Rhea — 31. 10. 2008 7:41

Trpím neustálým otokem rtů, který se ze začátku projevuje jako opar, svědění, pnutí, ale nevytvoří se puchýřky, okolí úst zrudne a je vypnuté, později popraská a udělají se koutky, trochu to připomíná atopický ekzém. Byla jsem s tímto problémem poslána na alergologii, protože je důvod, že je to alergická reakce. Ale já bohužel nejsem schopna přijít na to, po čem my ústa otékají a už tímto problémem trpím tři roky. Ze začátku se u mne otok objevoval 4 x do roka. Průběh trval tak 10 dnů. Teď se momentálně od začátku října nemůžu otoku zbavit. Vždy, když to vypadá, že otok ustopil, začně vše nanovo. A protože už jsem fakt zoufalá, prosím o radu. Třeba někdo z vás má podobné problémy a ví si rady. Třeba to s alergií nemá nic společného.
Pro lepší představu mám pusu jak klaun :(

Bety — 31. 10. 2008 7:54

zubní pasta, ústní voda, zubní nit, kartáček na zuby... všechno jsi už vyměnila? Já mám tohle po přáškovém cukru, nemůžu nic pocukrovaného....

zkus třeba z lékárny homeopatickou zubní pastu

Atevi — 31. 10. 2008 8:46

Ahoj, možná je to alergie na barviva v potravinách. Džusy, barevné limonády, lentilky atd..

Musim — 4. 11. 2008 16:51

Možná to jsou E-čka, může to být cokoliv. Jak to, že ti to na alergologii nezjistili-jako z krve? Bereš B vit.?jao 12 či 6?pangamin?Může to být z léků, nebo alergie na materiál...kov...cokoliv.I zubní pasta může být jedovatá...závadné byly i v tv...
Já otíkala po určitých prášcích, tak to bylo lehké poznat, po čem. A po jídle...opary. Co Zovirax? nezabírá? bez něj se ani nehnu a že me 2x chytl takový opar, že nebylo na puse místo, kde by nebyly puchýřky. Myslela jsem, že už nebudu mít nikdy pusu...jakože se ztratí kontury, takže pocit klauna znám.
Nezůstane ti nic jiného, než se sledovat a NAJIT to, co ti to způsobuje. Ale z krve ti něco přece musí vyjít.

Rhea — 4. 11. 2008 17:09

No právě, zjistit na co jsem vlastně alergická je dobrodružná záležitost. Beru léky na alergii, v počátcích, kdy cítím, že už to na mě zase jde, dvojnásobné dávky než má brát potom v průběhu a stejně to nezabírá. A alerigií na potravin, kosmetiku a další je strašně moc, je to jak hledat jehlu v kupce sena, někdy i víc jehel. Na alergologii jsem evidovaná, pravidelně pozorovaná, krev mně odebíraly v době, kdy jsem otok měla. Nic nenašly a bylo mně řečeno, že si to musím vypozorvat sama. Vitamíny neberu žádné. Alergii mám na peří a pelyněk. To mám pod kontrolou.

Přiznám se, že už se bojím zakousnout do ovoce a vůbec teď potom otokovém opakovaném ataku jím velmi, velmi opatrně. Nejhorší je, že si vždycky něco tipnu jako třeba ořechy, tak je nejím a šup zase oteču, tak zase něco podezřelého vyřadím z jídelníčku a znova......takže pak už jsem fakt zoufalá a prosím o rady.

Děkuju všem, co se mi snažily pomoct, i když je to zapeklitá věc.

Musim — 4. 11. 2008 18:48

Hm, to máš těžké. Ja mám 6 různých alergií, ani už si je nepamatuji, jen jich přibývá a bohužel, je to vždy víc potravin. Pelyněk mám taky...z kočky mám alergii na psí chlupy. A kde jsem vzala chladovou alergii, to nepochopím. Když jsem o ní slyšela poprvé v životě, smála jsem se, že nic takového neexistuje.
Jako novinku nemohu...cuketu (tu miluji), mango a tak. Zodac beru že je slabý, Zyrtec dobrý. Od ostatních spím. Třeba to bude něco vyjímečného a nejspíš asi NE potravina. Hele, mne trvalo leta, než jsem věděla, co vyvolá herpesy, ale to byly jídla. Že jsem alergická na pepř, to vyšlo až z krve...Nicméně, zoufale po něm chrápu a dusím se.
A nejsou to nervy? znáš ty potvory, aktivují se v stresové situaci, horko, únava, nervy...
Stejně nato budeš muset asi přijít sama. Anebo Dr.House, ten by nato přišel...
Jo, tohle jsem mívala jako pubertačka. Prostě jsem ráno vstala, voteklá...pusa jak 10 černochů, ale otekly i oči a snad půlka tváře. Bylo úúúžasné s tím jít do školy! Do večera to "odteklo". Nikdy jsem nevěděla, kdy se to stane.
Co kovový, nekvalitní příbor z tržiště?levný? já pamatuji doby, kdy od nich v puse i brnělo..jako hodilo ránu s amalgámem.
CO ZUBY?co vyměnit amalgám za bílé plomby? já to udělala, dobrovolně.

Rhea — 5. 11. 2008 6:59

MUSIM, tak vidím, že máš bohaté zkušenosti :). Děkuju za všechny alergické inspirace :D. Ale úpřimně - nad stresem a chladem jsem taky uvažovala, do konce i PMS, protože dřív, když se mi to neobjevovalo tak často, tak právě v těchle situacích jsem otekla. Jenže ty intervaly se zkracují a ty otoky jsou čím dál horší. Nedělám nic jinačího než sleduju, jestli náhodou tohle by nemohla být situace nebo jídlo, které to spouští - jako blázinec. Ze začátku jsem měla čtvrt roku pokoj, jedla jsem všechno, a pak zničeho nic - otok. Dneska se bojím něco vzít do pusy a mám to každou chvilku. :kapitulation:
Příbory to snad nebudou, máme celkem kvalitní. A amalgánovou blombu už nemám žádnou.
No a ještě k těm práškům. To je kapitola sama pro sebe - já beru XYZAL - nervozní jsem po něm jak pes a unavená jak by smet a navíc výsledek nula. Ale i to na alergologii ví, přesto řešení náhradní žádný... jediná rada: vysledovat, co to způsobuje..

Já vím, že jak budu mít zase delší dobu pokoj, tak ty nervy odezní a nebudu se zase tak sledovat. Ale teď toho na mě bylo víc než bych očekávala. Už se mě ptal manžel, jestli nejsem alergická na něj - tak to taky někdy :lol: