spunt — 23. 1. 2006 14:02

Mám za sebou prvních pět dnů clomhexalu. Teda popravdě nic moc. Možná je to i tím počasím, ale bolí mě hlava, prsa, podbříšek, jsem úplně tupá a ospalá.
Vím že je v návodu napsáno, že to podporuje vícečetné těhotenství, ale víte o někom kdo měl po clomhexalu dvojčátka ?
Už teď jsem zvědavá zda mi pomohl:D:D
Ale ještě mám dooost času než to zjistím :rolleyes::rolleyes:

Tiffi — 23. 1. 2006 17:05

Ahoj, já brala dva měsíce Clostilbegyt (úplně zbytečně, protože chyba je v mim partnerovi). Doktorka mě  řekla, že bych měla vypudit víc vajíček a pak s největší pravděpodobností budu mít v bříšku miminek víc :-)) Jinak já ospalá nebyla, jen jsem dost zadržovala vodu a trochu jsem přibrala. Nejhorší bylo, že jsem měla dvojí vidění.

spunt — 23. 1. 2006 17:09

Vidim opravdu dost špatně.
Počkej, to víc znamená třebas i tři, čtyři atd ?
To by pak bylo doma opravdu veselo :D

Tiffi — 23. 1. 2006 17:25

Chichi, špatně nevidíš. Neboj, nás čeká umělý, tak na tom budeme stejně!!! K vůli čemu ty prášky bereš?

spunt — 23. 1. 2006 17:37

No snažíme se už od léta a nic. A k tomu to mám dooost nepravidelně . Chodila sem teď každý měsíc na agolutin. Tak snad to zabere.

Tiffi — 24. 1. 2006 13:28

Mě to chodí taky dost nepravidelně, skoro rok jsem brala na urovnání Proveru. Ted jsem jí před třemi měsíci vysadila a měsíčky mam opět nepravdelný. Přitom jsem na tom hormonálně v pořádku.

Tiffi — 24. 1. 2006 13:29

Spuntiku, dělali ti nějaký odběry aby zjistili jak na tom jsi hormonálně?

Darja — 24. 1. 2006 13:59

Ahojky,
tak já beru už třetí kúru Clostilbegytu (jako Clomhexal) a vedlejší účinky mám taky, ale trochu jiné. Mám návaly horka, vidím rozmazaně a mám plná záda, dekolt a čelo akné (takové ty podkožní boule), přitom pleť jsem měla vždy pěknou. A zjišťuju, že mi malinko vyrašil knírek, ale jen na jedné straně úst, ale kdo to neví, tak to nepozná, není to tak tragický. Jinak po clostilu mám i takový tlaky v podbřišku a dost depresivní náladu. A to nejsem žádná cíťa. Jakmile ho doberu, tak mám náladu super. Ale zatím jsem nepřibrala. Taky se snažíme od léta a zatím nic. Musím podotknout, že mám taky šíleně dlouhý cykly, vlastně MS úplně vymizela, chodí jen po injekci agolutinu. Proto mi byl tento měsíc předepsán ještě Duphaston na upravení cyklu, to bych to teď měla mít pravidelné. Možnost vícečetného těhu je, ale není to vůbec podmínka.  Já bych ale dvojčátka brala, protože zažívat tenhle hormonální kolotoč bych moc znovu nechtěla. Aspoň by to bylo z jedné vody načisto. Ale musím ještě napsat, že už mám za sebou 3 dávky clostilu a zatím moje tělo nereaguje. Vaječníky jsou zamrzlý. Naposledy už tam folikuly byly, ale jen 11 mm. Pořád doufám, že se ještě rozjedu. Dr. říkal, že budu brát clostil do dubna, pak to necháme chvíli být a když do té doby nic, tak už mě pošle na umělý :(. No, moc se mi zatím nechce, snad se zadaří normálně. Přeju hodně štěstí! P. S.: Clostilbegyt mi cyklus neupravil, ani nezkrátil, bohužel. Ale asi je to individuální!;)

spunt — 24. 1. 2006 14:44

Vyhledem k tomu že jedno dítko máme (i když po ročním snažení) a teď se snažíme "jen" od léta, tak jsem zatím nikde nebyla, Dr mi řekla že to zkusíme s Clomhexalem na 3 měsíce a pak nás pošle někam do poradny :-(
HOrší je že mě vcelku začíná tlačit čas. Mám 3 měsíce. Pak bych nedostala mateřskou na těch necelých prvních půl roku, ale byla jenom na rodičáku. No a finančně sme na tom docela bídně, takže začíná hrát dost velkou roli i psychika :((

Tiffi — 24. 1. 2006 14:57

Darjo, já mam jít na um. oplodnění a móóc se na to těšim, i když vim, že to nebude zrovna příjemný!
Spuntiku, tak ty už jedno mimi máš?? Tak aspon za to jedno dítko bud štastná! Neboj ono i to druhý brzy přijde, jen musíš být v pohodě. Musíš si najít nějaký rozptýlení. Co mam říkat já ;)

spunt — 24. 1. 2006 15:05

Jo jo, jedno mrně mám, proto mám dva metříky, jeden je Jíti.
Jenže mě letos bude 32 a mužíčkovi 40. Takže taky žádná sláva.

Tiffi — 24. 1. 2006 15:16

Já vim, ale když to tak vezmeš, tak plno ženskejch má první mimčo ve tvym věku. Mě je 24 , myslela jsem si, že když jsem tak mladá, že otěhotnět nebude žádný problém a jak vidíš tak je :( Měli jsme jít na spermiogram hned když nám to doktorka navrhla.

Darja — 24. 1. 2006 15:51

A Tiffi, můžu se zeptat, jak je to u umělého opl. s placením? Platíš si to hned a kolik? Toho se totiž bojím. Máme po výstavbě půdní vestavby a šílený splátky a nic našetřeno a neumím si hned představit nějaký pálky. Ach jo... A to umělé asi bolí, že?:( Mně je 25. Pořád doufám, že se tělo umoudří a začne reagovat na clostil...:/

Tiffi — 24. 1. 2006 20:06

Ve čtvrtek jdu teprve poprvý na konzultaci, tak ještě nic nevim. Podle toho co jsem se doslechla a dočetla, je 3x oplozeníčko hrazeno pojištovnou, ale i tak ti budou navrhovat další varianty aby se mimi lépe udrželo v tělíčku atd., že se to pak vyšplhá skoro na 20000Kč, ale jen když  to budeš chtít. My máme jít na tu poslední  a nejdražší variantu oplození na Icsui a to oplození už pojištovna nehradí. Hradí jen léky...  Je to fůra peněz, my taky stavíme( domeček) a tak je kam vrážet, navíc se budem brát, tak další penízky. Pro mimi uděláme cokoli, snad nám to vyjde!! A jestli to bolí to nevim, Určitě bolí laparoskopie, ale nevim jestli na ní budu muset jít. Vyndavání vajíček dělají v lehký narkoze, tak o tom ani nebudu vědět.