mishasha — 27. 10. 2008 19:57

Ahoj holky,
nemám zásadní problém, ale spíš si chci "prověřit", že mám zcela normální mimčo :rodna: a taky trochu poradit nebo se podělit s vašema zkušenostma.

1. Nevím čím to je, ale skoro ani jedno z našich 8 kojení denně se neobejde bez "scén". V těhuláctví jsem si naivně myslela, že kojení bude pohodička, ale zatím mám pocit, že ani po 2 měsících jsem pořádně nepochopila, jak to správně dělat. Problém spočívá v tom, že náš prďola se u kojení chová občas podivně - tak 5 minutek saje a pak se rozjede - škube mi a tahá bradavku, různě kroutí hlavou, přisává se a odsává..chytne bradavku a hned zas pustí, jakoby chytá bradavku a různě ji jen (jak to napsat, aby to nevyznělo divně :) ) olizuje a vůbec se nepřisaje..různě se prohýbá..do toho začne třeba brečet..tak ho nechám odříhnout - nic, nepotřebuje..tak znova přiložím a zase se odehrává to samé..tak si říkám, že má dost, ale nemá, jen ho položím, začne natahovat a strká si pěstičky do pusiny..takže se to začne odehrávat znova, mezi tím zase ucucne a znova...no prostě u jednoho jedinýho kojení strávím skoro hodinu a to se nedá :rolleyes:
Taky vám to děti dělají/ly?? :dumbom:

2. Moje miminko přes den nespí - jen v kočárku venku, takže chodím 2x denně - už se těším na zimu :lol:..tak kdyby mi někdo poradil, jak se dá zabavit dvouměsíční miminko, které odmítá ležet v lehátku, pod hrazdičkou, v babyvaku, v postýlce a na svém koutku na gauči. Přece ho nemůžu celý den nosit nebo nad ním dělat opičky s chrastítkem a plyšovou housenkou, aby nebrečel, nechtěl po hodině jíst..abych mohla aspoň normálně chvíli existovat :rodna:

slunicko — 27. 10. 2008 20:45

Mish...
1.taky mi to dělá...ale většinou po delší době, já ho prostě vezmu a nechám ho odbrknout a většinou je to hned, jako by mi tím chtěl říct, už mi to nedávej, chci si odbrknout...tak ho zkus chvilku pochovat vzpřímeně a pak třeba pokračovat :supr:

2. taky máme problém s postýlkou a kočárkem...v postýlce vydrží jen když je natvrdo uspanej, on totiž vždycky v polospánku otevře oči a zkontroluje jestli tam sem, když ne, brečí, když jo, spí dál...potvůrka :D...kočárek je taky probém, co máme šátek..usne v něm, ale jak nejede, začne brečet :( přes den, když už nevím, jak ho uspad, dám ho "vyřvat" do postýlky...zapnu mu kolotoč, obskládám ho hračkama, aby měl na co koukat...pak pro něj přijdu, nakojím a je tuhej :D

Měla sem s tím problém, ho nechat brečet, chtělo se mi taky brečet, ale jednou mě k tomu donutil přítel, že nemám skákat, hned když se rozpláče (musí být ale nakojenej, přebalenej, odbrknutej), tak sem ho tam nechala a zabralo to...teď už tam tolik nebrečí, někdy si i mezi pláčem pokecá s hračkama nebo je úplně ticho, tak se to třeba ještě naučí... :supr:

mishasha — 27. 10. 2008 21:12

No ze mě si malej dělá slušnýho otroka, jen kvikne už letím zjišťovat co se děje..:| No manža by mě asi musel někde přikurtovat, abych tohle u sebe změnila, nesnesu když brečí..připadám si pak jako nemožná matka co nedokáže svoje dítě uklidnit :/ Asi to prožívám až moc :/

markéta — 28. 10. 2008 19:53

Mish tak to já lítám taky, neboj... jen zamrčí už jsem tam...
To "blbnutí"u kozy máme taky. ale teda ne tak moc... nejdřív chvíli pije (podle mě dokud to teče samo) pak chvíli sosá a pak blbne, kroutí se, boří hlavičku do prsu, odtahuje se... a to prosím zakousnutej do bradavky...auuuu... tak ho odpojím a zas připojím a chvilku opět pije...

Gabrielle — 28. 10. 2008 20:26

Mishasho, s kojením ti neporadím, ale to spaní - Berenika mi přes den taky spala jen v kočáru a jen venku. Vůbec spala přes den málo :( Pak jsem jí začala v pravidelný čas dopoledne dávat do postýlky. Zpočátku jsem za ní taky letěla při každém kvíknutí, pak jsem jí nechala bečet. Třeba tři minuty, pak jsem šla za ní, chvilku jí utěšovala - ale nevyndavala - a zas jsem šla. Ty intervaly jsem prodlužovala.
On se ti prcek za chviličku bude umět soustředit a na chvilku se zabaví. Neboj, nejsi špatná, když za ním hned neběžíš. A co třeba, aby za ním zašel manžel, když malej kvíká?

račice — 28. 10. 2008 22:09

Tak scény u kojení známe taky velice dobře, první týdny to bylo bez problémů a pak to začala a trvalo to docela dlouho (občas to dělá i teď) a musím říct, že jsem nepřišla na to, čím to je. Podle mě to občas bylo kvůli bříšku a prdíkům, odříhnutí, občas kvůli přetažení a občas proto, že to špatně teklo..........prostě chce to trpělivost, kolikrát jsem si říkala, že se na to vyprdnu a najedu na UV a vidíš, už běží 9. měsíc.

A co se týká toho druhého problému, tak Anička je zase to samý v růžovým. Je docela uřvaný miminko. V šestinedělí mi pravidelně řvávala hoďku až dvě před koupáním každý den a nezabíralo nic. V noci sice většinou spinkala pěkně (až na výjimky), ale přes den katastrofa. Taky spala jen venku v kočárku, po třetím měsíci začala i venku spávat po půl hodinkách, pokud jsme nebyli na nějakém klidném místě, kde ji nic nerušilo.Spaní se zlepšilo až teď v sedmém. osmém měsíci, kdy se venku ochladilo a dávám ji spávat na balkon, tam má klid a vydrží 2x denně i dvě hoďky. Naučila se spát i v postýlce, ale to musí být doma absolutní klid, takže nesmím nic dělat, jinak se vzbudí po té půl hodině. Spaní v postýlce přes den se dá naučit, chce to jen trpělivost a přetrpět den až pár dní "trošku" řevu, metodou jakou použila Gabrielle. Chodit v intervalech se mimču ukázat a intervaly postupně prodlužovat, opravdu to zabírá.
Jo a když jsme doma a je vzhůru, musím být pořád s ní a zabavit ji  (být s ní na hrací dece) nebo nosit, jinak řve jak tur. Teď už to jde líp ji zabavit, ale když byla menší, byl to docela problém, vlastně ani nevím jak jsem ji zabavila (akorát, že tehdy víc dne prospala).

Ještě k tomu spaní, Renky mi poslala knížku o spaní dětí  (jak naučit dítě spát přes den a v noci) a musím říct, že po jejím přečtení jsem litovala, že jsem ji doma neměla už když jsem se vrátila z porodnice. Pokud máte některá zájem, můžu vám ji poslat, mě moc pomohla.

slunicko — 29. 10. 2008 11:20

jé...rači a nemůžeš hodit název?

heri1 — 29. 10. 2008 11:37

Rači prosím pošleš mi ji?Díky :)

mishasha — 29. 10. 2008 12:29

Rači, teda taky bych měla zájem :)

Jinak holky díky, vaše zkušenosti zkusím zužitkovat..dneska jsem ho do postýlky dala a zatím spinká..no tak uvidíme jak dlouho :dumbom:

nika9 — 29. 10. 2008 13:57

Takže... to "zuření" u kojení/prsa máme taky!! :rolleyes: :dumbom: Ne pořád ale z poloviny určitě. Zatím jsem vypozorovala 3věci! První je... že si potřebuje odříhnout. Dost totiž hltá.. nahltá se zároveň i vzduchu.. a pak mu to tam v tom krčku dělá neplechu..
Druhá věc.. je- že u kojení taky prdíme/kadíme. Takže pije.. a zároveň tlačí... a když mu to nejde... tak začíná zuřit!.. (s tím bohužel nenadělám nic- jen se ho vždycky snažím aspoň trošku uklidnit) ;)
No a třeží věc.... je, že mu to opravdu už špatně teče... Přehodím k druhýmu prsu.. a je klid.

