cilka — 25. 1. 2006 19:12 |
Co si dát utopence? naložený hermelín? Jitrnicový prejt? Matjesy? Znáte recept, u vás tradicí (pivem a vínem) ověřený? Sem s ním, už se olizuju....
|
cilka — 25. 1. 2006 19:16 |
Ševcovský mls 600g špekáčků, 2 cibule, mletý pepř. Marináda: 4 lžíce kečupu, 4 lžíce hořtice, 4 lžíce worchestru, 4 lžíce octa, 3 lžíce majolky. Olloupané špekáčky nakrájet na jemné plátky, posypat drobně pokrájenou cibulí, opepřit a promíchat. Kečup, hořtici, worchestr a ocet svařit a nechat vychladnout. K této směsi přimíchat majolku a nalít na špekáčky. Promíchat a nechat do druhého dne v chladu uležet.
|
cilka — 25. 1. 2006 19:20 |
Špekáčky v pivu (pro 4) 8 špekáčků, 2 středně velké cibule, 6 stroužků česneku, 200ml tmavého piva, 1 pol lžíce medu, 5 lžic kečupu, sůl. Každý špekáček podélně rozkrojit tak, aby zůstal po jedné straně spojený. Vnitřní strany vymazat prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli, poklaďte plátky cibule. Naskládat do malého pekáčku. Med rozmíchat s kečupem, přilít tmavé pivo, důkladně promíchat a nalít na špekáčky. Dát péct do trouby na 25 minut. Chleba. Se světlým pivem je to taky dobrý.
|
cilka — 25. 1. 2006 19:24 |
Pomazánka z olomouckých syrečků Hodně (!!) uleželá tvarůžky utřít s máslem (1:1), přidat jemně nasekanou cibulku a trochu mleté papriky. Podávat na TEPLÉM chlebu.
|
Dana — 25. 1. 2006 20:42 |
Teda Cilko, to si píšeš kuchařku sama? Budu muset něco přidat.Já dělám plněné kuřecí řízky romadurem a je to moc dobré. Udělá se kapsa a do ní se dá nakrájený romadur a vlašské ořechy. Pak se tp pěkně obalí v trojobalu a smaží pomalinku. Trochu to smrdí, ale o to více chutná.
|
helena — 26. 1. 2006 11:33 |
Libový bůček uvařit se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a hodně stroužky česneku (vývar na polívku - mňam). Mezitím upatlat kašičku - sůl, pepř, pariky sladké i pálivé, utřeného česneku (nebo papriková + česneková pasta), oleje, trochu kari (nemusí být) a horké kusy masa v tom ze všech stran pořádně obalit. Zabalit do alobalu, nechat vychladnout a odložit do ledničky aspoň na 2 dny. Doporučuju dobře hlídat, jinak to sežerou dřív, než se to rozleží. Pak nakrájet na plátky, okurčičku, měkký chleba nebo dalamánek. Dobrou chuť.
|
Verča — 26. 1. 2006 12:32 |
Matjesové filé "FLAMENDR" 4 porce: 8 ks matjesy (file z herinků), 1 ks velká cibule, 1 ks jablko, 2 lžíce oleje, 2 dl plzeňského piva,šťáva z citronu, drcený pepř, bobkový list, nové koření, kapary, pažitka.
V kastrole na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, zalijeme pivem, přidáme koření a krátce povaříme. Po zchladnutí přidáme na nudličky nakrájené jablko, citronovou šťávu, sekané kapary a najemno nakrájenou pažitku. Do této marinády vložíme matjesy a necháme odležet v chladnu.
|
Rhea — 30. 1. 2006 11:12 |
Grilovaný buček Libový buček bez kosti nakrájíme na půl centimetrové plátky a potřeme z obou stran nálsledující marinádou. Marináda: olej, grilovací koření, sušená petrželka, sušený libeček, česnek, sojová omáčka, mletý kmín a sůl. Dáme nejméně na 2 hodiny odležet (lepší je den dopředu). A pokud máme troubu vybavenou grilem. Vložíme do horní části trouby a z obou stran ugrilujeme. Maso dávám na mřížku a mřížku na plech, kam stéká šťáva. Jako příloha je nejlepší chleba, hořčice, křen a okurek. Ten chleba se pak namáčí do té šťávy. Není to sice moc zdravé:(, ale výborné.:P
|
Verča — 14. 2. 2006 10:39 |
UTOPENCI S HOŘČICÍ A ČESNEKEM
15 vuřtů, 2 lžíce nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, hrstka celého pepře, 2 nastrouhané nebo na plátky nařezané feferonky nebo 3 lžičky mletých feferonek ze skleničky, 4 sterilované podélně nakrájené okurky, 6-8 i více stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka udělaný podle návodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla, 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.
Vuřty sloupneme a z jedné starny - podélně asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubších řezů a do nich vložíme po 1-2 plátky česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme. Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu vuřtů, vrstvu cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání, až je sklenice plná. Končíme cibulí. Do vychladlého nálevu z DEKA přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k vuřtům. Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryjeme alobalem) Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého. Příloha : slaný rohlík, dobrý chléb .
|
Verča — 14. 2. 2006 17:56 |
SMĚS NA HRANOLKY
30 dkg měkkého salámu nakrájíme jemně na nudličky - opečeme na sádle - asi 6 lžic, přidáme kečup+ trošku pálivé papriky, asi 2-3 lžíce paprikového salátu z kapie bez cibule. To vše zamícháme, a na konec přidáme cibuli nakrájenou na plátky, sůl. Směs podáváme s bramborovýma hranolkama
|
Gia — 22. 2. 2006 15:32 |
Olomoucké syrečky + z každé strany kolečko salámu a obalit v trojobalua a usmažit. Nebo zkuste obalit v trojobalu uzený oštiepok a mezi plátky vložit nějaký trvanlivý salám.
|
Dagmar — 2. 4. 2006 5:45 |
Ahoj děvčata! Jsem mezi vámi nová a ráda dám jako zápisné jeden rodinný recept. Můj tatínek byl Volyňský Čech a miloval matesový salát : z matesů slijeme všechen olej a nakrájíme je na drobno. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a natvrdo uvařená vejce (také rozsekat). Přidáme majonezu a dochutíme podle chuti .
|
vitula1 — 16. 7. 2006 19:42 |
cilka napsal(a):Špekáčky v pivu (pro 4) 8 špekáčků, 2 středně velké cibule, 6 stroužků česneku, 200ml tmavého piva, 1 pol lžíce medu, 5 lžic kečupu, sůl. Každý špekáček podélně rozkrojit tak, aby zůstal po jedné straně spojený. Vnitřní strany vymazat prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli, poklaďte plátky cibule. Naskládat do malého pekáčku. Med rozmíchat s kečupem, přilít tmavé pivo, důkladně promíchat a nalít na špekáčky. Dát péct do trouby na 25 minut. Chleba. Se světlým pivem je to taky dobrý.
cilko,moc dobrý,jen to chce ještě do každého špekáčku vložit feferonku,nebo trochu chili.
|
lady ZP — 17. 7. 2006 10:56 |
cilka napsal(a):Pomazánka z olomouckých syrečků Hodně (!!) uleželá tvarůžky utřít s máslem (1:1), přidat jemně nasekanou cibulku a trochu mleté papriky. Podávat na TEPLÉM chlebu.
Další varianta pomazánky z olomouckých tvarůžků :
Dva balíčky tvarůžků, nastrouhám na hrubém struhadle, přidám nakrájenou cibuli a zhruba 3 - 4 lžíce majolky, osolit opepřit. :storstark:
|
Svas — 18. 7. 2006 15:36 |
Tchoři Doporučuji připravovat v přírodě, z bytu se špatně vyvětrává. Na pánvi zesklovatět cibulku, zasypat na kousky nakrájenými syrečky, nechat roztéct na kaši, přidat pálivou pariku, trošku mletého kmínu a dle potřeby sůl. Mazat na topinky. Dobrou chuť.
|
zz09zz — 8. 11. 2008 13:35 |
mrkni na domácí-kuchařka, recepty prověřené manželem
|