minka — 7. 1. 2009 17:38

Prosím, máte někdo  recept na tuto polévku z hrachu, fazolí a čočky?

Ota — 7. 1. 2009 17:50

50 g hrachu
50 g čočky
50 g fazolí
50 g krup
50 g nastrouhané kořenové zeleniny
cibule
lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1,5 l vody
2 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka

Hrách, čočku, fazole a
kroupy uvaříme doměkka.
Ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, utřený česnek a pokrájenou cibuli.
Zahustíme jíškou z oleje a mouky, osolíme a okořeníme.
Zdroj: net

Romča — 7. 1. 2009 17:57

Hážu od oka a co dům dal a zahustím jíškou.

minka — 7. 1. 2009 18:40

A ještě jsem se chtěla zeptat, luštěniny předem namočit do vody. A někde psala Bety, že voda, v které se namáčí luštěniny se má slít. Vždycky jsem ji nechávala a jen dolila. Jak to děláte vy?

dinosaurus — 7. 1. 2009 18:59

Fazole namáčím přes noc, a vodu slívám, čočku namáčím jen tak dvě hoďky a vodu slívám.
Já do hrstkové nedávám kroupy ale drobky nebo nočky. Česneku dávám tak 4 stroužky.

minka — 8. 1. 2009 17:03

Tak musím říci, že polévka se povedla, bílé fazole jsem namočila přes noc, ráno jsem namočila čočku a hrách asi tak na 2 hod. Vodu jsem pak slila. Udělala jsem nejprv cibulový základ, jíšku, zalila studenou vodou a vmíchala jsem všechny luštěniny. Přidala jsem masox a vařila doměkka. Na závěr jsem dala majoránku a česnek.
Na talíři jsem k polévce přidala na másle osmažené kostky rohlíků.
Polévka byla výborná, budu ji dělat častěji.