Andrea23 — 5. 11. 2008 20:54

Milé babinetky, jsem tady s dalším problémem. Dnes jsme byly na kontrole kyčlí (5 týdnů jsme nosily abdukční kalhotky) a bylo mi řečeno, že Rozárka nemá ještě vyvinuté kostní stříšky, máme se přijít ukázat za 3 týdny a pravděpodobně vyfasujeme Pavlíčkovo třmínky. Vypadají dost děsivě, tak jsem se chtěla zeptat zda  nimi nemáte nějaké zkušenosti, jak dlouho se třeba nosí, a jak moc je jima mimi omezeno, a je nějakí pravděpodobnost, že by se za 3 týdny ty stříšky vytvořily?
Děkuju za každou odpověď....

Gabrielle — 5. 11. 2008 21:16

Andrejko, my sice třmínky neměly, ale nosily jsme do 3 měsíců 24 hodin denně dečku a pak nějakou dobu ještě na noc :/
Trochu jsem lezla na netu a našla toto:

....nam bylo pri kontrole v 8 tydnech zjisteno vrozene vykloubeni kycle s hodnotou IIIA, i kdyz v porodnici nic nezjistili. Nejprve jsme meli dostat trminky, ale pri kontrole na Bulovce nas pan doktor okamzite objednal na trakce - coz je zaveseni na 6 tydnu. Po te dostane mimco na 6 tydnu sadrovou spiku a pak jeste na doleceni trminky. Nyni nam je 13 mesicu a uz stojime a vse rychle dohanime. Ty trakce sice vypadaji jako muceni, ale deti to ve vetsine pripadu velice dobre snaseji. Je to velmi ucinna metoda, jak predejit operaci.Trminky jsou v pohode - dite v nich muze kopat nozickama - rekla bych, ze jsou lepsi nez perinka. Vetsinou se ze zacatku nosi trminky na 23 hodin denne a sundavaji pouze na koupani a pak se nechaji treba jenom na noc...
.
...my jsme taky měli peřinku do 4.měsíce a následovaly třmínky, které jsem taky obrečela, ale rozhodně naší Sáře tolik nepřekážely jako ta abdukční peřinka. Nebojte se toho, malá si na ně dobře zvykla a v 9.měsíci jsme byli třmeny sundávat.Ještě musím podotknout, že než nám třmeny nasadili, stresovala mě nějaká mladá maminka v čekárně, že to si teda užiju, bezesné noci, vzteklé dítě a že se naučí pozdě chodit, a OMYL! Malá byla klidná jako beránek a poté,co jsme je v 9.měsíci sundali, do 14 dní chodila krásně za 1 ruku a ve 12.měsíci chodila sama!...

tak snad ti to trochu pomohlo a neboj, za chvilku budou i třmínky dole a nožky v pořádku ;) I když to asi nepotrvá jen tři týdny.

PavlaH — 6. 11. 2008 13:25

Andreo, pokud vám nasadí třmínky, počítej s nimi tak na půl roku. Jsou o hodně lepší než dečka. Mimi se s nimi může víc hýbat a zvykne si na ně. My jsme nasazovali batůžek. Když jsem to já , jako máma zvládla, že už má takhle brzy "podvazky" zvládla to i malá. Děti hodně vycítí nejistotu rodičů. V ordinaci si nechej pořádně vysvětlit a ukázat jak se nasazují a neboj se jich. Je to lepší řešení, než pak plánovat ve dvanácti operaci kyčlí.