janísek — 29. 10. 2008 14:00

holky,
zůstaly mi v mrazáku křídla, která měla bejt na grilování, ale toho se asi letos už nedočkám.. ;)
Mohli byste mi poradit co jinýho s nima?
Můžu je dát třeba jen naložený do marinády péct na plechu v troubě?

Romča — 29. 10. 2008 14:13

Jasan , že můžeš.;)

Jitka8 — 29. 10. 2008 14:23

Janísku,křídla můžeš udělat tak,jak děláš kuře.A že těch receptů je!:jojo:

janísek — 29. 10. 2008 14:26

a jak dlouho se tak pečou? :gloria: zkusila bych je dát péct tak jako na gril- naložené v nálevu z oleje, vody a koření...
zatím s tím vařením/ pečením/ smažením dost bojuju, tak se ptám na takovéhle, pro vás asi hlouposti... takže děkuji za trpělivost... :par:

ivik12 — 29. 10. 2008 14:29

Ahojky Janýsku já mám na webu nějaké marinádičky i na křídla, ale v podstatě i když je tam napsáno marináda na stehna, tak to jde taky. Čas pečení to nejde úplně říct. Já taky při pečení zkouším, jestli je to hotové. Tak hodně zdaru.

Svas — 29. 10. 2008 14:34

Janísku, já dělám křídla třeba takhle:
smíchám strouhanku s grilovacím kořením a ochutnám to, aby to nebylo moc slané. Omytá mokrá křídla ve strouhance s kořením obalím, rovnou bez vajíčka a mouky, připlácnout rukou a neboj, drží to. Dám na nevymazaný pečící papír na plech a v troubě upeču, během pečení obrátím. Vypadá to jako křídla v klasickém trojobalu, ale chutná to jinak a hlavně: je to hned. Tak dobrou chuť.

x256987 — 29. 10. 2008 14:51

Můžeš je okořenit čímkoli a upéct, nejdřív bych radila tak hodinku propékat, nejdřív horní stranou navrch, po půl hodině otočit (zapnout troubu shora i zdola tak na 200 stupňů) a potom znovu otočit horní stranou navrch a na 15-20 minut buď zvýšit teplotu na max, nebo zapnout funkci gril.

Z křídel je taky moc dobrá polívka - do hrnce 6-8 křídel, cca 2 litry vody (část se odpaří), cibuli, česnek, mrkev, celer petržel, sůl, celý pepř, celé nové koření a a pro jistotu 1-2 kostky slepičího bujónu.

Vývaru dělám obvykle víc, abychom se z toho najedli (klasická polívka s masem, zeleninou, nudlema) a abych část mohla dát zmrazit. Z domácího vývaru uděláš výbornou polívku tím, že v něm + v troše vody navíc povaříš zeleninu (třeba pórek - ten je dobrý napřed opéct na troše másla a potom zalít vývarem, nebo mrkev s bramborem, mrkve tak 2x víc než brambor, nebo celer, květák, cibuli...), rozmixuješ a popřípadě doladíš trochou mléka nebo smetany, podáváš s opečenými kostičkami pečiva (klasický chleba opéct na oleji, bílé pečivo na másle nebo jen nasucho v troubě), na talíři posypeš nastrouhaným nebo nakrájeným sýrem (třeba blaťácké zlato se zeleným pepřem, hermelín...) a máš v podstatě hlavní jídlo.

Sporáku se neboj :)

samor2 — 29. 10. 2008 14:53

Nejlepší jsou:okořenit můžeš čímkoli, ale nepodlévat, sama křídla pustí šťávu a asi v půli pečení podlít pivem - prostě mňamka

janísek — 29. 10. 2008 14:59

holky, děkuju...večer něco z toho hned vyzkouším... :hjarta::pussa:

Bety — 30. 10. 2008 10:18

janísek napsal(a):

a jak dlouho se tak pečou?

s tím se netrap, až na ně koukneš a budou do zlatova tak to je, to závisí od trouby a od velikosti křidýlek, a můžeš zkusit jestli to jde dobře od kosti

dasad — 31. 10. 2008 13:12

co treba kridla na medu? mnaminka http://www.nadoma.cz/recepty/1441-kurec … a-na-medu/

eremuruss — 31. 10. 2008 15:58

Ja kridylka obalim jako rizek a pomalu je usmazim