Monika76 — 6. 8. 2008 14:28

Přemýšlím, že bych skončila s kojením. Potřebuju poradit. Zkoušela jsem Esterce dát Nutrilon, vždy jednou z flašky potáhne, chutná jí to, má plnou pusu, polkne a dál nic. To se opakuje tak 5x a konec. Ale hned na to kojení neodmítne a dá si normálně svoji "dávku".
Takže z láhve to nejde, z hrníčku, ze kterého normálně pije přes den čaj, už vůbec ne.
Co mám dělat??? Jsem bezradná.

Monika76 — 6. 8. 2008 14:33

Jen ještě připíšu, že kojím docela často a to 3x denně + minimálně 3x v noci.

Stranpa — 6. 8. 2008 14:39

Moniko a proč chceš tedy tak najednou přestat,pokud kojíš 6x během jednoho dne..hmm,tak to bude celkem prekérka :co:

Monika76 — 6. 8. 2008 14:49

Stranpo, nestraš. Doufám, že nedopadnu jako tady ta, která čeká, až sama dcera řekne "ne" :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74

Stranpo, jedna z věcí je, že kojím furt v noci a už jsem totálně nevyspaná, malá chce být pořád se mnou, dokonce už jsem zkusila i vyřvání, což mně osobně dělá strašné problémy, nejen, že bych v noci kojila, ale ještě k tomu v noci k malé tak cca 10x vstávám. Ty noci jsou u nás příšerné, předevčírem jsem jela autem, v autě obě holky a dočkala jsem se mikrospánku!!! :co: Naštěstí v ten moment, co jsem oči zavřela, tak jsem je i s hrůzou otevřela, ale už fakt dál nemůžu. Myslím, že kojit 10 měs. je naprosto dostačující. ;)
Jinak bych docela ráda brala nějaké léky, které mi při kojení doktor odmítá napsat a dává mi nějaké slabší varianty, které jsou k ničemu. Sám mi už doporučil (nenařídil), ať s kojením skončím.
Takže proto. ;)

Stranpa — 6. 8. 2008 15:02

Hmm,tak to chápu..pokud se človek nevyspí a druhý den musí fungovat na 200% tak to záhul :mad:
Já kojila do 6mes plně,pak jsem začala přikrmovat, štěpánovi všechno šmakovalo,byl vděčný strávník,přesto byl stále závislý na kojení a to tak,že velmi..před spaní,mezi spaním,na spaní..na uklidnění,cokoli ho rozhodilo,tak u kozeny ho uklidnilo :P že jsem kojila přes den,to mi nevadilo,ale jak píšeš,ty noce nekdy stály za to...sice byl zlaté miminko,neřval,nevztekal se..ale byl naučený jak hodinky 3x za noc se probudit a pocucat si,spíš hltal jak kdyby týden nejedl.Takže jsem koupila Sunar,s tím,že večer se nadlábne a bude spát až do rána,takže ani omylem,z flašky to neumel,cucnul si jednou..polknul..a konec..takže jsem do toho přihodila pár lžic kaše a měl večeři na vidličku :lol:
Přesto za noc 3x vzhuru,při kojení během dne mě zas pěkně okusoval,ppak už ani o mlíko nestál,jen o to mě mučit a vohryzávat :dumbom: Nooo a když jsem byla na kontrole v 10mes,tak se me mudr ptala jak jíme a jak spíme,povídám že baští pekne,ale se spaním je to horší,stále se budí 3x za noc,takže me mudra uvedla do reality,že takto staré dítko se nemá co budit,že hlad nemá,je to jen zvyk a asi touha po mamince nebo co :lol:
Takže jsem se rozhodla štěpánovo noční kojení pomalu odbourat,a to tak,že jsem zapojila manžela a když se štěpin v noci vzbudil,vstával k němu manžel,dal mu napít-což samozřejmě nechtěl..párkrát si poplakal..a behem tří dnů pochopil,že v noci se spí a nejí..a tím pádem jsem postupně přicházela o mlíko,a hlavně štěpán o TO nestál :vissla:
podumlával si,pohrával si,ale nepil..nevyžadoval to...Ze sunaru jsem mu dělala na noc kaše,protože z falšky by to nevypil a když mu byl rok,přestala jsem UM dávat uplně..Mléčných výrobků má dosti,takže pokud o to vyložene nestojí,tak mu to nenutím..takže tak u nás :jojo:
Zlatynká na Letnátkách 2007 myslím zkusila homeopatika na ukončení kojení,tak zkus poptat ji..
Víc neporadím,jedine trpělivost..a zapojit tatínka ;)

Monika76 — 6. 8. 2008 15:09

Tak počkej, jestli to správně chápu, tak manžel dával Štěpánkovi mléko z láhve (asi nekojil, že :lol: ), to malý nechtěl, takže po třech nocích začal spávat celou noc? Jinak do těch 12-ti měs. dostával UV jen večer v kaši a pak během dne mléčné výrobky jako jogurty atd.?