Jinak my taky spinkáme přes den v kočárku na čerstvým vzduchu.. a co taky zabírá je naše nová houpačka. :supr:  Ale co nejvíc.. je jízda autem!! V podnělí jsme byli v Brně.. a chrupkal 8hodin!!! V půlce jsem ho musela budit na papu.. :co:
Jinak hraní.. ho zatím baví jen tak chvilku.. Chvilku čučákuje na kolotoč.. a v postýlce vydrží tak čtvrt- půl hodinky. Pak si hrajeme spolu...ale to ho baví taky jen tak půlhodinky- hodinku. Baví ho zdrcadlo... a co miluje nejvíc.. když mu zpívám (chudáček :skurt: ) a nebo povídám. To vydrží na mě koukat a poslouchat.. fakt neskutečně dlouho! Jenže kolikrát už mě fakt bolí pant... :lol:

A jinak můžu číct.. že už je to lepší než třeba před 3týdnama... už vydrží aspoň chvilku sám se sebou.. před tím- pokud se mu nikdo nevěnoval.. tak brečel. Teď fakt aspoň chviličku vydrží . Tak věřím (možná naivně :rodna: ), že to bude čím dál tím lepší!! ;) :D

jO... a taky když kvikne... letím jak namydlenej blesk.. Prostě je to přece můj "miláček"... (hlavně, že jsem manžovi vždycky říkala... žádný rozmazlování!! ) :P :lol:

Gabrielle — 29. 10. 2008 20:18

Niko, nejsi naivní - bude to lepší a lepší :)

Izi — 29. 10. 2008 22:12

Račice, můžeš prosím napsat přesný název a autora té knihy, už jsem o ní slyšela pět chvály a nám by se taky dost hodila :supr:

markéta — 29. 10. 2008 22:28

no tak máme za sebou právě tři hodinky chování, povídání, chování, kojení, chování, zpívání a pořád řev :dumbom:
Gabčo budu Ti věřit a snad bude fakt někdy líp :lol:

račice — 29. 10. 2008 23:09

Holky, která budete mít zájem o tu knížku, tak mi pošlete do SZ Vaše e-maily a já vám ji pošlu (Heri jsem ji už poslala, e-mail mám). Renky mi tu knížku poslala elektronicky..............., jo a je ve slovenštině.

Zuzii — 31. 10. 2008 9:30

Mish,
add 1) Mám pocit, že máš doma našeho Filíska :lol: Dříve pokojné kojení a usnutím ještě před koncem se proměnilo v krocení dravé zvěře. Zuřivě mlátí hlavou do stran, tahá mě za bradavku a řve. Když mu vrazím prso do pusy a přitisknu (celkem silou), tak dokáže řvát i s bradavkou vraženou do krku :lol: Nám většinou pomáhá, že na chvíli kojení přeruším, on si ublinkne a jedem znova nebo někdy stačí bradavku otřít nebo dát mu druhou "čistou". Když blbne ke konci, tak mu prso prostě vezmu a šmitec. Pokud pak řve i po odkrknutí, nabídnu mu prso znova - většinou neodmítne a s vděkem pokorně sosá :lol:

add2) Mně - ťuk ťuk - ještě přes den občas spí a samozřejmě venku. Ráno většinou nespí i přes 2 kojení. Nechávám ho v obýváku u sebe a snažím se na něj mluvit, třeba u mytí nádobí nebo si ho beru k počítači, když hodně řve. Vyprávím, co dělám a zběsile houpu. Nebo s ním tancuju po bytě, někdy cvičím s nožkama a rukama a zpívám mu. A někdy ho prostě nechám vycukat - když je najedenej, čistej, pochovanej a nemá prdíky... Někdy nezabere nic, tak jdu i 2x/den ven a těším se, až přijde taťka z práce, aby si ho taky trochu užil... :vissla:

račice — 1. 11. 2008 22:28

Tak holky, máte to tam (tu knížku :lol:) .......tak ať slouží

ivanka05 — 2. 11. 2008 13:00

díky račice, přečetla jsem, a chci zkusit zrusit nocni kojeni, ale uvidime, ona mala je fakt prisavka:(

slunicko — 2. 11. 2008 14:36

rači, díky....hned se na to vrhnem :) ...ale je pravda, že, co sme skončili šestinedělí a nebýt rýmy, tak vstávám jen asi 2x za noc a už dokonce několikrát usnul v postýlce sám...:)

