Marsyl — 30. 8. 2008 11:08

Popísalo sa tu toho už veľa o vzťahoch v rodine. Mňa by zaujímalo, ako u vás funguje pomoc rodičom: napr. váš muž a vaši rodičia, vy a svokrovci... Pomáhate si navzájom?

PavlaH — 30. 8. 2008 12:36

Marsyl, pouze na požádání.

x56325 — 30. 8. 2008 15:07

Ano. Tchánovci nám laskavě dopomohli ke konečnému a definitivnímu ukončení vztahu.
Škoda, že to u nás nebylo jako u Pavly. Já je totiž o nic takového nežádala... :grater:

REŇAS — 30. 8. 2008 15:49

:) No,takže manželovi rodiče,už nežijí,ale pokud,žila ještě jeho máma,tak pokud něco potřebovala,požádala-poprosila zda by mohl přijít ji pomoci a kdy může..Já jsem natom neviděla nic zvláštního,je to jeho máma a pokud pomoci nezneužívala,navíc byla na vše,už sama.. Myslím,že i ona v rámci možností pomohla,ale byla už starší a dosti nemocná,když jsme se s manželem poznali. Já mám,už jen mámu a ta,už je starší-68let a nemocná(po 2 mrtvicích). No a sní je to trochu složitější,pokud něco potřebuje,tak vždy se ozve,prvně nám a požaduje,jestli bychom ji pomohli,nejlépe hned,jinak byla trochu dotčená a víc to  tlačila i emocemi,jak ona to nezvládne,je z toho(problému špatná),neví co dělat.. Takže ,protože jí právě dovezli linoleum,tak manžel "musel"okamžitě jí ho jít usadit i když měl právě před odpolední(dělá v těžkém provoze),no ono by to asi do druhého dne nevydrželo nebo co.. Také malovat tam lítal před prací. No a kvůli nedorozuměním s kabelovou společností,ho volala vždy,když to psychicky nezvládála,vyřešit to sama neuměla,takže tam lítal k ní nejmíń 5 krát,kdykoliv zavolala. Tak,když to shrnu,pomůžeme rádi,je to máma,mám ji ráda,ovšem ona tu pomoc někdy zneužívá,ona prostě má  přednost před vším..,nebere moc ohledy,dokud ji to člověk neřekne přímo,to se ještě bojím,že se urazí,to mi vadí,to pak,ona zkouší u zbytku rodiny,u manžela od mé neteře..,tak,aby našla někoho,kdo by nejlépe ihned pomohl.. No a když má zdravotní problémy staráme se zase jenom my s manželem,přesto,že mám 2 sourozence,každý spoléhá nato,že sní jsem v jednom městě,přitom oni sednou do auta a jsou u ní stejně rychle..jako já městskou..(a někdy se dvěma dětma..) No a já prostě kní cítím určité závazky,trochu  nám,  vypomohla kdysi finančně a pak je to máma,také se starala..,máme co vracet. :rodna:

Marsyl — 1. 9. 2008 9:00

Ja bývam u svokrovcov. Máme veľmi zlé vzťahy, a po ostrých výmenách názorov sa už dlhšie nerozprávame. Moji rodičia bývajú kúsok od nás, ale tí sa medzi nás nikdy nemiešali, ani nenadávali mužovi tak ako svokrovci mne ( počula som ako hovorí svokra mužovi, že som ku... ). Napriek tomu, môj muž mojich rodičov ani nepozdraví, nepomôže im v ničom. Aj keď naši nám hodne pomáhajú s deťmi ( čo sa o svokrovcoch nedá povedať ) a aj finančne. Sú už starší a iných súrodencov nemám. Asi mi vracia to, že ja sa s jeho rodičmi neznesem. Len škoda, že nevie pochopiť prečo. On vždy drží len s rodičmi.

PavlaH — 1. 9. 2008 12:33

Marsyl, tady je každá rada drahá. Především by měl držet s tebou a veškeré útoky na tvoji osobu by měl on zastavovat. Ale jsme u toho, měl. Z nějakého důvodu to nedělá. Zkus zapátrat proč tomu tak je....

Barusja — 1. 9. 2008 12:40

mám to podobné jako Surikata

Marsyl — 1. 9. 2008 14:59

A viete, čo ma ešte privádza do zúrivosti? Keď vidím ako si muž so svokrom spolu všetko robia a môjmu otcovi nemá kto pomôcť. Ten si všetko oddrie sám. A hlavne ma serie, že ozaj všetko robia spolu. Nemôže jeden robiť jednu robotu a svokor druhú... Čaká dokedy príde muž z roboty , ten sa len naje a beží za svokrom. Lebo majú robotu. Viem, že treba doma všeličo porobiť, ale ten spôsob ako sa to robí ma serie:) keď som im vyčítala, že takto vlastne deti si vôbec neužijú otca...došlo len k hádke a ja som bola zase tá zlá. Deti radšej kedy môžu odídu k mojim rodičom a domov idú len keď musia.
Neviem ako to zvládnem, keď už ozaj rodičia nebudú vládať? Keby som ich mala dať do domova , asi by som od žiaľu zomrela...

PavlaH — 1. 9. 2008 21:58

Marsyl - bohužel ti musím sdělit smutnou pravdu. Tvůj manžel si neumí obhájit osobní prostor a nikdy psychicky neodešel od svých rodičů. CO s tím ted holka?

Já bych zkusila poradnu... když mu to tam řekne jinej - nejlépe chlap...mohlo by to zabrat. Takhle chlapi u piva, to uměj udělat rozbor...

REŇAS — 1. 9. 2008 21:59

:) Milá Marsyl,tak mi připadá,když to tu tak čtu,že se nejedná jen o pomoc svokrovcům a Tvým rodičům,ale myslím,že by si i potřebovala"něco"vyřešit mezi Tebou a Tvým mužem..,jednou z věcí je určitě ten jeho postoj. A navíc musí být o to těžší,že u něj nemáš zastání,když oni řeší Tebe..před ním a to už je bez komentáře. :co: A aspoň je fajn,že Ty máš takové bezva rodiče. ;)