Leri — 13. 10. 2008 19:57

Nevíte, jak se dělá klobásková omáčka s brambory - má se dělat se smetanou a příloha vařená vejce?:co::co:

elaina — 1. 11. 2008 22:08

Mám recept na "klobásou omáčku" asi z televize, nebo z nějakého časopisu, ale nemám u toho postup.
1,5 l vývaru, 40 dkg brambor, 2 dcl smetany, 50dkg klobás, 2 lžíce hl. mouky, ocet, bobk.list, 6 kuliček nového koření, 6 pepře, mletý pepř, sůl.
Brambory se asi uvaří ve vývaru s klobásou a kořením a pak se zahustí "zaklechtkou" z mouky a smetany. Dochutí se. Já bych asi toho vývaru na začátek tolik nedávala, zdá se mi to moc. Je to třeba vyzkoušet.

Také dělám "uzenou omáčku" . Uvaří se uzená žebra nebo maso,(žebra jsou lepší) také s tím kořením jako u klobásové. Také se "zaklechtá" (nevím, jak se to správně říká) a nakonec se obrané maso přidá do omáčky. Tu dávám s knedlíkem.

Dobrou chuť !:reta:

krteček — 28. 1. 2012 14:39

http://www.pokrmy.estranky.cz/ něco jako navod