Lucik1988 — 6. 11. 2008 19:15

Ahojky, tak mě se můj měsíční drobeček :dudlik: taky vzteká u kojení- laktační poradkyně mi řekla že je to proto, že mu to mlíčko hůře teče nebo že je trochu lenoch a nechce se mu moc sát...Dobré je popíjet při kojení teplý nápoj, přiložit teplou mokrou žínku na prso a snažit se drobka prostě u prsa udržet...Když se mi žačne vtekat a kroutit, tak vždy chvíli počkám- on začne řvát a já mu pak to prso podstrčím do pusiny...Mě teda hlavně odmítá levé prso :/:/ :dumbom::dumbom:

nika9 — 7. 11. 2008 20:35

Takže jsem tady machrovala s 3 věcma, který jsem vypozorovala proč zuří u kojení... ale to jsem ještě nevěděla - co mě čeká!! :vissla:
Tak teď přehodnocuju to "zuření" na totální hysterický scény... bušení ručiček do prsa.. ohrnování spodního rtu snaž až k patám... a totální odmítání LEVÝHO prsa!! :butter::dumbom:
To jste.. ale neviděly FAKT!!!  :skurt: 
Mám pernamentně zaplou chůvičku... tak mě tak občas napadá.. že jestli má někdo naleděný na stejnou frekvenci... tak na mě za chvilku zavolá sociálku.. protože to je řev, jak kdybych tomu mrněti fakt ubližovala!! :dumbom:
Ptala jsem se jedné sestřičky.. na ten bojkot levýho prsa.. a ta mi řekla.. že to tak prostě některý miminka mají! Že prý to prso může být třeba jen trošičku jiný a hůř se jim z něho pije.. a oni ho prostě nechcou a chcou to druhý!! :rolleyes:

No, jo.... jenže co s tím?? To je mám jako odřezat, zabalit, zahodit nebo co?? :lol:
Zkouším ho k němu pořád dávat.. ale ty scény jsou snad čím dál tím horší.. až mám strach, aby mu v té makověnce nerupla nějaká žilečka.. Šiša jedna...
Jenže takhle si je za chvilku úplně odstavím, ne? (teda nevím.. jde odstavit jedno prso? :co: :D )
Nebo jak mu mám vysvětlit.. že prostě obě dvě maminčiny prsa jsou fakt dobrý!!?? :lol:

mishasha — 7. 11. 2008 20:44

Nikuško no to je rošťák :dudlik: Mě se dneska stalo něco podobnýho..absolutně nechtěl pít z pravýho..řval jak když ho na nože berou..tak jsem myslela, že má snad něco s bokem nebo uchem, že ho to jako bolí, jak ho na něj pokládám na kojení :usch: ale pak mě napadlo, že prostě nechce to prso..fíha to jsem se divila, jak se přisál k levýmu :lol: Ale z pravýho teď pokorně pil..no aby ne, bylo po těch 6ti hodinách volna totálně nasoslý :supr: No uvidím, doufám, že to nebude pravidlem.

Ale držím ti palce, ať to Domíka přejde..to budeš muset asi odstříkávat :rolleyes: nebo nejde to ošulit nějak jinou polohou?? :)

nika9 — 7. 11. 2008 21:14

Mishi, :pussa:  já se taky modlím, aby to přešlo!! :rolleyes:
No... odsávačku nemám.. ručně ostříkám sotva na lžičku na kapky a mám dost!! :usch: :lol:
Ale zkusím tu jinou polohu.. třeba zabere..
NO, musím ho nějak oblbnout.. Přece na mě nevyzraje takovej malej špunt!! :dumbom: :hjarta: