Zuzii — 30. 10. 2008 11:47

holky máte zkušenosti s kapkama Sab simplex? Píšou 15 kapek, ale ne jak často. Pokaždé co krmím? A taky plně kojíme, jak je mám podávat? Odstříkat, dát do toho kapky a v lahvičce podat? :co:

Jitulda — 30. 10. 2008 13:53

já je dávala občas určitě né při každém kojení a na lžičku jsem si odstříkala a nakapala kapky a pak dala zapít mlíkem,  ale  lepší  jsou kapky Baby Calm jsou přírodní a není omezené dávkování, ty jsem Aničce dávala při každém kojení. Stojí asi 120kč a jsou opravdu dobrý. Anička na prdíky dost trpěla, tak přes den jsem dávala ty baby calm a na noc sab simlex.

mishasha — 30. 10. 2008 14:34

Já dávala před každým kojením těch 15 kapek na lžičce s trochou mlíka..ale nám nezabraly :/

Zuzii — 30. 10. 2008 16:46

Tak jsem mu je ted po kojeni nakapala rovnou do te ukricene papuli :rodna: Tvaril se trochu udivene, ale nevyplivl to. A za chvili byl klid... Ty Baby calm zkusim, rozhodne je mi milejsi mu davat prirodni veci nez do nej prat chemii. :supr:

A jeste jeden dotaz: proc se pri kojeni nema jist cokolada? Ja jsem na ni skoro zavisla :rodna: A ted kdyz nesmim temer zadne ovoce, kterym jsem ji nahrazovala... :grater: A mliko a jogurty a zeleninu...

Jitulda — 30. 10. 2008 16:59

Zuzzi čokoláda je alergen, ale já jí taky jedla,neodolala jsem :lol: :lol: nesmí se jíst na kila :lol: a proč nemůžeš mlíko a jogurty a zeleninu???

mishasha — 30. 10. 2008 18:11

Zuzzi, já baštím čokošku taky a zatím teda nic nepozoruju :supr:

Zuzii — 30. 10. 2008 18:18

Mě většina zeleniny nadýmá :(  Troufnu si tak mrkev a rajče, občas oloupané a podušené jablko (i kvůli vláknině). Mlíko a jogurty mi Dr. nedoporučila kvůli alergenům v kravském mlíku, max. 1 jogurt denně nebo malou sklenku mlíka. Tak si půlím jogurt a  "šetřím" na ráno a večer k vločkám.. Prý když jsme oba alergici, tak mám být opatrná. Jenže my máme alergii na pyly :butter:
Dřív, když mě honila mlsná, stačilo jablko, hrozny nebo jogurt a bylo to nejhorší zažehnáno... :grater: A teď mi chtěj upřít i čokoládu :butter: :grater:

Pipikoko — 30. 10. 2008 18:26

Zuzi, já mám s kapkami sab simplex zkušenosti dobré, David je má na programu i dnes když mám pocit,že dostal něco víc nadýmavého. jako mimi dost trpěl na prdy a baby calm  u nás nezabral- je to prostě u každého dítěte jiné. A ještě bych ráda podotkla, že sab simplex není návykový a sestry v porodnici ho dávaly už čerstvým miminkům, neboť je prý zcela neškodný. Vyzkoušej obojí a uvidíš co vám bude lépe vyhovovat :supr: jinak dávkování je 15 kapek do každého mléka event před kojením můžeš nakapat na lžičku a dát to na ní mimču a pak do zapije mlíčkem.

Izi — 30. 10. 2008 22:47

My jsme začínali na Sab Simplex a vůbec nám nezabírali, jo a dávala jsem je přímo do pusinky před kojením a v pohodě.
Přešli jsme ale na Baby calm a jsou účinnější a podáváme úplně stejně.
Je lepší vyzkoušet oboje, každému zabírají jinak ;)

Zuzii — 31. 10. 2008 8:47

Díky. :godlike: My jsme včera podruhé použili ty kapky večer a vše proběhlo bez obvyklého řevu (většinou řval v rozmezí 20-24h). Vykoupali jsme, v půl deváté nakrmili, BEZE ŘVANÍ a pak se probudil až v půl třetí ráno :co: To se mi ještě nestalo, že by spal 6h v kuse :co: Já byla už od jedný vzhůru a nervózní... :rodna: Že by ty kapky takhle fungovaly? :D

ivanka05 — 31. 10. 2008 10:13

nám nic moc nepomáhalo, ale určite na lzicku....

