lenkaB — 2. 11. 2008 20:23

Holky, před chvilkou nám pípal monitor dechu :( byl to docela hnusný šok, ruce se mi třepou ještě teď, ale malá je naštěstí v pořádku a dál spinká...
Chtěla jsem se zeptat, jestli se to některé z vás, co monitory máte, už někdy stalo, že by spustil falešně... Byla dneska hodně unavená (celý den nemohla zaspat, až k večeru se jí to povedlo), tak si říkám, jestli náhodou neusnula až tak tvrdě, že by se zapomněla delší dobu nadechnout...

Budu vděčná za jakékoliv zkušenosti ;)

andulka — 2. 11. 2008 20:26

Leni nám se to stalo několikrát.Vyměnila jsem baterky a byl klid. Manžel to taky dal přes celou šířku postýlky a né na délku tak aby byl od šprušle ke šprušli.

lenkaB — 2. 11. 2008 20:31

Andulko, my ho máme úplně nový a baterii to ukazuje plnou :dumbom: a zatím tu desku nemáme pod matrací, ale na matraci a na tom jen peřinu a na to rovnou dáváme Dorotku...
no, ale jak už jsem to trochu rozdýchala, tak si říkám, že raděj planý poplach, než něco horšího... a to jsem si myslela, že ho máme jen tak pro jistotu a pípání uslyšíme jen tehdy, když ho zapomeneme vypnout a malou odneseme z postýlky :dumbom:

Romisek — 2. 11. 2008 20:34

Leni, nám se to sice ještě nestalo, ale vím, že to tu holky hodně psaly - myslím že tu bylo i témátko :co: pípala nám nanny nebo něco takového... a prý se to prostě občas stává. Hlavně aby malá byla OK.

Sára11 — 2. 11. 2008 20:39

Lenko, nam se to stavalo taky.... ale byla vadna ta deska. Proste rovnou z vyroby. Nevim, jestli mate Nanny, ale nam poradili dat desku na stul a zkusit nad ni zamavat novinama - mela by reagovat. Pokud ne, je vadna. Posilala jsem tenkrat desku vyrobci a behem tydne jsme meli doma novou :supr:

andulka — 2. 11. 2008 20:39

nám to otaky ukazovalo že jsou baterky ok ale asi to balo něma....pípalo nám to pak často

no uvidíš....hlavně at je malá ok

lenkaB — 2. 11. 2008 20:46

holky, díky moc :) vím, že jsem taky už někde četla, že se to stalo, ale tak nějak si člověk nepřipouští, že i jemu by se to mohlo stát :dumbom:
uvidíme, jestli se to bude ještě opakovat, pokud ano, pořádně bychom se Nanny podívali na zoubek... ale přiznám se, že jsem teď opravdu ráda, že ji máme - i pokud to byl jen falešný poplach, tak aspoň v noci budem klidněji spát...

bajaja — 2. 11. 2008 20:51

Leni,
tady jsem nasla to tematko

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=29054

stalo se to vice maminkam, bohuzel i me... jeste ted je mi spatne, kdyz si na to vzpomenu

dagi — 2. 11. 2008 21:12

leničko, nám se to stalo hned první den, kdy jsme byli doma z porodnice :usch:. ještě teď mě mrazí, když si na to vzpomenu.. myslím ale, že jsem ho položila tak trochu mimo podložku, neměli jsme tehdy ještě ty polohovací válečky, tak jsem ho opřela o šprušle, aby byl na boku. byl sice trpchu vláčný, ale to bylo myslím tím, že tak tvrdě spinkal.
držím pěsti, ať se to už neopakuje :par:. nám se to naštěstí už nestalo a za nanny jsem taky ráda :godlike:.

host5522 — 2. 11. 2008 21:14

Leni, mně se to taky stalo, pár dní po návratu z porodky..
Ale byla to taková divná situace, stála jsem u postýlky, zrovna jsem si prohlížela malou jak leží, viděla jsem jak dýchá a hýbe rukama a do toho začal houkat monitor :co:

Nepochopila jsem, o co šlo. Nebyla jsem vyděšená, spíš jsem pár dní tomu přístroji nedůvěřovala, ale teď jsem ráda, že ho mám. Když se v noci probudím a vidím, že bliká zelený světýlko, tak to je k nezaplacení :)

Fool-pick — 2. 11. 2008 21:14

Leničko nám se to stalo taky když byla Ellí malinká...někde jsem četla diskuzi o tom,že se to může stát pokud dítě jen trochu "sklouzne" z té desky a nebo tvrdě usne a dech není tak rychlí a ten monitor hned zareaguje....v porodnici jsme ho měli taky a tammi zas naopak nepípal když jsem malou vyndala z potsýlky :dumbom: ale vím jak ti je myslel ajsem že mi srdce pukne a celou noc jsem nespala...ale pokud říkáš že je malá Ok tak se není čeho bát je to prostě hodně citlivé což je na druhou stranu dobře..myslím,že tenkrát Tenky psala,že jim monitor pípal,ale malou nemohli ani vzbudit,tak to bych se bála... :hjarta:

host5522 — 2. 11. 2008 21:15

dagi, já jsem taky myslela, že by to mohlo být tím, že M. ležela mimo tu podložku, ale pak jsem dělala růpzný pokusy a zjistila jsem, že to její dech snímá i když leží úplně mimo ni. Tak nevím.

dagi — 2. 11. 2008 21:19

žlutí, u nás hned druhý den byla fildova dr. a říkala, že se to stává, že ty malé miminka mají dech nepravidelný a když se nenadechne po určitou dobu, tak to začne vřískat. nevím, byla jsem z toho úplně mimo, tak jsem ráda, že se to už víckrát nestalo a jsem za nanny vděčná, to blikající zelené světýlko mě v noci taky vždycky dokonale uklidní :par:.

host5522 — 2. 11. 2008 21:21

dagi, já vím, že mají miminka nepravidelný dech a i u M. jsem si toho pak všimla, ale jak to začalo houkat, tak já na ni zrovna v tuc chvíli koukala a viděla jsem, že dýchá. Vysvětluju si to jako "chybu" přístroje. ta prodleva v dýchání je nastavená tuším na 20 sekund, přesně je to napsané v návodu.

dagi — 2. 11. 2008 21:24

žlutí, tak lepší jeden falešný poplach, než něco horšího.. ale fakt mě to tak vyděsilo, ani na to nechci myslet.. když vzpomínám, jak jsem na těhulích řešila, jestli do toho investuju nebo ne.. :rolleyes: je to fakt k nezaplacení :godlike:

evajs — 2. 11. 2008 22:55

Lení :pussa: Tak hlavně,že to bylo jen planý...mě by omejvali :/
mý kamarádce se to párkrát stalo,snad ten monitor i reklamovali,ale prej se to stává,je to citlivý...chtěla mi ho půjčit, ale já jsem se (taky s přispěním babinetek) i proto nakonec rozhodla,že ho pořizovat nebudu...dneska jsem ráda,jsem občas plašan a mám lehkej spánek,tohle by mě zničilo :gloria:

sillwan — 3. 11. 2008 8:16

Leni, pises, ze mala spinka na matraci na perine... Myslis zavinku nebo normalni detskou perinu? Mala by mela spinkat spise na tvrdsim, nez na mekkem - musi se dychacim cestam trosku pomoct, kdyz je zaborena v mekkem, tak se ji dycha hure.

Ale jestli spinkala klidne, kdyz si prisla, tak to byl asi plany poplach, jak uz nekdo vyse psal, ditka dychajihoooodne nepravidelne.

Jeste neprehrivat, oblekat co nejmene, jak to jde, samozrejme, aby ji nebylo chladno - a to porad.

Ale ten stres nezavidim. Vam nanny doporucili v porodnici nebo jste si ji poridili "pro klid duse"?

Opatrujte se. :hjarta:

lulu24 — 4. 11. 2008 9:06

Leni a nenavlíkáš malou moc?Mýmu bratrovi pípal každou noc, co přijeli z porodky. tak jsem jim řekla at zkusí mín oblíkat a od tý doby byl klid.

Renky — 4. 11. 2008 23:43

Leni vid moj prispevok http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=29054

Renky — 4. 11. 2008 23:44

tak bajajka ma predbehla vidim :D
Kazdopadne uz sa nam to neopakovalo...teraz uz ani monitor nemame, lebo sa spustal tak 6x za noc lebo Klarka sa poybuje neustale :D aj v spanku takze bola mimo tej podlozky pernamentne...
Drzim plecky at sa to u vas neopakuje...:hjarta:

ada78 — 5. 11. 2008 7:28

Taky se nám to jednou stalo. Kupodivu až asi v pěti měsících. V noci naráz siréna a do toho okamžitě malá začala řvát. Takže já jsem naštěstí neměla takový šok, protože jsem vstávala z postele a ona už řvala.
Potom jsem to zkoumala a mimo tu podložku opravdu nebyla. Baterky jsou asi dobré, doteď jsme je neměnili.
Každopádně, já jsem za monitor dechu opravdu vděčná.