kokina02 — 2. 11. 2008 23:29

zdravím :) hledám radu u zkušenějších

Beru antikoncepci, sem tam se stane, že zapomenu pilulku, dvě ... (které z nás ne, že?! :rodna: ) ... to pak nastává fáze dalších antikoncepčních metod :dumbom:
a ted bych potřebovala poradit...když v cyklu zapomenu užít pilulku, jedu dál v užívání, dokud se nedostaví menstruace ... /a teď můj problém/: ...nechci vynechat 7 denní pauzu (tzn. prostě jet dál nonstop). Jsem opět plnohodnotně chráněná? Jedu jakoby od znovu "s čistým štítem"? ... a nebo když nevynechám na menstruaci...pořád vadí, že jsem nebrala spolehlivě, ...pořád je tam to riziko...

co? baby, raďtě! :):kapitulation:

Tonička — 3. 11. 2008 9:58

Záleží na tom, v kterém týdnu jsi tu chybu udělala, prostuduj příbalák. Jeden zapomenutý prášek ve prvním týdnu se třeba u mé HA (nechci zobecňovat, ale mělo by to být u všech podobně) řeší další antikoncepční metodou po dobu 7 dní, v druhém týdnu nevadí, ve třetím týdnu můžeš buď přerušit užívání a udělat pauzu, nebo naopak pauzu vynechat (to by byl zřejmě tvůj případ?). Víc vynechaných prášků je problém, to si netroufám soudit, odkdy budeš znova chráněná.

které z nás ne, že?! - třeba já nezapomněla nejmíň dva roky. Nastav si upomínku na telefonu, nebo si užívání spoj s konkrétní činností (vstávání, snídaně, čistění zubů...).

makaronek — 8. 11. 2008 10:57

Hmmm, já teda beru HA přes 4 roky a zapomněla jsem si vzít jednou a to bylo první balení (tedy před 4 roky), protože jsem na to ještě nebyla navyklá, netvrdím, že prášek beru přesně ve stejný čas, ale nikde ne později než cca 6-8 hod., což je v pohodě.
No a já bych to udělala asi tak, že bych se chránila jinak než bych dobrala plato, pak si počkala na MS a další plato by mě opět chránilo. Ale přesně jak psala Tonička, každá HA má příbalovej leták, kde je přesně popsáno, jak máš postupovat, když vynecháš prášek, v které fázi cyklu. A když nechceš vynechat 7 dní na MS, tak si myslím, že by tě už to nový platíčko chránilo bez problémů.