oskárka25 — 2. 9. 2008 12:18

v kolika měsících jste přecházeli z umělého mléka na normální? a musí se zprvu dávat třeba plnotučné nebo nějaké lepší, čerstvé??? Jak na to?

Verunka — 2. 9. 2008 12:57

Souhlasím do dvou let by nemělo mít dítě kravské mléko, dítě by mělo mít do dvou let sunar který obsahuje vitamíny atd:-)

Natálie — 2. 9. 2008 13:12

Verunka napsal(a):

Souhlasím do dvou let by nemělo mít dítě kravské mléko, dítě by mělo mít do dvou let sunar který obsahuje vitamíny atd:-)

A Sunar se nevyrábí z kravského mléka?

jitka2 — 2. 9. 2008 13:40

Natálie napsal(a):

Verunka napsal(a):

Souhlasím do dvou let by nemělo mít dítě kravské mléko, dítě by mělo mít do dvou let sunar který obsahuje vitamíny atd:-)

A Sunar se nevyrábí z kravského mléka?

Složení mléka je speciálně upravené pro kojence. Bílkoviny jsou adaptované dle složení mateřského mléka, cukry jsou tvořeny laktózou (mléčným cukrem) a tuky jsou pečlivě vybírány z kvalitních rostlinných zdrojů, aby jejich profil co nejlépe odpovídal tukům mateřského mléka.

přechod dítěte z mateřského mléka či přípravků určených pro umělou výživu na plné kravské mléko musí být postupný a musí respektovat poznatky o vývoji dítěte. Bylo opakovaně dokázáno, že neupravené kravské mléko v prvních dvou letech života dítěte například vede ke vzniku chudokrevnosti v důsledku ztrát železa stolicí dítěte. Kojenecká mléka s upravenou bílkovinou tento efekt nevyvolávají. Zkrátka, dítě by do 2. roka života mělo výlučně pít certifikované kojenecké či batolecí mléko

toť odborná literatura :vissla: :vissla:

Slniečko — 2. 9. 2008 15:24

Teda to koukam. Me maly nechce zadne umele mleko a krome kojeni,uz dostava i klasicke plnotucne bio kravske mleko po dohode s doktorkou a myslim,ze je vsechno v poradku. Me prijde umele mleko silene tucne a kaloricke,takze jsem rada za to,ze mi vubec chce pit to bio, jeste je ochotny mi vypit to tekute od Hippu,co je ted novinka a je to vlastne klasicke bio kravske mlicko obohacene o vitaminy a mineraly,ale ta cena je silena.

alexxandra — 2. 9. 2008 15:43

My dáváme taky obyčejné mléko - plnotučné, protože má více vápníku :-) Já myslím, že ty krabicové UM jsou hlavně o byznyse :-)

l.lucililinka — 2. 9. 2008 17:07

Kravské plnotučné jsme začli dávat tak zhruba před měsícem, to bylo Davčovi tak 2 roky a 1 měsíc, do 2 let jsem jen kojila, sunar ani jiné umělé mlíčko mi nikdy nechtěl :kapitulation:, i když jsme zkoušeli po ránu k snídani, ale moc to nešlo, ani tomu kravskému moc nedal, tak jsme zkusili kouzelné brčko - jahoda, vanilka, banán i čoko příchuť a takhle teda tak jeden hrníček ráno vypije, ale pravidlem to není a ještě je to formou hry- chvíli bublá, pak pije :D jinak každý den dlabe jogurt, někdy mažeme na chleba lučinu, někdy má puding, nebo milkotvaroh, nebo activiitvaroh, takže si myslím, že snad mu to mlíčko až tolik nechybí ;)

Klaris — 2. 9. 2008 18:01

My dávali do 2 let Umku a pak už normální

Čekanka — 2. 9. 2008 21:51

kravský mlíko do jídla (bram kaše, omáčka) jsem dávala od roka a půl, mlíko k pití od dvou let. Do té doby jen UM. Od dvou let jsem kupovala krabicové polotučné. tučné je zbytečně tučné :lol: a čerstvé je fajn.......

Štěpánka.Š — 3. 9. 2008 8:46

Před pár dny mi říkala kamarádka z Anglie, že tam jim na roční prohlídce říkají, že můžou v pohodě přejít na kravské mléko.... Že doporučování Sunarů.. apod..... do dvou a více let..  je jen reklama pro velké firmy..... ale potřeba to už není...

Čekanka — 3. 9. 2008 8:59

když malýmu UM tak moc chutnalo, zvlášť potom to ochucené  :vissla:

oskárka25 — 4. 9. 2008 13:01

tak vidím, že opět co osoba to názor. Takže díky za rady, ještě mám v zásobě krabici 800g a pak uvidíme.

BLUE — 4. 9. 2008 22:17

TAk my zatím pořád dáváme Nutrilonapočítám, že tak do těch dvou let ještě budem a pak se uvidí. Momentálně už má jen jednu dávku ráno a večer pije Od Nestlé kaši s mlíčkem (banán, hruška, med, rýžové) Není to levné, ale malá to má ráda a pro mě je to snadné na přípravu :-)