D. — 25. 8. 2008 10:22

Hezký den,

máte nápad co uvařit z rajčat(jíst pořád dokola lečo není to pravé ořechové)? Sešlo se nám jich spousta a nerada bych je vyhazovala. Díky za inspiraci;)

Ota — 25. 8. 2008 10:49

Dobrou rajskou nic nezkazíš. Dá se jí jí udělat "kýbl" a zamrazit. V případě potřeby je hned po ruce.

ivca — 25. 8. 2008 16:32

Oto, mně osobně ale rajská z rajčat nechutná :-(((
když mám hodně rajčat, tak si dělám takovou majdu na špagety, na olivový olej česnek, rozmačkaná rajčata, bazalka a různá koření a rozdusit
nebo je nakrájím na kolečka dám na již zmíněný olivový olej, s cibulí, trošku jakoby opékám a na to šoupnu vajíčka ....
pravdou ale je, že průmyslové množství (super výraz jednoho kamaráda) jsem jich ještě nikdy neměla ....

markéta — 25. 8. 2008 17:15

Rajčatová polévka z rajčat je super...
Já zavařila lečo do skleniček... bude i na "horší časy", babička zavařuje jen rajčata a to je pak paráda je vzít, prdnout na osmaženou cibulku, okořeniit a polévka je hotová :P
Jako večeře je dobrej salát z rajčat a vajec... rajský, vař. vajíčka, trochu hořčice, sůl, pepř, majolka či jogurt...
Na ty špagety jsou čerstvá rajčata nejlepší!
Můžeš si udělat i pastu na pizzu... rozvařit rajčata s cibulí a česnekem a okořenit bazalkou nebo provens. kořením... hodně zredukovat vodu a nacpat do skleniček...

D. — 26. 8. 2008 13:11

Všem moc díky :hjarta: Začala jsem omáčkou na špagety, byla moc dobrá.. a časem vyzkouším i zbytek. Rajskou jsem zatím dělala jen z protlaku, tak snad to bude ok ;)

lepista — 26. 8. 2008 16:10

Dříve mi přišla rajská z rajčat ne až moc dobrá. Dnes si nedovedu představit rajskou jinak, z protlaku mi nechutná. Důležité je, aby byla z rajských ve kterých je sluníčko, to je pak mňamka!

lueta — 26. 8. 2008 16:31

Dnes jsem ji vařila. Výborná. Byla z čerstvých rajčat a ještě jsem do ní přidala konzervu sterilovaných a krájených rajčat od Valfruty. Ty nemají chybu!

evicak — 27. 8. 2008 9:18

hřibová máčka z praváku,vařéný brambor,polívka uzená s krupkami.:co: :jojo: :co: :jojo:

ivca — 28. 8. 2008 13:37

pár rajčat, která měla už nejlepší za sebou jsem přidala dneska do zapečených brambor, k tomu anglickou, zbytky tavených sýrů, cibuli, koření, vajíčko - je to dost jedlé
a včera večer kynutý koláš se švestkama a mákem - půl plechu a na druhou půlku  dtto s drobenkou

dasad — 28. 8. 2008 21:34

co rajcata s mletym masem  http://www.nadoma.cz/recepty/45939-rajc … m-masem-x/ nebo pomazanka http://www.nadoma.cz/recepty/19048-rajcatove-pohlazeni/