alca — 15. 8. 2008 18:20

Ahoj,
rada bych slysela vas nazor na muj problem. Jsem se svym pritelem neco pres rok a je to Anglican. Skoro rok jsme pendlovali mezi CR a VB a nyni jsem se k nemu prestehovala. Je moc fajn, na jednu stranu hodny a snazi se, aby se mi tady libilo. Na druhou stranu jsem si vsimla, ze kdyz jsme se obcas pohadali, nedokazal nic resit v klidu, proste casto vybuchnul a obcas mi i prislo, ze zacina byt agresivni (jeho bratr je take takovy). Parkrat jsem slysela, ze jsem blba nebo ze mam misto mozku slamu. To me dost zklamalo a jasne jsem mu rekla, ze jsem toho nazoru, ze muz zene nema nadavat. Jsem v tomto ohledu dost citliva, protoze takto se jednalo i u nas doma. Vse se pak zlepsilo.

Pak se to ale samozrejme zase zhorsilo, jak uz to vetsinou byva. Dlouho jsme o tom spolu mluvili a postupne jsem zjistila, ze on sam ma nejaky problem. Je casto nervozni, az labilni, porad mi rika, jak potrebuje nekoho, kdo je na jeho strane, na koho se clovek muze vzpomenout, atd., to je potrebuji ja take, ale on si skoro jakykoliv muj protinazor vynalozi tak, ze jsem proti nemu, porad me z toho podezira. Pak se kvuli tomu pohadame a on je z toho pak tak hotovy, proste ze me zklamany, ze napr. nejde ani do prace, radsi rekne, ze je nemocny, protoze celou noc kvuli mne nespi. Mam proste pocit, ze mi neduveruje. Take jsme o tom mluvili, ale on mi nedokaze vysvetlit, proc mi neduveruje, jako kdyby mu nejaka zenska driv nejak moc ublizila. On mi ale tvrdi, ze to neni pravda.

A prave vzdy, kdyz on citi, ze jsem proti nemu, zacne byt agresivni a nadavat mi. Nakonec to jednou doslo tak daleko, ze mi rekl, ze jsem blba krava a take p..a. Tak to uz jsem byla uplne v soku a chtela odjet zpet do CR, samozrejme, ze se zacal strasne omlouvat a rikat, ze ja musim pochopit, proc to rekl. Napr. do kravy mi nadaval za to, ze jsem v Londyne nechtela pit vodu jen tak z kohoutku na namesti, protoze jsem neverila, ze je pitna. Jeho to strasne urazilo a rekl, ze mu neduveruji a neverim, ze on by mi nic spatneho nedoporucil, ze proste vi, ze ta voda je pitna. Ja si ale rikam, ze muze byt urazeny, ale nadavat mi do  kravy???

To vse vam pisu, aby jste byly schopne si udelat nejaky obrazek (doufam, ze je to aspon troche srozumitelne). Proc vam vlastne ale pisu. Minuly tyden jsme si slibili, ze zustaneme v Londyne, ze nebudu hledat praci nekde jinde, protoze uz nechceme vztah na dalku. Je mu totiz bylo strane lito, kdyz ja byla napr. jeste v CR a on uz zde a tady kvetly stormy a on mi to nemohl ukazat. Ja jsem to akceptovala, pak jsem ale dostala nabidku pracovat 3h od Londyna a chtela to vzit. Protoze me uz nebavi sedet doma, cekat na nej a nemit vlastni penize. Kdyz jsem mu to rekla, nesouhlasil s tim, ja vsak presto rekla, ze to chci zkusit. Na cez se urazil, rekl, at jdu teda zpet do CR a k tomu jsem musela spat sama v obyvaku.
Druhy den rano prisel a chtel vedet, jak to tedy bude dal, zacali jsme zase diskutovat a najednou zacala strasna hadka. A on jako by byl uplne vedle. Vzal muj pc a chtel ho rozbit, ja chtela jit pryc, protoze ho nechci videt, kdyz je agresivni, ale on me nepustil, zacal na me strasne rvat, co si jako myslim, kdyz jsem chtela zavolat domu, ze se vracim, protoze jsem z neho mela vazne strach, vzal mi jeho telefon, ze nebudu volat za jeho penize. Tak jsem vzala svuj mobil, ten mi ale vzal take, tak jsem rychle vzala penezenku a chtela se obout a utect ven a zavolat z budky, on mi vsak vzal i tu penezenku. Vse pak zamkl do pokoje a schoval klic. Po te me porad drzel a rval na me, ze si s nim napred promluvim nez pujdu zpet do CR. Az kdyz jsem mu rekla, ze se omlouvam, ze jsem chtela jit pracovat do jineho mesta, kdyz jsme si slibili, ze zustaneme v Londyne, uklidnil se a omluvil se mi za sve chovani a rekl, ze vi, ze jeho chovani neni normalni.

