Renca — 12. 12. 2008 12:03

Ahojky všem :)

Mam dotaz má někdo zkušenost s cystou na mozku a dokáže poradit či se podělit o zkušenosti?
Mam cystu na mozku od narozeni v oblasti gl.pineale o velikosti z dubna tohoto roku 14x8 a začala mi dělat problémy a tak bych se chtěla s někým podělit..

Aneri — 13. 12. 2008 20:23

No, ono záleží, co ti na to říkají lékaři!? I já mám cystu na mozku....ale ta prý nic neznamená, nic není, je to skoro normální....ale já bych spíše řekla, že nejsou normální lékaři ! Já bych řekla, že v mém případě jsou to neléčené infekce/borelie,chlamydie,améba/, nebo následek parazitů /tasemnice/.
Renco, kdybys chtěla, písni SZ.

Renca — 13. 12. 2008 21:33

Ahojky Aneri, jsme ráda že někdo vůbec zareagoval..

Doktor říkal že jsou 2 možnosti vzniku úraz což teda u mne nehrozí a nebo vrozené.. u mne teda z jeho 2 možností zbýva ta druhá.
Nicméně jsem se snažila najít informace a z lidí i se stejnou anamnézou doporučují do doby kdy to nevadí nejsou žádné problémy si toho nevšímat, ale bohužel u mne už vznikli problémy a od malička to nevím že něco tam je, dokovaď to nezačalo zlobit, k tomu mam vorzenou očnbí vadu a začal se zhoršovat zrak, otýkání rukou nohou,,delší stání je problém,celková unavenost a o bolestech hlavy nemluvě..
Nyní ve čtvrtek mne čeká znova konzultace na Homolce v Praze u pana doktora Šroubka a uvidíme co z toho vyplyne. Měla jsme poslední megnetickou rezonanci z Mediskanu ale tvrdil že nález je sice pravděpodobně správný že se jedná o cystu ale že raději udělá znova MR aby viděl opravdu zda to cysta je nebo to je něco jiného. Toto jeho vyjádření vzniklo ze správy z Mediskanu kde napsali že se jedná o ohraniočený ostrý útvar..
Ve čtvrtek tento jsem opět prodělala 2 MR tak uvidíme..
Docela mne šokoval že pokud by to nevyrostlo počká další půl rok na MR a pak to odoperuje ať to povyroste nebo ne a pokud vyroste operovat bude dříve ovšem konstatoval že to je v prostředku mozku a to je opticky složitější..
S dvěma dětma mne to docela šokuje.. :(
Hospitalizace atd..
Navíc jak jsme psala brousdám po netu a dost lidí ačkoli starších psalo že se to vrací a jsou i po 3 operacích v průběhu 5-10 let.

Aneri — 28. 12. 2008 11:19

Renčo, jak dopadla MR, jaký je závěr??? Nečekej , zda cysta poroste, či ne, nechej si - vyžádej si udělat testy na infekce. Neléčené infekty tvoří cysty! Správnou léčbou by  i cysta mohla zmizet!