keny — 3. 10. 2008 14:27

Dnes jsem si vyslechla tuhle diagnozu ,která byla přidělena mému otci,čeká ho operace,navrtají lebku a budou se snažit cystu vypustit...můj otec je 50 ročník a utlakem právě již zmiňované cysty začal být zmatený,někdy i agresivní a měl třasy a vůbec špatnou rovnováhu a pohyb dolních končetin....toť asi tak vše zhruba..
prosím i přes to že jsem zdr.sestra (ale obyč.sestra která dělala před 6 lety na chirurgii)tak nemám představu jak to jako může dopadnout a tak...vím vím že je to u každého různé apod......jen kdyby někdo měl jakoukoliv zkušenost tak bych si ráda něco dozvěděla...děkuji všem za účast....

dixina — 3. 10. 2008 15:09

:pussa: :par:

Iveta X — 3. 10. 2008 16:43

Keny, mám trochu jinou zkušenost, taky se týká mého taťky, který už není. Měl Parkinsona a někdy v prvních letech nemoci mu byl podobnou operací odstraňován třes ruky. Bylo to v 80. letech, takže doba už hodně pokročila, ale taky mu byla navrtaná lebka, musel během operace být při vědomí a komunikovat, aby doktoři trefili správnou část mozku. vyprávěl tehdy, že nic necítil, ale nejhorší pro něj bylo slyšet ty zvuky při vrtání lebky. Přišel domů z nemocnice celkem brzy a v relativní pohodě (ono při Parkinsonu těžko je člověk v pohodě) a nebýt oholené hlavy a zastavenýho třesu, tak jako kdyby v nemocnici ani nebyl. Držím Tvému tatínkovi palce aspoň takhle na dálku, ať to zvládne co nejlíp.

keny — 3. 10. 2008 20:53

Díky

Aneri — 4. 10. 2008 18:10

Keny - ozvi se mi na SZ , vysvětlím, poradím ! Nenechala bych na nikom, na kom by mi záleželo, dělat pokusy ! Jsou i jiné možnostri ! Já znám pána, co má v mozku 8 cm cystu a nic s ním nedělají....je to riskantní !

clavel — 9. 1. 2009 15:12

aneri co je to za blbost!!! ja tohle mela pred sesti lety, a skoro jsem umrela... ! navic vrtani lebky, neni zadnej pokus!!! to je naprosto normalni postup... ! a jestli ma nekdo v hlave 8cm cystu, tak bych zabila doktora, kterej mu s tim nic nedela.. me bylo 18!!! kdyz mi cysta praskla... a to ve sprse, ne pri zadny namaze! a nebejt toho, ze jsem pak doma jenom lezela, tak jsem umrela.. diky tomu, jsem stravila tri mesice v nemocnici.. takze jestli nekdo necha v hlave 8cm cystu, tak je to idiot!!!!