Tak nakonec jsem porad tady, ale jeste jsme k sobe nenasli cestu a ja vubec nevim, zda to jeste chci. Mam strach, ze se ty jeho agresivni vystupy budou opakovat a ze to bude horsi, presne, jak tu pisete na techto strankach. Napred nadavky a postupne uz i takove drzeni rukou a brani veci, az me jednou i uhodi. Proto bych rada znala vas nazor, co tomu rikate.

Moc vam dekuji. Pokud by jste mely nejake dotazy, napiste, zodpovim je.

Bety — 15. 8. 2008 18:35

Ano, je to násilník a citově tě vydírá. Bude to čím dál horší a nikdy se nezmění, jenom zhorší. Čím více tě bude mít připoutanou, tím více si bude troufat.

lupina montana — 15. 8. 2008 19:49

Alčo, prchej dom! Čeho se dovoláš v Londýně? Jak tam budeš hledat pomoc? To on je tam na vlastním, na svém dvorku... :co:

bloncka — 15. 8. 2008 19:53

Odejdi od něj, dokud je čas. Na co čekáš? Až se mu budeš muset omluvit za monokl, který Ti on udělal?

Kiara — 15. 8. 2008 20:14

Alčo, Tvůj přítel je psychopat, svoje chování nikdy nezmění a jeho násilí vůči tobě se začne stupňovat.
Sama vidíš, že začíná být čím dál tím víc agresivnější a zákonitě přijde chvíle, kdy na tebe vztáhne ruku.
Urychleně se zařiď tak, abys byla co nejdřív z jeho dosahu a hlavně jednej nenápadně, aby ti odchod nemohl nijak překazit. I za cenu, že se budeš muset vrátit domů do ČR.

LOCO — 15. 8. 2008 20:22

Rychle pryč,lepší to nebude,naopak.Čím dřív se sbalíš ,tím líp.Jestli s ním zůstaneš,bude to horší a horší.

kalupinka — 15. 8. 2008 20:48

On Ti tak nějak jakoby podsouvá, že za to můžeš Ty. Vyvolává spory kvůli Tobě, ale ten prapůvod problémů sedí hluboko v něm samém. Nedoufej, že by se to zlepšilo. On si vždycky něco najde, kvůli čemu se do Tebe pustí. Máš to zapotřebí? Proš myslíš, že si nenajde sobě rovnou krajanku? Myslí si, že Ty si od něj necháš líbit všechno a že nemáš možnost se bránit. Angličanka ho prokoukne a odpálkuje. Od cizinky se bude čekat, že jí nezbyde, než se podřídit. A až spolu jednou budete mít dítě...to si teprve užiješ. Spakovala bych si věci, vydělala na letadlo domů a tradá. To Ti můžu říct. Mohl by být krásný i bohatý. Trapala bych, až by se mi za patama prášilo.

kukusa — 15. 8. 2008 21:41

Takze, prvni co bych udelala byt na tvem miste by bylo to, ze bych zbalila svoje saky paky - a nebo raci neeeee, bych vzala batoh, do nej hodila doklady, penezenku, svacinu a nahradni kalhotky, vykaslala bych se na saky paky a padala bych co nejrychleji na prvni letiste a svistela si to co nejsvizneji domu.

Takhle totiz taky prchala moje jedna kamoska, ale ta si to jeste nejakou dobu rozmejslela a pak musela doslova uniknout, nikoliv uprchnout.

Nebud blazen, nekaz si zivot, ZDRHNI CO NEJDRIV!

jitulak — 15. 8. 2008 23:03

Alčo,když už s Tebou jedna ted takhle sprostě,jak s Tebou bude jednat za měsíc,za pul roku,za rok???Jestli Ti nestačila ta kr...,p.... a jeho další činy,mužeš počkat co bude dal.Ale kdo si něco takoveho zažil a čekal,že to bude lepší,tak se šeredně spletl.Nebude lepší a nezmění se.Už to jednou prošlo,on se omluvil,bylo přece prominuto,tak příště to klapne zase a bude se to jen a jen stupnovat.Začneš o sobě pochybovat,začneš hledat chybu sama v sobě a za chvíli nebudeš vědět,jestli to co udělaš je dobře  nebo špatně.Nedej se ,nemaš určitě zapotřebí se nechat uražet a najdi v sobě sílu se k tomu postavit.držím palečky

stella.a — 16. 8. 2008 17:20

alco, z toho popisu situace - hlavne te sceny s tvymi zabavenymi vecmi- mi uplne beha mraz po zadech. Nechapu, jak si to muze dovolit (-- jak ty si to muzes nechat libit), ale asi je nekdy tezke rozpoznat miru, kdy uz to neni normalni. Z vnejsiho pohledu mi prave tohle prijde jako moment, kdy uz to prekrocilo meze normalniho. Muselo to byt hrozne ponizujici...kdyz nekoho milujes a vazis si ho, chces ho ponizovat? A co jsi udelala tak zleho? Chtelas jit pracovat do jineho mesta? to je teda troufalost....zkus si predstavit, co by se stalo, kdybys nedejboze udelala neco fakt spatnyho. Ja bych nevahala a rychle (a jak uz nekdo rikal hlavne nenapadne) zmizela nekam pryc ve VB nebo CR, bez vysvetlovani a bez rozlouceni, protoze bys taky mohla prijit k ujme- mozna se ti to zda absurdni, ze by ti mohl ublizit, ale me prijde absurdni uz jeho zpusob reseni uplne bezneho problemu.

alca — 16. 8. 2008 17:29

Moc vam vsem dekuji za nazory. Klidne piste dal. Dlouho jsem nad tim premyslela, nespala a mate pravdu, ten vztah nema budoucnost, ackoliv to ze zacatku vypadalo vse tak pekne, ale to tak vetsinou byva. Chci si uchovat svoji hrdost, a proto odejdu, a tak jak rikate-bez rozlouceni. V pon se jdu podivat do prvni rodiny, kde bych mohla delat au-pair, pokud to vse klapne, v ut (kdyz bude v praci) si sbalim, zavolam taxika, ten me doveze k rodine i s vecmi a klice mu necham proste v byte.

alca — 16. 8. 2008 17:33

Jo a jeste, Stelco, nechci si to nechat libit, ale on ma 90kg a skoro 2m a ja 55kg, kdyz mi vytrhne telefon z ruky, nemam absolutne sanci. A hlavne jsem byla v takovem soku, ze jsem nebyla schopna nic delat. Ja se nasilim branit neumim, mne se to strasne prici. Nevim, jak se dokazi jine zenske ubranit, zenska bude vzdy ta slabsi. Moje nejvetsi obrana je ten utek.

Kiara — 16. 8. 2008 17:38

alčo, jsi rozumná holka a držím ti palce, aby ti plán útěku dokonale vyšel. Hlavně do poslední chvíle nesmí pojmout ani stín podezření, že snad není něco v pořádku.

Bety — 16. 8. 2008 17:57

Mažeš historii v PC ? Co když tě vysleduje a přečte si to...

alca — 16. 8. 2008 18:47

Neboj, Bety, nejsem tak blba. Za prve nezna me heslo na pc, za druhe neumi cj

REŇAS — 16. 8. 2008 19:03

:) Alči,bohužel i já si myslím,citový vyděrač,co má problém krotit své emoce,má nějaký problém sám se sebou,navíc se chová absolutně hulvácky a jako k svému majetku a navíc začíná mít agresivní sklony.. Vezme ti věci,drží tě pod zámkem,čeho se dočkáš příště?? :co: Dobře vše promysli,naplánuj,zavolej domů,že se vracíš( pojistka) A PŘI PRVNÍ PŘÍLEŽITOSTI,KDY VÍŠ,ŽE TĚ OPRAVDU NEODCHYTNE A BUDEŠ MÍT DOSTATEK ČASU ODJET,UPALUJ DOMŮ.:jojo: Bude to bolet,ale víš kolik kořenů tu na Tebe v Čechách čeká..;) (Neboj,já vím,že to je to poslední,co tě bude asi zajímat,jen jsem tě chtěla rozveselit) Držím pěsti. Tak,pak se nám ozvi..:pussa:

IlonaN — 16. 8. 2008 21:37

Ahoj,
tvuj pritel je nasilnik a jeste k tomu psychous. Kvuli takove veci, ze chces jit do prace, udela takovouhle scenu.
Hrozny. Snaz se nenapadne od nej utect, tzn. pred nim byt OK, ale planovat utek, jak tu uz bylo receno. Nevim, jak casto ti volaji rodice nebo jestli mas nejakou jinou financni pomoc, ale od nej bych utekla co nejdrive.

Ja chapu, ze to pro tebe bude tezke, treba je zase zrovna ted v pohode a mily, a ty muzes zacinat pochybovat, ze jsi se v nem treba zminila, ze nemuze byt takovy zly atd.... Ne ne, utec utec...

5ka — 16. 8. 2008 22:02

Alčo, držíme ti všechny palce. Vidíš sama, že všechny tu píšeme stejně. Když toto chlap udělá, tak si nemysli, že když se ti omluví a donese kytku, že už to nikdy neudělá. N A O P A K!!!!!!
Jedna má kamarádka dostává takové "kytky" - za cenu toho, že má od něj zákaz navštěvovat své rodiče. Myslíš si, že je navštěvuje? Nikoliv, protože na jeho "kytky" slyší...
Vem rozum do hrsti, sbal si ten batoh a upaluj......co nohy stačí!!!

Heřmanka — 18. 8. 2008 20:08

Alčo, honem, honem pryč...když to nepůjde jinak, ber to přes ambasádu...hodně štěstí...

alca — 20. 8. 2008 14:07

Ahoj holky, tak rodina je v poho, diky za to, takze  jdu k nim. Chtela jsem hned v ut, ale oni chteji pripravit jeste nejake veci, chteli, abych prijela o vikendu, ale to samozrejme neni mozny, kdyz on nebude v praci, tak jsem si rychle nasla vymluvu, ze to nejde a domluvili jsme se na pat, takze v pat mizim. Jinak on se ted snazi ke mne  najit cestu, je mily, ale ne nejak prehnany, kytky nenosi, ale me je to jedno, proste jdu, strasne me ponizil

lenka39 — 20. 8. 2008 14:50

Alčo ,určitě honem pryč,než to bude ještě horší,držím palce

Jessika — 20. 8. 2008 15:04

alca napsal(a):

Neboj, Bety, nejsem tak blba. Za prve nezna me heslo na pc, za druhe neumi cj

no vida a pak že se člověk má učit cizí jazyky :)

jak to čtu, jsi chytrá holka... takže - do háje s ním
držím palce :supr:

Selima — 20. 8. 2008 15:05

alca napsal(a):

Ahoj,
rada bych slysela vas nazor na muj problem. Jsem se svym pritelem neco pres rok a je to Anglican. Skoro rok jsme pendlovali mezi CR a VB a nyni jsem se k nemu prestehovala. Je moc fajn, na jednu stranu hodny a snazi se, aby se mi tady libilo. Na druhou stranu jsem si vsimla, ze kdyz jsme se obcas pohadali, nedokazal nic resit v klidu, proste casto vybuchnul a obcas mi i prislo, ze zacina byt agresivni (jeho bratr je take takovy). Parkrat jsem slysela, ze jsem blba nebo ze mam misto mozku slamu. To me dost zklamalo a jasne jsem mu rekla, ze jsem toho nazoru, ze muz zene nema nadavat. Jsem v tomto ohledu dost citliva, protoze takto se jednalo i u nas doma. Vse se pak zlepsilo.

Pak se to ale samozrejme zase zhorsilo, jak uz to vetsinou byva. Dlouho jsme o tom spolu mluvili a postupne jsem zjistila, ze on sam ma nejaky problem. Je casto nervozni, az labilni, porad mi rika, jak potrebuje nekoho, kdo je na jeho strane, na koho se clovek muze vzpomenout, atd., to je potrebuji ja take, ale on si skoro jakykoliv muj protinazor vynalozi tak, ze jsem proti nemu, porad me z toho podezira. Pak se kvuli tomu pohadame a on je z toho pak tak hotovy, proste ze me zklamany, ze napr. nejde ani do prace, radsi rekne, ze je nemocny, protoze celou noc kvuli mne nespi. Mam proste pocit, ze mi neduveruje. Take jsme o tom mluvili, ale on mi nedokaze vysvetlit, proc mi neduveruje, jako kdyby mu nejaka zenska driv nejak moc ublizila. On mi ale tvrdi, ze to neni pravda.

A prave vzdy, kdyz on citi, ze jsem proti nemu, zacne byt agresivni a nadavat mi. Nakonec to jednou doslo tak daleko, ze mi rekl, ze jsem blba krava a take p..a. Tak to uz jsem byla uplne v soku a chtela odjet zpet do CR, samozrejme, ze se zacal strasne omlouvat a rikat, ze ja musim pochopit, proc to rekl. Napr. do kravy mi nadaval za to, ze jsem v Londyne nechtela pit vodu jen tak z kohoutku na namesti, protoze jsem neverila, ze je pitna. Jeho to strasne urazilo a rekl, ze mu neduveruji a neverim, ze on by mi nic spatneho nedoporucil, ze proste vi, ze ta voda je pitna. Ja si ale rikam, ze muze byt urazeny, ale nadavat mi do  kravy???

