Petrusa2222 — 20. 10. 2008 17:15

ahoj ted jsem začala brát antibiotika, protože mám angínu, slyšela jsem, že ant. ruší antikoncepci, s přítelem nechceme používat kondom, tak jsem se chtěla zeptat jestli je možné se chránit antikoncepčními čípky děkuji za odpověd

Martinka1 — 20. 10. 2008 17:22

ATB skutečně snižují účinek HA, to proto, že mění poměry v těle a zjednodušeně řečeno, hormony nemusí být úplně vstřebány a řádně transformovány (protože většina hormonů v HA se nejprve mění na jiné, a až ty pak blokují ovulaci). Přídatná antikoncepční opatření jsou nutná po celou dobu braní ATB a raději ještě nejméně 10 dní poté, co antibiotika dobereš. Přece nechceš otěhotnět a 2.největší % nechtěných těhotenství způsobených vlivem selhání HA je právě při současném braní antibiotik(na 1. místě je samozřejmě vynechaná tableta).

- našla jsem to tady: http://diskuse.doktorka.cz/antibiotika/

Když bereš HA, nemáš ovulaci! Při užívání HA a ATB je nutno se chránit ještě jinak - nejlépe kondom nebo abstinence, což má trvat ještě týden po využívání poslední tabletky ATB.

- http://www.sexus.cz/tema/170-jak-se-sna … -leky.html

Snižují spolehlivost antikoncepce antibiotika? ANO i NE! Některá antibiotika účinek hormonální antikoncepce opravdu snižují. Přímý vliv na snížení účinku antikoncepce mají antibiotika, která se užívají vzácně, například při léčbě tuberkulózy. Jiná antibiotika mohou zase ovlivnit mikroorganismy v trávicím traktu a snížit tak množství vstřebaných hormonů. Stejně působí také některé analgetické směsi používané při léčbě nachlazení a chřipky. Pokles hormonálních hladin se projeví většinou špiněním nebo slabým krvácením v průběhu cyklu. Pokud se to stane, doporučuje se po zbytek cyklu užívat ještě další antikoncepční metodu a stejně tak i v cyklu následujícím.

- http://zena.centrum.cz/moda-a-krasa/mod … povery-ii/

Zbytek odkazů si určitě najdeš na googlu sama :-)

Výsledek - na HA bych se nespoléhala.

Antik. čípky - osobně neznám, snad to půjde :-)