mishasha — 15. 11. 2008 20:55

Nemáte prosím někdo zkušenost se zelenou stoličkou, která vypadá doslova jako rozmixovaná hrachová kaše? :co: Je to asi 14 dní co začal mít malej stolici s hlenem a postupně mu takhle zelená :/ Poslední 4 dný má stoličku obden a dneska když po dost divném dni (nezvykle dlouho spal, skoro nejedl - jen 5x a měl úpo*ný bolesti bříška) vykakal zelený bahýnko (byla ho plná plínka) dost mě to vyděsilo :kapitulation: Teplotu nemá. Nevíte co by to teoreticky mohlo znamenat? Každý den mu dávám probiotický kapičky a já jím taky nějaký probiotika, myslela jsem, že to jako prevence střevních obtíží mimíska bude stačit.

Bety — 15. 11. 2008 21:47

Něco jsem ti našla, koukej, kopíruju:

PANÍ DOKTORKO prosím Vás poraďte mi .Dnes když jsem přebalovala mojí 3 měsíční holčičku objevila jsem zelenou zapáchající stolici. Můžete mi poradit co to znamená. Děkuji za odpověď

Zelená zapáchající stolice může být příznakem střevního onemocnění u Vašeho dítěte, ale také nemusí. Nepíšete, jestli je dítě kojené, či nikoli. Pokud kojíte, záleží také na tom, co Vy sama jste jedla či pila, eventuelně jaké léky užíváte.Také nevím, zda byla stolice s hlenem a kdy jste před tím přebalovala, tedy jak dlouho mohla být stolice v plence. A jestli byla zelená stolice jen 1x či se ještě opakovala. Vidíte, že faktorů je mnoho a pokud si nejste jistá, je lépe navštívit Vaši PLDD a přinést plenku i ukázat a dítě nechat vyšetřit. Nemusí jít však o žádný závažný stav.


Taky hodně píšou, že to bývá reakce na stravu - hlavně prý po borůvkách, nejedla jsi borůvky? Asi jseš vyplašená, zadej ještě do hledáčku, myslím ale že to není tak neobvyklé. Máš dost mléka, nemá hlad?

mishasha — 15. 11. 2008 21:58

Bety moc děkuju. Já už to hledala, našlo mi to většinou buď infekce..alergie na kravské mléko nebo že to nic neznamená...takže píšu sem, protože tu je spousta zkušených maminek, které to třeba zažily a budou vědět. Navíc tři dny volna, doktorka neordinuje..

Ale přivedla jsi mě na myšlenku: dnes jsem jedla chleba s borůvkovou marmeládou, ale jen jeden krajíc. Ještě mě napadlo..začala jsem jíst železo, to by mohlo barevně odpovídat..ale spíš než barva mě trápí ten hlen. Jinak mléka mám dost, ale dneska jsem moc nekojila, nechtěl, proto si myslím, že ho něco hodně trápí.