actimel nemel pit vic jak 14 dni a to samy brat ty lactobacily...vzdycky dva tydny a prestavku, streva si na to jinak zvyknout a prestanou vytvaret tu dobrou mikrofloru sami.

spunt — 25. 1. 2009 19:20

Cizinko, vidíš to mi nikdo neřekl, naopak, že malá má brát ty laktobacily dlouhodobě.

Cizinka — 25. 1. 2009 22:32

No vidis Spunte a me to potvrdil dr i pak jeden lecitel... tak se zkus zeptat doktora, co ti na to rekne ,)

Gabrielle — 25. 1. 2009 22:38

Ketynka21 napsal(a):

..., ikdyz mi ted pritel rikal ze se ptal alergolozky a ona mu rikala ze homeopatika jsou k nicemu ze to nepomuze tak nevim. ...

Kety, alergolog ti homeo nikdy nedoporučí :D Ony ty homouše spíš podporujou léčbu a povzbuzují vlastní obranuschopnost organizmu. Já jim věřím, používám je skoro pokaždé, když se něco děje mě nebo malé. A naštěstí na pár rýmiček a šestou nemoc je zdravá. Ťuk ťuk..

spunt — 26. 1. 2009 0:48

Cizinko, mě to právě dvě dětské Dr. doporučily dávat dlouhodobě a pak i lékaři v nemocnici to doporučovali. Dokonce když dostala antibiotika, tak jí automaticky laktobacily v nemocnici dávali a ve zprávě psali že doporučují dlouhodobé užívání.
V některých UV jsou probiotika také součástí a tam jde opravdu o dlouhodobé používání....
Takže nechápu.



Gabrielle, otázkou je, proč homeopatika alergolog nedoporučí.
Není to o tom, že by pak neměl práci, u nás jsou alergologové přetížení a objednávací lhůty neskutečně dlouhé.
Dle mě je to spíš o tom, že někomu to pomůže, někomu ne.
A lékař nemůže risknout u skutečně nemocného člověka mu zkusit dát homeopatika jestli zaberou .....