Ivča K. — 6. 12. 2008 17:55

Milé babinetky,letos budu poprvé v životě na vánoce vařit rybí polévku(můj nový přítel je rybář).
Už mám jeden recept od kolegyně z práce,ale určitě existuje spousta receptů.Napište mi jak vaříte rybí polévku vy.Já ji zatím jedla jednou v životě od mé první tchýně a byl to docela hnus,smrdělo to a samá kost.

Ota — 6. 12. 2008 18:44

Ivčo, zde můžeš nabrat inspiraci.
http://www.google.cz/search?q=Ryb%C3%AD … =firefox-a

ita — 17. 12. 2008 21:25

Ivčo, kosti tam nemusí být. Já vařím zvlášť hlavy, zvlášť porci kapra, co má moc kostí , páteř a odřezky a zvlášť na másle osmažím nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše povařím, přidám sůl, nové koření, bobkový list a pepř. Pak oberu hlavy a zbytky kapra (pečlivě, aby tam nebyly kosti), rozmixuji povařenou kořenovou zeleninu. Smíchám vývar z ryby a hlav a rozmixovanou zeleninu, povařím, dochutím a usmažím nakrájené rohlíky.
Držíme dietu, tak nedávám zásmažku.

Petr100 — 20. 12. 2008 18:46

Rybí polévka je moje doména. V podstatě jak píše Ita. Ale! Hlavu a odřezky ryby do studené vody, ne jikry a mlíčí, vařit  měka půl až hodinu. Vzít trochu vývaru a v něm vařit jikry a mlíčí cca 10 minut. Do síta dát utěrku a slít přes to vývar. Až vychladne maso, pečlivě obrat od kostí. Udělat zásmažku, nalít do ní vývar, uvařené jikry a mlíčí, přebrané maso, upraženou zeleninu na másle, dokořenit, Ita zapomněla na muškát. oříšek, zelená potržel. Výborné  je přitat trochu smetany.

pverica1 — 20. 12. 2008 19:32

Jsi se díval na Babicu,že jó?!?:gloria: :supr:

Petr100 — 21. 12. 2008 6:17

Myslíš to vaření v telce? Kousek jsem toho viděl, polívku vařím absolutně stějně, nedával jsem utěrku do síta, letos vyzkouším. Je to dobrá fligna, nepřecedí se ani nejmenší kostička. Tak dobrou chuť.

Ivča K. — 23. 12. 2008 11:38

Už na ní pracuju,díky.

Ivča K. — 26. 12. 2008 18:34

Polívka se mi prý povedla,sklidila jsem velkou pochvalu. :supr: