Opravilovi — 8. 10. 2008 20:15

Ahoj všechny babinet'ačky, mám velkou prosbu. Moje maminka trpí revmatoidní artritidou a má skutečně velké bolesti. Běžné léky na bolest jí nepomáhají a silnější jí paní doktorka napsat nechce , kvůli tomu , že má také cukrovku. Už si nevím rady jak jí pomoci a proto se obracím na Vás. Třeba máte někdo zkušenosti s touto nemocí a víte nějakou radu jak na bolest;);). Prosím pomozte ,pokud můžete. Díky Marcela

Aneri — 8. 10. 2008 21:03

Na RA je léčba drahá a nekonečná, změny na kloubech jsou trvalé. Někde jsem četla o biologickém léku, který údajně pomáhá. Vzhledem k ceně 300-500 tisíc se u nás léčba používá jen u prominentů !
Pokud lékaři tvrdí, že je to autoimunitní onemocnění, pak byla léčba zanedbaná v začátku ! Jsou to neléčené infekce..../AIDS je také autoimunitní onemocnění vytvořené člověkem/
Někomu pomáhají nesteroidní antirevmatika/Ibuprofen,Diclofenac,Ibalgin..../, někomu antibiotika /Minocyclin/
Snad bych doporčila masti Voltaren a pod. Možná i magnetoterapie.

Miri1 — 27. 1. 2009 19:40

.......
....Iman Navah, HD, DNM, QA – S Alveem na artritidu

Moderní medicína hovoří o artritidě jako o zánětu jednoho nebo hned několika kloubů.
Kloub se stává bolestivým a ztuhlým. Omezení pohybu postiženého kloubu je běžné. Následkem artritidy dochází postupem času až k deformaci kloubu.
Zvnějšku bývají zjevné otoky a zarudnutí postižené oblasti. Mimo tyto příznaky se objevují také příznaky systémové infekce, jakými jsou například horečka, pocit chladu a bolest celého těla.
Forem artritidy je známo několik. K nejčastějším patří osteoartritida a revmatická artritida. Tyto formy postihují klouby v kolenou, kyčlích, loktech, ramenou, zápěstích, a prstech, nevyhýbají se ani páteří.
Příčinou může být infekce kloubu, bakteriální, virová anebo plísňová. Ta se do kloubu dostává často krevním oběhem z jiného místa infekce v organizmu. Může ji ale způsobit poranění a dokonce i operace kloubu. Nejdůležitějším krokem při léčbě jakékoli formy artritidy je její brzké odhalení. Při revmatické artritidě znamená včasná diagnóza jedinou možnost, jak zabránit trvalému poškození kloubů.
Revmatická artritida se projevuje spíše zánětem a otokem kloubů než poškozením chrupavky. Jde o autoimunitní onemocnění, způsobené reakcí organismu na tekutinu zvlhčující povrch kloubu, kterou nesprávně pokládá za cizorodou. V důsledku toho se tato tekutina zanítí a okolní chrupavka i tkanivo se poškodí anebo zničí. Když se pak poškozená tkáň vyhojí jizvou, prostor mezi klouby se zúží a kosti srostou dohromady.
Pro artritidu je příznačné, že postihuje v mnohem větším měřítku ženy. Náchylnost k výskytu artritidy u mladých a starších se ale neliší tolik, jak si mnozí lidé myslí. Nejčastější forma artritidy – osteoartritida - je častá u dospělých nad 18 let. Abychom byli v boji proti artritidě úspěšní, je nutné si tento fakt dobře uvědomit.
Léčba artritidy zahrnuje vhodnou dietu a fyzická cvičení.
Vhodná dieta platí hlavně pro lidi s nadváhou, která klouby nepřirozeně zatěžuje. Zatížení kloubů přirozeným pohybem působí naopak velmi blahodárně. Vhodné sporty jako jsou například jízda na kole nebo plavání, při kterých se klouby napínají a ohýbají, prospívají kloubům tím, že je v důsledku udržují ve správném tvaru a tonusu.
Pokud vás zajímá prevence a léčba artritidy, doporučují, abyste uvažovali o Alveu a zahrnuli ho do své diety. Alveo je jedinečný přírodní produkt, který respektují mistři bylinkáři i moderní lékaři. Složení tohoto produktu totiž vyhovuje filozofii obou přístupů, obzvlášť co se týká protizánětlivých účinků Alvea. Těch je docíleno díky kombinaci bylinek, které pomáhají tělu zbavit se toxinů. Alveo nám však může posloužit i jako prevence artritidy tím, že tonizuje celý zažívací trakt.
Artritida je běžné onemocnění. Pokud jím sami netrpíme, určitě známe někoho, kdo takové štěstí jako my nemá. Často to bývá někdo z rodiny, nebo jsou to přátelé, známí.
Dejte jim vědět, že mnoho léků na předpis, proti artritidě má také negativní účinky, které je třeba korigovat. Jde zejména o to, že tyto léky vyplavují z těla důležité výživné látky. Proto je třeba věnovat pozornost stravě, která obsahuje mnoho živin, a doplňků výživy jako je Alveo.
(článek převzatý z Health & Success)
htt://zdravizprirody.webz.cz

jancabednarova — 31. 3. 2015 13:41

Dobrý den, docela by mne zajímalo, jak dopadla maminka ve výše uvedeném dotazu. Měla jsem podobný problém, klouby mne bolely když jsem neměla žádnou námahu. Nakonec mě někdo poradil at hledám příčiny svých problémů. Překvapivě se mi podařilo problémy odstranit vhodně zvoleným jídelníčkem. Zajímavé informace jsem se dočetla zde, pokud by to někoho zajímalo http://bolesttela.cz/bolesti-kloubu/ Ale každý člověk je jedinečný a co pomohlo mě, nemusí pomoct každému.

Vladimír11 — 22. 2. 2018 8:40

Bez vyřešení skutečné příčiny revmatoidní artritidy (RA) nepřináší aplikace kortikoidů ani léků na bolest trvalé výsledky. Příčinou vzniku RA jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující zánětlivé poškození střev a následné autoimunitní reakce těla, které napadají a ničí naše vlastní tkáně. Konkrétně u RA jsou takto ničeny tkáně velkých kloubů. Používám testy, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto reakce v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si RA sami trvale odstranili, zbavili se bolestí a kortikoidy jste nepotřebovali. Kontakt 608 155 338.