MagdaB — 28. 1. 2006 9:35

Už potřetí zažíváme doma stejnou situaci. Nejmladší dcerce je v těchto dnech 8 měsíců. Stejně jako její dvě starší sestřičky (čtyři a dva roky)je stále plně kojená a každý příkrm důsledně odmítá. Již měsíc se jednou týdně pokouším jí nějakou "lahůdku" nabídnout, ale pokaždé se stejným výsledkem. Směje se, kroutí hlavičkou a ani neochutná. Starší dcerky začaly s příkrmem v 11 měsíci, kdy začaly chodit. Pak během 2 týdnů poklesl počet kojení na 3 a setrval tam do 24 a v dalších roce pak 1-2x a u nejstarší jednou denně.
Každé další dítě jsem klidnější, protoře oběma staršín stačilo do 11. měsíce moje mléko. Dokonce jsem slyšela a někde snad četla na netu, že je možné kojit dítě plně do roka, že dnešní pediatrie opět mění svá doporučení. Pokolikáté už?
Prosím u vaše zkušenosti, postřehy, případně i o přesné odkazy na literaturu či net. Děkuji M

Misha — 28. 1. 2006 10:29

Vím, že by se mělo začít přikrmovat od půl roku, ale to neznamená, že se na to miminko hned chytne, spíš jde o to, jednou denně mu příkrm nabídnout. Dítě prý stejně samo dojde k názoru, že zkusí i něco jiného než mlíčko, pokud už mu mlíčko nestačí. Takže podle mě jsou tvoje děti v poho.

tina — 29. 1. 2006 22:21

nám řekla lékařka, ať v šesti měsících začneme s markvičkou a brambůrkou, tak jsme začali, a za týden se malý nádherně chytl, takže tím odpadlo jedno kojení denně, za další měsíc jsme místo jednoho odpoledního dali ovoce a v osmi měsících místo dopoledního jogurt. v průběhu sedmého měsíce jsme taky začali do zeleniny dávat maso. cca od 14 měsíců jí s námi - samozřejmě jsem zprvu oddělávala bokem neslané nekořeněné jídlo, ale dneska, pokud nemáme např. guláš nebo něco s chilli či hodně pepřem, tak už jí normální "dospělá" jídla (je mu rok a půl). bohužel od jedenácti měsíců vinou atb nekojím..., možná by to dneska bylo trošku jinak