lueta — 30. 11. 2008 11:44

Nedávno jsem viděla kousek pořadu v televizi o vaření a dělali tam knedlíky ( nemyslím ovocné, ale klasické k masu) v mikrovlnce. Prý to trvá pár minut. Používali k tomu tuším nádobí s Tuppervare. Máte s tím někdo zkušenosti?

aprill — 30. 11. 2008 12:06

lueta napsal(a):

Nedávno jsem viděla kousek pořadu v televizi o vaření a dělali tam knedlíky ( nemyslím ovocné, ale klasické k masu) v mikrovlnce. Prý to trvá pár minut. Používali k tomu tuším nádobí s Tuppervare. Máte s tím někdo zkušenosti?

Jsem posedlá Tupperware, ale toto mě neuchvátilo. Mikrovlnku používám velmi málo a jen na ohřev.

lueta — 30. 11. 2008 13:41

aprill a recept je klasický, nebo se tam dávají jinak ingredience?

Bety — 30. 11. 2008 14:26

já jsem dělala v mikrovlnce hrnkové knedlíky a http://www.venusanka.cz/smajliky/15.gif vůbec mě to neuchvátilo
teď dělám všechny knedlíky, kynuté i hrnkové v parním hrnci a to je něco! S pařáčkem v kastóle se to nedá srovnat.

Janila — 30. 11. 2008 14:35

Knedlíky v mikrovlnce
----------------------------

Do mísy dám 300ml polohr.mouky
                          2 na kostky nakr.rohlíky
                          osolím
pak rozkvrdlám 1 vejce,300ml vlažn mlíka ,2 lžíce oleje a necelou půlku droždí
To naleju na tu mouku s rohlíkem zamíchám a nechám vykynout tak 20 min.No a dám to do nádoby a na plný výkon do mikrovlnky na 8 minut.Nic nepropichuju jen to vyklopím a nakrájím.


Já osobně jsem je nedělala vaří je známá.Jo a dělá je v míse žádný extra nádobí.

Bety — 30. 11. 2008 15:35

Je to nahoře oschlé... já na to dala varnou fólii a do ní jsem prorazila dírky aby pára mohla uniknout...