» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Polévky, omáčky a zálivky https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=125 » Rybí polévka https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=34577 |
Ivča K. — 6. 12. 2008 17:55 |
Milé babinetky,letos budu poprvé v životě na vánoce vařit rybí polévku(můj nový přítel je rybář). |
Ota — 6. 12. 2008 18:44 |
Ivčo, zde můžeš nabrat inspiraci. |
ita — 17. 12. 2008 21:25 |
Ivčo, kosti tam nemusí být. Já vařím zvlášť hlavy, zvlášť porci kapra, co má moc kostí , páteř a odřezky a zvlášť na másle osmažím nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše povařím, přidám sůl, nové koření, bobkový list a pepř. Pak oberu hlavy a zbytky kapra (pečlivě, aby tam nebyly kosti), rozmixuji povařenou kořenovou zeleninu. Smíchám vývar z ryby a hlav a rozmixovanou zeleninu, povařím, dochutím a usmažím nakrájené rohlíky. |
Petr100 — 20. 12. 2008 18:46 |
Rybí polévka je moje doména. V podstatě jak píše Ita. Ale! Hlavu a odřezky ryby do studené vody, ne jikry a mlíčí, vařit měka půl až hodinu. Vzít trochu vývaru a v něm vařit jikry a mlíčí cca 10 minut. Do síta dát utěrku a slít přes to vývar. Až vychladne maso, pečlivě obrat od kostí. Udělat zásmažku, nalít do ní vývar, uvařené jikry a mlíčí, přebrané maso, upraženou zeleninu na másle, dokořenit, Ita zapomněla na muškát. oříšek, zelená potržel. Výborné je přitat trochu smetany. |
pverica1 — 20. 12. 2008 19:32 |
Jsi se díval na Babicu,že jó?!?:gloria: :supr: |
Petr100 — 21. 12. 2008 6:17 |
Myslíš to vaření v telce? Kousek jsem toho viděl, polívku vařím absolutně stějně, nedával jsem utěrku do síta, letos vyzkouším. Je to dobrá fligna, nepřecedí se ani nejmenší kostička. Tak dobrou chuť. |
Ivča K. — 23. 12. 2008 11:38 |
Už na ní pracuju,díky. |
Ivča K. — 26. 12. 2008 18:34 |
Polívka se mi prý povedla,sklidila jsem velkou pochvalu. :supr: |