To vse vam pisu, aby jste byly schopne si udelat nejaky obrazek (doufam, ze je to aspon troche srozumitelne). Proc vam vlastne ale pisu. Minuly tyden jsme si slibili, ze zustaneme v Londyne, ze nebudu hledat praci nekde jinde, protoze uz nechceme vztah na dalku. Je mu totiz bylo strane lito, kdyz ja byla napr. jeste v CR a on uz zde a tady kvetly stormy a on mi to nemohl ukazat. Ja jsem to akceptovala, pak jsem ale dostala nabidku pracovat 3h od Londyna a chtela to vzit. Protoze me uz nebavi sedet doma, cekat na nej a nemit vlastni penize. Kdyz jsem mu to rekla, nesouhlasil s tim, ja vsak presto rekla, ze to chci zkusit. Na cez se urazil, rekl, at jdu teda zpet do CR a k tomu jsem musela spat sama v obyvaku.
Druhy den rano prisel a chtel vedet, jak to tedy bude dal, zacali jsme zase diskutovat a najednou zacala strasna hadka. A on jako by byl uplne vedle. Vzal muj pc a chtel ho rozbit, ja chtela jit pryc, protoze ho nechci videt, kdyz je agresivni, ale on me nepustil, zacal na me strasne rvat, co si jako myslim, kdyz jsem chtela zavolat domu, ze se vracim, protoze jsem z neho mela vazne strach, vzal mi jeho telefon, ze nebudu volat za jeho penize. Tak jsem vzala svuj mobil, ten mi ale vzal take, tak jsem rychle vzala penezenku a chtela se obout a utect ven a zavolat z budky, on mi vsak vzal i tu penezenku. Vse pak zamkl do pokoje a schoval klic. Po te me porad drzel a rval na me, ze si s nim napred promluvim nez pujdu zpet do CR. Az kdyz jsem mu rekla, ze se omlouvam, ze jsem chtela jit pracovat do jineho mesta, kdyz jsme si slibili, ze zustaneme v Londyne, uklidnil se a omluvil se mi za sve chovani a rekl, ze vi, ze jeho chovani neni normalni.

Tak nakonec jsem porad tady, ale jeste jsme k sobe nenasli cestu a ja vubec nevim, zda to jeste chci. Mam strach, ze se ty jeho agresivni vystupy budou opakovat a ze to bude horsi, presne, jak tu pisete na techto strankach. Napred nadavky a postupne uz i takove drzeni rukou a brani veci, az me jednou i uhodi. Proto bych rada znala vas nazor, co tomu rikate.

Moc vam dekuji. Pokud by jste mely nejake dotazy, napiste, zodpovim je.

Dve moje známe mali vzťahy s Britmi... :rolleyes: jeden horší ako druhý. Jedna bola zaňho aj vydatá, kontroloval ju, bil, čítal jej korešpondenciu - a keď ju začal zamykať pri svojich odchodoch doma, vedela, že je koniec a musí zdrhnúť. Pomohol jej až ďalší hclap, ktorého si  neskôr tiež vzala, ale ten bol úplne z iného súdka... ten prvý mal niekoľko pokusov o samovraždu(už pred vzťahom s ňou a jeden aj po ňom).
Druhá chodila počas aupairovnaia s fešným mladíkom, ktorý jej ale začal tiež zakazovať kamošov, kamošky, prácu, žiarlil, šplhal sa k nej v noci oknom, aby zisitl, či tam niekoho nemá :dumbom: , prenasledoval ju aj na dovolenke až na Slovensko... Vyhrážal sa jej, že zabije seba aj ju... :grater: :kapitulation: Nakoniec sa vrátila domov a narýchlo vydala za prvého záujemcu, len aby mala pokoj - ale šťastie jej to tiež veľmi neprinieslo. Obe mi prisahali, že Briti sú všetci agresívni a majú sklony k psychopatii. Niežeby som s tým súhlasila, ale šokovali ma hneď DVA takéto námatkové prípady... :/ Podotýkam, že obaja boli vzdelaní, dobre zarábajúci a normálne pôsobiaci mladíci. :skurt:

REŇAS — 20. 8. 2008 17:28

:) Alčo,šťastnou cestu domů. :jojo:

zuzi777a — 20. 8. 2008 18:49

Alčo , při pročítání vlákna mě napadla ještě jedna věc- dej vědět někomu do CZ,kdyby jsi nedorazila ať vzburcují tvé rodiče, potažmo příbuzné aby si pro tebe  když tak dojeli, pokud se neozveš- adresu a tak podobně.  Vím, že takoví polopsychouši vycítí když se něco chystá a mohl by ti odjezd znemožnit. A jemu řekni, kdyby  na něco přišel, že na Tvůj odjezd je upozorněn  třeba Interpol- vymysli si něco, jako že o  návratu ví mnoho lidí a na tebe čeká úřad ,který by tě sháněl. Vím , že to jsou slinty , takhle napsané, ale jestli se něčeho násilník trochu bojí, tak profláknutí.  Přeju  ti moc štěstí a šťastný návrat domů!

alca — 20. 8. 2008 20:55

Holky, dik za rady, ale domu se nevracim, zustavam v Anglii a budu delat au-pair u jedne rodiny v jedne vesnicce za Londynem

REŇAS — 20. 8. 2008 21:06

Tak to  je novinka,Alči práci ti přeji,ať se ti líbí,ale také doufám,že tě přítel nevypátrá a nebude obtěžovat,protože,pak bys musela znova řešit,co stím.. Nebo snad zůstaváš sním-s přítelem?

REŇAS — 20. 8. 2008 21:14

Tak to  je novinka,Alči práci ti přeji,ať se ti líbí,ale také doufám,že tě přítel nevypátrá a nebude obtěžovat,protože,pak bys musela znova řešit,co stím.. Nebo snad zůstaváš sním-s přítelem?

PS: NO,NEJSEM JÁ :dumbom:,jsem neviděla,že by se to odeslalo a teď to tady je dvakrát..omlouvám se.. Měla bych si dát pauzu. :rolleyes:

zuzi777a — 20. 8. 2008 22:51

Alčo- hlavně  ať jsi v pohodě! Já jsem nějak blbě pochopila tvůj odjezd od "přítele" jako odjezd domů. Ale  i když zústáváš v Anglii,fakt si na něj dej majzla! Tak jak jsi to napsala , je ten tvůj   parádní nešťastník a od těch můžeš čekat od demonstrativní sebevraždy až po násilí na tobě všechno! Už jen to, že si dovolil vzít tvé osobní věci( peněženku, mobil) o ledasčems svědčí!!! Držím pěsti a ozvi se nám  z nového bydleníčka! :jojo:

Pisatel — 21. 8. 2008 7:33

Alco, velice stručně. Jestli je přítel násilník jako takový, to nelze jen z tvého podání  sdělit. Nechci ti nic podsouvat, ale není mi jasné jak vznikla hádka, kdy chtěl rozbít PC a další. Je dost možné, že na jeho chování máš i jistý podíl i ty, nechci ti šahat do svědomí, to mi nepřísluší. Dále pak nelze bez případného lékařského vyšetření pregnatně konstatovat zda je člověkem s agresivním chováním či nikoli. Obecně lze říci, že člověk, který bezdůvodně či jen na základě neparného "nevhodného" jednání partnera "vidí rudě", je psychicky labilní a měl by se na tuto poruchu léčit. Tobě radím ber to, že je člověkem, kdy se z něho může postupem času stát osoba agresivní a toto přerůst v nekontrolovatelné jednání, které může skončit ublížením na zdraví, případně i smrtí. Zvaž zda je vhodné žít s člověkem, který z ničeho nic vybuchne a jedná násilně, proti tvému smyslu a cítění společného života.

lupina montana — 21. 8. 2008 10:56

Alčo a HLAVNĚ mu neskoč na vyhrožování sebevraždou....... :dumbom::grater::butter:

Jessika — 21. 8. 2008 11:05

lupina montana napsal(a):

Alčo a HLAVNĚ mu neskoč na vyhrožování sebevraždou....... :dumbom::grater::butter:

já bych na to skočila a nechala ho dokonat ... :dumbom:
co s takovým... :|

5ka — 21. 8. 2008 12:45

tady začíná být horko :lol:

lupina montana — 21. 8. 2008 18:00

Jessika napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Alčo a HLAVNĚ mu neskoč na vyhrožování sebevraždou....... :dumbom::grater::butter:

já bych na to skočila a nechala ho dokonat ... :dumbom:
co s takovým... :|

Ale Jess....dyť říkám, aby neskočila :dumbom: JAk mu na to skočí, tak bude spokojenej a konat se nic nebude :vissla:

alca — 22. 8. 2008 13:12

Ahoj holky, tak vse zbaleno, za chvili mizim, no, je mi strasne, celou dobu brecim, ale nejde to jinak, ja mam pred nim vazne strach a nic jineho k nemu necitim. Nenechavam tu ani zadny dopis, jen klice a ceskou a anglickou simkartu, aby pochopil, ze nema cenu mi volat. Ceskou novou mi posle sestra a anglickou dostanu od rodiny. A email si take zmenim. O tom vystopovani jsem take premyslela, ale budu u rodiny, ktera bydli na vesnici za Londynem, takze od nej je to docela dalka. Ozvu se od rodiny jen, co to bude mozne

Jo, Pisetali, Tobe dekuji za nazor.

Kiara — 22. 8. 2008 13:25

Alčo, přeji Ti hodně štěstí a navzdory této zlé zkušenosti hodného a pohodového příštího partnera!!! :pussa:

REŇAS — 23. 8. 2008 10:50

:) Také držím pěsti a hlavně,ať už tě nechá napokoji a aby tě nějakým způsobem nevystopoval. Hodně štěstí v nové rodince a určitě si zasloužíš někoho lepšího než byl on. ;)

alca — 3. 9. 2008 12:01

Ahoj holky, tak konecne se hlasim. Tak rodina je ok, deticky mi davaji zabrat, ale je to dobre, protoze aspon nemyslim na ten rozchod a cele ty sceny. Obcas me to sebere, brecim do polstare, ale jinak dobre. Zalozila jsem si novy email, ale na ten stary jsem se tedy jeste podivala a byla tam od nej jen jedna zprava, ze pry si to myslel, ze pujdu, ze vi, ze mi ublizil a ze jsem se rozhodla spravne. No, docela jsem koukala, ale nereagovala na to.

Selene — 1. 10. 2008 16:42

alca napsal(a):

Ahoj holky, tak konecne se hlasim. Tak rodina je ok, deticky mi davaji zabrat, ale je to dobre, protoze aspon nemyslim na ten rozchod a cele ty sceny. Obcas me to sebere, brecim do polstare, ale jinak dobre. Zalozila jsem si novy email, ale na ten stary jsem se tedy jeste podivala a byla tam od nej jen jedna zprava, ze pry si to myslel, ze pujdu, ze vi, ze mi ublizil a ze jsem se rozhodla spravne. No, docela jsem koukala, ale nereagovala na to.

Gratuluji k odchodu a obdivuji tě za to!!! :godlike:
Já s jedním takovým žiju už skoro rok......a je to čímdál horší, jen já si to nechci připustit, tak pořád čekám na nějaké znamení, nebo co... :co:

Maya.82 — 1. 10. 2008 17:03

Alčo neboj těch emailu by bylo mnohem víc. První se snaží takový člověk vzbudit lítost a pokud to nepomůže tak se to vyostřuje.

Santala — 8. 10. 2008 9:03

alca napsal(a):

Ahoj,
rada bych slysela vas nazor na muj problem. Jsem se svym pritelem neco pres rok a je to Anglican. Skoro rok jsme pendlovali mezi CR a VB a nyni jsem se k nemu prestehovala. Je moc fajn, na jednu stranu hodny a snazi se, aby se mi tady libilo. Na druhou stranu jsem si vsimla, ze kdyz jsme se obcas pohadali, nedokazal nic resit v klidu, proste casto vybuchnul a obcas mi i prislo, ze zacina byt agresivni (jeho bratr je take takovy). Parkrat jsem slysela, ze jsem blba nebo ze mam misto mozku slamu. To me dost zklamalo a jasne jsem mu rekla, ze jsem toho nazoru, ze muz zene nema nadavat. Jsem v tomto ohledu dost citliva, protoze takto se jednalo i u nas doma. Vse se pak zlepsilo.

Pak se to ale samozrejme zase zhorsilo, jak uz to vetsinou byva. Dlouho jsme o tom spolu mluvili a postupne jsem zjistila, ze on sam ma nejaky problem. Je casto nervozni, az labilni, porad mi rika, jak potrebuje nekoho, kdo je na jeho strane, na koho se clovek muze vzpomenout, atd., to je potrebuji ja take, ale on si skoro jakykoliv muj protinazor vynalozi tak, ze jsem proti nemu, porad me z toho podezira. Pak se kvuli tomu pohadame a on je z toho pak tak hotovy, proste ze me zklamany, ze napr. nejde ani do prace, radsi rekne, ze je nemocny, protoze celou noc kvuli mne nespi. Mam proste pocit, ze mi neduveruje. Take jsme o tom mluvili, ale on mi nedokaze vysvetlit, proc mi neduveruje, jako kdyby mu nejaka zenska driv nejak moc ublizila. On mi ale tvrdi, ze to neni pravda.

A prave vzdy, kdyz on citi, ze jsem proti nemu, zacne byt agresivni a nadavat mi. Nakonec to jednou doslo tak daleko, ze mi rekl, ze jsem blba krava a take p..a. Tak to uz jsem byla uplne v soku a chtela odjet zpet do CR, samozrejme, ze se zacal strasne omlouvat a rikat, ze ja musim pochopit, proc to rekl. Napr. do kravy mi nadaval za to, ze jsem v Londyne nechtela pit vodu jen tak z kohoutku na namesti, protoze jsem neverila, ze je pitna. Jeho to strasne urazilo a rekl, ze mu neduveruji a neverim, ze on by mi nic spatneho nedoporucil, ze proste vi, ze ta voda je pitna. Ja si ale rikam, ze muze byt urazeny, ale nadavat mi do  kravy???