zuzzi: cokoladana je alergen, ale ja ji jedla a male nic nebylo.... jinak jogurty muzes, ovoce muzes, banany muzes, nebo jablka(oloupana), no a od nejakeho tretiho mesice jsem jedla vsechno ovoce a vetsinu zeleniny, krom nadymave... jedla jsem i jahody, ted jimi mandarinky a mala je ok... noa co si misto cokolady dat oplatku nejakou? pokud tu cokoladu opravdu ne..... ja tedy ujizdela silene na sladkem po porodu:(....

zuzi: ty jsi alergicka nebo tatka? ze nesmis ani jogurty? ja tedy pila mleko, jedla jogurty, jedla hodne syry, vsechno... to by clovek nejedl opravdu nic.... z ceho tedy beres vapnik? jis aspon vitaminy pro kojici? asi by to chtelo, kdyz toho moc nejis.... abys nemela nedostatek taky ty vseho, mala si to od tebe vezme, potrebuje zelezo, vapnik, vitaminy....

Zuzii — 3. 11. 2008 13:02

Kamchi, Dr. mi zejména jogurty, mlíko a ovoce nedoporučila - jen v opravdu omezeném množství. Přesně jsme nepochopila proč - jak jsem psala jsme sice oba alergici, ale na pyly. Říkala, že to nemám dráždit, když už nějaká alergie v anamnéze je :( S tou čokoládou to není tak horký, ale furt mě honí mlsná a mám prostě chuť na sladký, no... :rodna: Snažím se to nahrazovat pař. dětskýma piškotama nebo musli.
Jinak ty vitamíny pro kojící mě nenapadly, díky za tip :supr: Brala jsem jen železo po příchodu z porodnice kvůli větší ztrátě krve a nějak mi nedošlo, že bych měla dopoňovat i ostatní vitamíny a prvky.. :rodna: Ale to už by bylo na jinou diskuzi :)

natalia — 20. 11. 2008 12:45

Ahoj, nedá mi to a musím se zapojit. Mám zkušenost s jinými kapkami - celým názvem Probiotické kapky pro děti - a co vím, tak jsou vhodné i pro alergiky - zejména pro alergiky na mléko, mohou se užívat už od jednoho měsíce a jsou ze živých probiotických kultur, proto se musí uchovávat v lednici, a proto jsou možná tak účinné...Užíváme je na posílení imunity, na koliku, i na prevenci proti ekzému. Tak držím palce a hodně zdaru...

valentina — 24. 11. 2008 9:06

Dobrý den, taky bych se ráda zeptala na vaše zkušenosti...
Jindřišce je dnes 1měsíc. Už od návratu z porodnice trpí na bolesti bříška, špatně spí a hodně pláče.:( Piju fenyklový čaj, nejím téměř nic čerstvého (zelenina, ovoce). Malé jsme zkoušeli prebiotický cukr, ale ten jí udělal zle.
Doktorka mi doporučuje Probiotické kapky, Baby Calm prý raději ne kvůli bylinnému složení a Sab Simplex nekomentovala. Tak nevím, co z toho vybrat. Jestli výhradně probiotika, která pomůžou osázet sřevní mikroflórlu, nebo i něco bylinného na uklidnění. Pomůže to na ten pláč? Je z něj pak tak vyčerpaná, že ani nemůže usnout.
Díky za radu,
Valentina

Michelle83 — 24. 11. 2008 16:40

Valentinko,
já myslím, že než si koupíš ty probiotický kapky (jsou docela drahý), tak bys ten Sab mohla zkusit. Je volně prodejný. Já ho prckovi naordinovala taky sama, protože k doktorce jdeme až za 2 týdny. A myslím, že mu ty kapičky docela pomohly. Rozhodně nemá ty hysterický plačící záchvaty, je  teda fakt, že ho to bříško asi bolí pořád, protože skoro pořád prdí - tlačí a heká u toho, ale nepláče. Na každý mimčo funguje něco jinýho, tak to zkus a uvidíš ;)

markéta — 24. 11. 2008 18:01

Tak Matesovi ten sabík vyloženě chutná, když má hysťák, nakapu na dudlik a je klid... a na prdy pomohl víc než BC

valentina — 25. 11. 2008 22:57

Tak jsem koupila Sab Simplex a Probiotické kapky následující den (doktorka mi je hodně doporučovala). Sab po třech aplikacích překvapil. Už dva dny bříško jen okňouráme, ale ty šílené hysterické stavy zatím nepřišly. Že by?:godlike:
Dnes jsem začala i s probiotiky, tak jsem moc zvědavá. A když nic, tak je třeba dobereme s manželem.
Ale ten Sab skutečně překvapil, takže díky za radu:pussa:

ninisek — 21. 10. 2009 10:36

ahooj, jo Sab zabira lip nez BC, ale Probioticky kapky jsou asi nejlepsi... zalezi co zabere zrovna vám.. SS a PK lze kombinovat, prej je to i vhodne,  poradte se...

Mili199 — 10. 12. 2009 16:43

Ahoj holky.
Moje kamarádka pracuje v Německu na novorozeneckým. Její slova"Bez těch kapek bych nepřežila noční." Ona mi totiž poslala Sab Simplex. Doktorka mi potvrdila, že tyhle kapičky jsou bezzávadné a mohu je použít klidně 10x denně, protože nejdou do krve ani do orgánů, ale rovnou do střev našeho zlatíčka. Nejsou návykové. Já kapičky používám když má malý bolení. Nakapu deset kapiček na lžičku, tu mu dám "ocucat" a ještě ji vytřu dudlíkem. Ani před tím nekojím. Kapičky u Patrika zabírají během pár minut. To je moje zkušenost. A navíc chutnají po malinách. :D

ninisek — 14. 12. 2009 16:05

jak říkám, Probiotické kapky v kombinaci se SS a je vyhráno ;)

ninisek — 30. 3. 2010 11:10

tak si holky predstavte, ze ty Probioticke kapky, jak jsem o nich psala (nize) jsou ted v novym baleni- dvkarat tak velky a porad za stejnou cenu!!!..jupiii... :supr:

Tigger — 16. 4. 2010 14:09

ninisek napsal(a):

tak si holky predstavte, ze ty Probioticke kapky, jak jsem o nich psala (nize) jsou ted v novym baleni- dvkarat tak velky a porad za stejnou cenu!!!..jupiii... :supr:

Ninisku, jaký obsah má to velké balení? Já teď koupila lahvičku 5ml za 650 kč :co:

Maharishi — 27. 4. 2010 10:25

Ahoj holky, taky dávám malé ty probiotické kapky + sab sipmlex 10 kapek 4x denně, ale zatím to moc nezabírá, tak uvidím co dál.

Tigger, ty kapky se dají už sehnat 10 ml za cenu těch 5 ml. Já mám od kamarádky z polska 5ml za 250Kč ;)

MacaM — 11. 1. 2011 10:55

Holky, já vám mohu doporučit české bylinné kapičky Emulips, které miminku pomohou, jsou naprosto super, pomáhají i při zácpě, špatném trávení, jak miminků, dětem i dospělým. Sama ze své vlastní zkušenosti je opravdu doporučuji, mají mnoho dalších super účinků pro kojící maminky :) Ráda písnu více Skype: maca.mi
Žádná chemie pouze bylinky!!!

emmakopretina — 17. 12. 2013 11:56

Mám teď již 3. miminko a u každého na prdíky zabíralo něco trochu jiného... ale obecně jsme vždy užívali nějaké kapičky s obsahem Simeticonu (vyhání vzduch ze střev) - nejlépe vychází cenově i dávkováním Espumisan - 5 kapek před jídlem (kapičky stojí kolem 90,- a vydrží cca 3týdny). U poslední dcerky také pomáhala poloha v tygříkovi a teplé obkládky nebo zavinování v zavinovačce. Chce to vydržet, je to přechodné období, holky ;-)

pretty_girl — 17. 12. 2013 12:55

Já jsem používala probiotické kapky Biogaia a kapky Espumisam a taky OK.