» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Upečme si... https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=124 » Svatební koláčky..... https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=3385 |
Petruse — 27. 1. 2006 22:29 |
Chystam se pect svatebni kolacky a nejake recepty jsem si nasla na netu,ale potrebovala bych nekoho zkuseneho,kdo mi poradi recept a postup a hlavne jak dopredu je mam pect. |
Jiřinka — 28. 1. 2006 12:52 |
Prosím, také se připojuji, chtěla bych recept na takové, které zůstanou dlouho vláčné. |
lenka.0323 — 28. 1. 2006 13:30 |
holky , teď jsem četla na www.prekvapeni.cz nějaké apetitové koláčky, jsou prý opravdu výborné, tak je vyzkouším, tady je recepis. |
Petruse — 28. 1. 2006 21:22 |
Lenko,dekuji za recept... |
lenka.0323 — 29. 1. 2006 19:37 |
no, já se je chystám odzkoušet, zatím z poloviční dávky, ale tam v tom překvapení je všechny ženské chválily, takže si myslím, že budou super a odležet nebude třeba. |
tina — 31. 1. 2006 12:06 |
Peti, my je pekli ve středu na sobotní svatbu a byly moc dobré - na mou i sestřinu a osvědčilo se - takže tak tři dny dopředu... možná vyštrachám recept, tak ti ho sem do zítřka pisnu, ju? |
jsem.sva — 31. 1. 2006 12:34 |
Koláčky (z jakéhokoliv těsta) zůstanou dlouho čerstvé, když je po upečení a vychladnutí namočíš horní stranou do rozpuštěného másla s cukrem a rumem. Udělá se na povrchu výborný povlak, který udrží koláčky dlouho čerstvé. Těsto se rozválí a vykrajuje se kulatým vykrajovátkem. Koláčky jsou jeden jako druhý. Mám recept na výborné koláčky, které se nenechávají kynout (i když jsou v nich kvasnice), bohužel ho mám doma. |
jsem.sva — 31. 1. 2006 12:52 |
Já jsem v práci a recept mám doma. Zítra ho přinesu a když ho sem nedáš ty, udělám to já. Jsou výborné a opravdu dlouho vydrží. Dávám je i do mrazáku a mám pocit, že po rozmrznutí jsou ještě lepší :) |
tina — 31. 1. 2006 13:59 |
jo ty si je pečeš jen tááák... aha - no, taky je manžílkovi občas upeču, aby neremcal... dáváš tvaroh s rozinkama?. |
pachola — 31. 1. 2006 22:16 |
ja som robila tie svadobné koláčiky z prekvapeni.cz a boli fantastické |
jsem.sva — 1. 2. 2006 7:57 |
tina: peču je jen tak, jsem hrozná, ale peču je hlavně pro sebe :) Samozřejmě, že mi je celá rodinka sní.....Ale jen tak 2-3x do roka. Ano dávám tvaroh s hrozinkou a to dobroučké čvančáníčko na to :) |
Petruse — 1. 2. 2006 11:59 |
Moc vam dekuji za recepty,zitra se do toho pustime.Udelam ti apetito kolacky ale asi ze 3 varek. S tvarohem,marmeladou a makem. A co ten mak,koupila jsme mak mlety,co mam do nej pridat,aby byl taky dobrouckej??? |
lenka.0323 — 1. 2. 2006 12:47 |
Mák dostaneš koupit v kauflandu mletý a ten je i ochucený, a je super, myslím, že se jen zalije horkým mlékem - návod je na sáčku. Teď kupuju už jen takový. Netřeba ho ani sladit. |
anka — 1. 2. 2006 13:31 |
jsem.sva- večer upeču ty koláčky,doufám že se povedou.Jen mi prosím prozraď, |
Jája — 1. 2. 2006 14:43 |
anko neboj, sice tenhle recept neznám, ale už jsem takhle taky něco zkoušela a bylo to dobrý. Takže klidně droždí i prášek do pečiva najednou. |
jsem.sva — 1. 2. 2006 14:53 |
Anka: to těsto nekyne, tak možná proto. Je to osvědčený recept, nějak jsem neřešila, proč je tam prášek. Překlep to není a jsou fakt výborné. Miluju ten pohled na plech plný úplně stejných malinkých koláčků :)))))))) A abych nezapomněla: koláčky jsou lepší až druhý nebo třetí den.... |
anka — 1. 2. 2006 15:34 |
Jdu zadělávat těsto.Že nekynou,to jsem netušila,v receptu máš ,že se má nechat nakynout. |
jsem.sva — 2. 2. 2006 7:47 |
Anko, v receptu mám: nenechat kynout... Pořádně si to přečti.... tak co, zbyl aspoň jeden koláček na dnešek??? Já jich vždycky dělám větší množství (200), takže zbydou i na druhý den :) Když máš kobylky, tak jich udělej 400 :) do rána máš co dělat :) |
tina — 2. 2. 2006 11:04 |
jsem svá - super - já receptík nenašla, tak si opíšu ten tvůj, ale je to on, podle ingrediencí, jen jsem si nebyla jistá množstvími... |
jsem.sva — 2. 2. 2006 11:08 |
Kdyby to nedalo tolik práce, dělala bych je častěji, fakt jsou dobrý... Jenže pak ty pneumatiky..... :D:lol: |
anka — 2. 2. 2006 13:07 |
jsem.sva - koláčky jsou vynikající,kobylky fungujou spolehlivě.Odložila jsem si jich 5 stranou,do krabice do špíže.Jak jsem předpokládala,ani drobek.Jen natažené |
jsem.sva — 2. 2. 2006 13:15 |
To jsem moc ráda, že se povedlo a chutnalo.:) Jaký další recept si přeješ??? Vařím, peču a jím hrozně ráda :) |
anka — 2. 2. 2006 17:55 |
jsem.sva - tak to je super.Teď zrovna hledám recept na mufinky plněné čokoládou. |
Bety — 2. 2. 2006 20:04 |
Recept na kynuté těsto, které se zaručeně povede a také se do něj dávají kvasnice i prášek do pečiva, a to těsto je opravdu z hladké mouky: |
jsem.sva — 6. 2. 2006 8:39 |
Recept na Mufinky bohužel nemám. Dělala jsem je jen jednou a to z prášku. Sice se povedly, ale u nás letí víc různé plněné řezy a tvarohové buchty.... |
atinka — 9. 2. 2006 21:14 |
Mohla bych se zeptat,jestli některá skoušela ty koláčky z apetita?Já se o ně pokusila a dopadlo to velmi katastrofálně a ted přemýšlím jestli je chyba ve mě nebo v receptu.Dík |
cilka — 10. 2. 2006 7:33 |
Atinko, nezoufej, většina prvních pokusů dopadá špatně - divně - hrozně,.... Od toho jsme v kuchyňce aby jsme si poradily. Chyba nemusí být ani v tobě ani v receptu, zkus to znovu, ono to půjde. |
Iveta K. — 10. 2. 2006 7:47 |
Milá Atinko,koláčky z Apettita jsou úžasné.Já je dělám takto : 150g hl.mouky,150 g pol.mouky,1 hera,100g Apettita. |
Bety — 10. 2. 2006 8:06 |
atinka: |
Atinka — 10. 2. 2006 21:49 |
Holky dík za rady a za povzbuzení,těsto jsem dělala ve šlehači a asi -tedy určitě jsem ho hnětla moc dlouho.Až to zkusím po druhé tak se pochlubím jak jsem dopadla.Ještě jednou dík . |
dusička — 25. 3. 2007 10:12 |
Tento recept je ještě od babičky (moc dobré a rychlé) a hned měkkoučké |