To vse vam pisu, aby jste byly schopne si udelat nejaky obrazek (doufam, ze je to aspon troche srozumitelne). Proc vam vlastne ale pisu. Minuly tyden jsme si slibili, ze zustaneme v Londyne, ze nebudu hledat praci nekde jinde, protoze uz nechceme vztah na dalku. Je mu totiz bylo strane lito, kdyz ja byla napr. jeste v CR a on uz zde a tady kvetly stormy a on mi to nemohl ukazat. Ja jsem to akceptovala, pak jsem ale dostala nabidku pracovat 3h od Londyna a chtela to vzit. Protoze me uz nebavi sedet doma, cekat na nej a nemit vlastni penize. Kdyz jsem mu to rekla, nesouhlasil s tim, ja vsak presto rekla, ze to chci zkusit. Na cez se urazil, rekl, at jdu teda zpet do CR a k tomu jsem musela spat sama v obyvaku.
Druhy den rano prisel a chtel vedet, jak to tedy bude dal, zacali jsme zase diskutovat a najednou zacala strasna hadka. A on jako by byl uplne vedle. Vzal muj pc a chtel ho rozbit, ja chtela jit pryc, protoze ho nechci videt, kdyz je agresivni, ale on me nepustil, zacal na me strasne rvat, co si jako myslim, kdyz jsem chtela zavolat domu, ze se vracim, protoze jsem z neho mela vazne strach, vzal mi jeho telefon, ze nebudu volat za jeho penize. Tak jsem vzala svuj mobil, ten mi ale vzal take, tak jsem rychle vzala penezenku a chtela se obout a utect ven a zavolat z budky, on mi vsak vzal i tu penezenku. Vse pak zamkl do pokoje a schoval klic. Po te me porad drzel a rval na me, ze si s nim napred promluvim nez pujdu zpet do CR. Az kdyz jsem mu rekla, ze se omlouvam, ze jsem chtela jit pracovat do jineho mesta, kdyz jsme si slibili, ze zustaneme v Londyne, uklidnil se a omluvil se mi za sve chovani a rekl, ze vi, ze jeho chovani neni normalni.

Tak nakonec jsem porad tady, ale jeste jsme k sobe nenasli cestu a ja vubec nevim, zda to jeste chci. Mam strach, ze se ty jeho agresivni vystupy budou opakovat a ze to bude horsi, presne, jak tu pisete na techto strankach. Napred nadavky a postupne uz i takove drzeni rukou a brani veci, az me jednou i uhodi. Proto bych rada znala vas nazor, co tomu rikate.

Mazej domů!!!!!!!!!!! Ten je úpnlně typickej !

Moc vam dekuji. Pokud by jste mely nejake dotazy, napiste, zodpovim je.

Definitiv — 8. 10. 2008 23:01

Alco - gratuluju ti moc a moc :oussa: jsi silná ženská, hlavně mu neodpovídej ;)

Kuty — 8. 10. 2008 23:35

alca napsal(a):

Neboj, Bety, nejsem tak blba. Za prve nezna me heslo na pc, za druhe neumi cj

Pozor na to,zjistit heslo není až takový problém a čechů je v anglii taky dost.

Taky mě zaujalo,že zůstáváš v Anglii jako au-pair-dnes by sis už přece lépe vydělala v ČR nebo tam ve VB na nějakém odbornějším místě,protože předpokládám,že anglicky už musíš mluvit dobře,ne?Soudím tak podle toho,když jsem se zajímala o brigádu pro studenty v zahraničí a au pair tam tedy podle toho,co uvádějí agentury pracují skoro za náš minimální plat,vyšlo mi to tak kolem 10000,-Kč.

topazio — 9. 10. 2008 6:18

Ano tvůj přítel je násilník honem pryč, než bude pozdě. Chování tvého přítele není normální. A když se ti omluvil, tak to udělá znova, honem pryč, co nejdál od něj. Když neodejdeš všechno bude ještě horší, a bude ti ubližovat ještě víc.

alca — 9. 10. 2008 14:41

Selene, tak seber odvahu a odejdi take, jestli potrebujes podporit, napis mi, pokusim se Ti aspon pres internet pomoci. Zacatky jsou opravdu tezke, ja jsem to jeste vse nezpracovala, casto brecim do polstare, ale vim jedno, strasne se mi ulevilo, necitim uz ten tlak v brise a nemam takovy strach jako pred tim

Kuty, uz jsem davno pryc a nic nezjistil. V VB zustavam, protoze tu chci studovat, napred si na to musim ale vydelat. A agenturama se nesmis odradit, kdyz se clovek rozkouka, muze si sam najit rodinu a domluvit se na platu.

Selene — 16. 11. 2008 11:01

alca napsal(a):

Selene, tak seber odvahu a odejdi take, jestli potrebujes podporit, napis mi, pokusim se Ti aspon pres internet pomoci. Zacatky jsou opravdu tezke, ja jsem to jeste vse nezpracovala, casto brecim do polstare, ale vim jedno, strasne se mi ulevilo, necitim uz ten tlak v brise a nemam takovy strach jako pred tim

Kuty, uz jsem davno pryc a nic nezjistil. V VB zustavam, protoze tu chci studovat, napred si na to musim ale vydelat. A agenturama se nesmis odradit, kdyz se clovek rozkouka, muze si sam najit rodinu a domluvit se na platu.

Vyskytuješ se tu ještě někde?
Asi bych si o tom potřebovala trochu pokecat - nebo spíš jestli tu je někdo, u koho to začlo jako u tebe, tak jaký to mělo pokračování.
Jen teda nevím, jestli to není zbytečný se o tom bavit, ale asi bych si to aspoň chtěla přečíst, a pak si říct "a tys čekala něco jinýho?" :dumbom: