Margita — 28. 1. 2006 21:52

Už 23.a 24.1.06 jsem ve stejnojmeném příspěvku, v dnes již archivu Babinetu, psala o velmi nespolehlivém účinku kojení jako antikoncepce. Dnes už čekám třetí dítě. Jsem v pátém měsíci v průběhu 37 měsíců, takže relativně slušný "výkon".
Chtěla jsem po 1.i 2. porodu co nejdřívě otěhotnět a nebyla jsem proto nikdy dalším otěhotněním zaskočena. Kojení jako antikoncepce byl jen jakýsi vedlejší produkt..., který jsem se zájmem sledovala. Prvně vydržel 8 měsíců a podruhé již jen 5, podotýkám vždy při plném kojení a nbez menstruace.
Jen chci upozornit maminky, které nechtějí hned otěhotnět jako já, aby se na antikoncepční účinky kojení moc nespoléhaly.
Kamčitko, makčo, doufám, žese brzy potkáme i v novém Babinertu.
Karol i na tebe se teším a děkuji za tvoji chválu.:):):)

Romana — 29. 1. 2006 11:25

Margito, ten prispevek jsem asi zakladala ja. Chtela jsem vedet, jaka je praxe, protoze chci tak za rok zkusit znovu otehotnet a zatim kojim i kdyz nekdy mam malo mlicka, ale drzime se. Tak diky za info, snad se zadari brzy.

Margita — 29. 1. 2006 13:16

Milá Romano, až jsem se teď zastyděla, že jsem opomenula uvést, že příspěvkovou řadu Kojení jako antikoncepce jsi založila 23.1.2006. Je to velmi důležité téma a bylo dobře, že jsi ho založila. Jistě bude dobré v něm pokračovat i v nové podobě Babinetu. Tak se prosím nezlob.

tina — 30. 1. 2006 8:06

už na to předchozí kojení jsem psala, že jako antikoncepce rozhodně nefunguje - jasným důkazem jsem já a moje sestry, věkový rozestup mezi námi je vždy14 měsíců, a to mamka pokaždé ještě kojila - jenom když už byla těhotná, tak jsme jaksi s druhou sestrou mlíčko nechtěly... u té nejmladší už máma neotěhotněla, tak ji také kojila o poznání déle...