» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Dietní kuchyně https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=128 » dobrá jídla z luštěnin https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=32359 |
KatieD — 1. 9. 2008 11:52 |
AHoj, |
Oxi — 16. 9. 2008 10:47 |
nahod ty svoje a doplnime :P |
Ota — 16. 9. 2008 10:52 |
Pohankové rizoto ze zbytků masa z předešlého dne, kuře, vepřové. Rychlé, chutné. |
Fidorka — 18. 9. 2008 10:30 |
My děláme luštěninový šoulet bez masa takto: |
dasad — 22. 2. 2009 21:37 |
co treba pohanka s brokolici http://www.nadoma.cz/recepty/42900-zape … rokolici/, pohanka zapecena s anglickou http://www.nadoma.cz/recepty/42899-zape … -a-syrem/, polevka http://www.nadoma.cz/recepty/54135-pole … -pohankou/ dobrou chut |
ivanka05 — 1. 4. 2009 19:46 |
poradte nejaky dobry recepty s cervenyma fazolema i bilyma - bonduel mam... vim ze nejlepsi jsou asi Heinz. nejakou polevku, nebo jak fazole si udelat, jako gulasek . |
Mikeš — 28. 4. 2009 19:06 |
Já z toho dělám nejradši Chilli Con Carne, nebo jakousi "gulášovku s fazolema", ale fantazii se meze nekladou... :) |
vera — 4. 10. 2009 7:16 |
namočím přes noc zelené malé fazolky ....mungo...... + cizrnu........ráno uvařím v papiňáku.....rozmixiju....ale ne úplně.....orestuji na másle kořenovou zeleninu, povařím, zahustím ovesnými vločkami, přidám mix, hodně zelených bylinek.........celá rodina to vychvaluje......ale nemůžu jim říct, co tam je........pak by to nesnědli.......ppomaloučku musím na ně |
sisi21 — 4. 10. 2009 21:19 |
osmažit cibulku ,na kostičky salám rajský protlak,peř,sůl,trocha sladké papriky, česnek.trocha kečupu,,pak přihodit fazole,promíchat.podávat s chlebem. |
arabela77 — 26. 11. 2009 20:13 |
Humus: cizrna (plechovka nebo doma uvarena), cesnek - rozmackat, citronova stava, tahini pasta - lzice nebo dle chuti, sul. Vse rozmixovat na hladkou pastu. Je to neco jako pomazanka nebo dip. Podava se i s falafel. |
Alzbeta — 16. 12. 2013 15:28 |
Já mám ráda polévku z cizrny. Je moc dobrá :) |
mikuelini — 20. 1. 2014 10:56 |
Plechovka velkych fazoli ,fazole povarit ,pridat na jemno nakrajenou vetsi cibulu ,nastrouhat bryndzu ,jednou na drobno nakrajene rajce ,olej , osolit a dochutit indickym kminem . Vsechno rozmackat nebo rozmixovat . Ji se to s bagetou ,je to syte a moc dobre |
Damián — 27. 11. 2018 14:50 |
Manžel má cukrovku, takže jídla z luštěnin upřednostňuje. Nastudoval si knihu amerického lékaře dr. Fuhrmana. Ten mimo jiné píše, že nejzdravější jsou fazole. U nás vaříme - fazole s rajčaty, fazole s brokolicí, luštěninové polévky se zeleninou, cizrnu se špenátem, luštěninové saláty. Postrouhaná cuketa, nebo kedluben s fazolemi. Já vím, je to divné a drastické, ale nedá se nic dělat, chráníme tím zdraví. |