F1 — 6. 11. 2008 9:37

Vydrží vám zakoupené pokojové květiny v supermarketech?Jsou o dost levnější ale i když se o ně starám pečlivě vždy mne odejdou.Tak nevím zda to má cenu kupovat za jejich cenu.

ita — 6. 11. 2008 11:06

Supermarkety asi nakupují horší jakost, proto jsou levnější a navíc tam ani nemají potřebnou péči. Taky mi po čase odešly, už je raději nekupuji.

Janila — 6. 11. 2008 11:30

Koupila jsem si tam gardenii  a ještě jednu název teď nevím a dlouho nevydržely.Radši si připlatím a koupím si v květinářství.Taky mi tam přijdou kytičky zubožené nikdo se o ně moc nestará.
Zrovna tuhle jsme se byli podivat v Bau ....  a ty orchideje škoda mluvit,ale levné nebyly.

pverica1 — 6. 11. 2008 11:50

Já jsem si taky koupila v KAUFLANDU fíkusy, a odešly mi  :dumbom:

Ajax — 6. 11. 2008 12:03

mám stejnou zkušenost:-( co jsem koupila v marketech tak většinou zdechlo:-( něco se mi povedlo zachránit, ale většina  umřela....  oni to tam mají v nějakém převozitelném substrátu, který pořád vypadá, že je suchý a tak nás to nutí zalévat a zalévat... až zdechne.. takže první věc, kterou udělám je, že to okamžitě (no, nebo do týdne) přesadím... a pak už jakž takž se některé udržely... A to, z čeho ty ubohé květinky vyklepu, tak tomu se hlína fakt říkat nedá, je to jako nějaký zmuchlaný chemlon:-((

Barbara — 7. 11. 2008 10:25

I já jsem zakoupila nádhernou gardenii za těžké peníze, abych po dvouměsíční celodenní péči konstatovala, že už ji nezachráním a kupodivu v Hornbachu byla inforomovaná zahradnice v roli prodavačky, která mi sdělila, že ty kytky jsou pěstovány jako jednorázovky, takže jim 24 hodin stále svítí a rosí vším možným, pak je v chladu přepraví, takže jsou tak vyždímané, že vydrží fakt jen chvilku a v květinářství to ale mají stejné. Takže je lepší kytky kupovat přímo v zahradnictví, nejsou tak krásné, ale doma se jim daří.

Veranna — 7. 11. 2008 10:39

Kupuju jedině z květinářství a zahrádkářství anebo na internetu, když se někdo potřebuje pěstované kytky zbavit. nedávno jsme tak koupili 2m vysoký fíkus benjamín, protože prodávajícímu se už nevešel do bytu. Je parádní, dobře ošetřený a v obchodě by (pokud by tak velký a vzrostlý vůbec měli) stál min. pětinásobek.