Právěže malá během dne o to kojení fakt stojí, co si budeme povídat.

Stranpa — 6. 8. 2008 15:25

Manžel mu dával v noci psych.podporu :lol: pohladit,podkosit nohy :lol: max.napít čajíka kdyby chtěl-jakože nikdy nechtěl :dumbom: Takže štěpin šel kolem 19h spát..v 22h brekot...šel k nemu manža,já spokojeně u televize :lol: pohladil,přikryl,dudááček..a šel...štěpi chvíli knoural a za chvilinku usnul..Ve 3hod to samé, brekot..manža vstal,hodil na mě deku,aby mě štěpi nevidel :lol: pohladil,našrouboval dudana..a šlo se chrnet,když štěpin videl,že spíme,šel taky :jojo: v 5hod..to samé...ale opravdu behem 3dnu se to srovnalo a od 15.března spůí celou noc!!
Do 9-10mes jsem kojila,pak UV s kaší..do roka a pak rovnou najel na guláš :lol:
Takže vetšinou ráno kaši..k svačine ovoce (přesnídávku),pak masozelenin.oběd, k svačine třeba toust.chleba a žervé,Lučinu (štěpán měl brzo zuby,takže mel čím kousat) a večer kaši.Od roku mu dávám kaši do vody,nastrouhám jabko,třeba trochu skořice,nebo rozmačkám jiný ovoce.

tina — 6. 8. 2008 15:31

napíšu, jak jsme si s tím v roce Matýska poradili my - několik nocí k němu vstával jen manžel, dal mu buď sunar, nebo čaj - někdy stačilo jen pochovat, já jsem "spala" - a přes den taky, když se mi dral pod triko, dostal čajík, vodu nebo džus (hipp naředěný cca 1:5) - do týdne jsme měli dítě spící celou noc a krásně pijící z lahve :) - tak přeju i u vás hodně štěstí!

Čekanka — 6. 8. 2008 20:10

Mončo souhlasím se zapojením tatínka a odbourání kojení nejdřív v noci, denní kojení zatím nechej. Pár nocí asi bude šílenejch, sama jsem to zažila, ale stojí to za to..... určitě se to podaří, držím palce.

Čekanka — 6. 8. 2008 20:19

Mončo ještě mě napadlo, nechceš zkusit dát malé jiné nebo ochucené mlíčko bebu nebo sunar? Ta banánová beba je moc dobrá a hlavně jí díky té známé příchuti možná líp vezme. Třeba adamíš nutrilon vůbec nechce, rozdala jsem ho, ale bebu vezme bez problémů.....

Delfi — 6. 8. 2008 22:00

Mony snažím se o to stejné co Ty a ze stejných důvodů .... ovšem u nás zapojení tatínka jaksi nejde. Už jsem to s manžou probírala x-krát, že malý flašku nevezme, když ví, že mám něco lepšího. Taky se mi budí průměrně 3x přes noc, bývalo hůř ..... ale třeba předevčírem se budil snad co hodinu! Na vyřvání nemám nervy, ani podporu druhé strany, takže nevím no. Přes den se z flašky napije, ale vody.

Souris — 7. 8. 2008 8:13

Tady je moje zkušenost http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=22542

Monika76 — 7. 8. 2008 15:25

Téééda, od Vás se to tak dobře čte!!! Vypadá to, jako by to nebylo nic náročného!! :lol: ;)

Takže vidím, že tatínek bude muset chtě nechtě do toho jít. Ale on se zase tak bránit nebude, zkusíme to. Snad to pomůže.

Čekanko, ono to vypadá, že jí Nutrilon chutná, jen ona prostě z té láhve snad neumí pít. Jak jsem psala, potáhne jednou, má plnou otevřenou pusu, polkne, zavře a zase potáhne jednou a tak se to několikrát zopakuje a konec.
No ale jiné mléko zkusit můžu, tím nic nezkazím.

Tak já dám vědět, jak jsem dopadli. :jojo:

Díky všem za rady a kdyby Vás ještě něco napadlo, napište mi to sem!!

Ambra — 7. 8. 2008 20:55

Moniko já teda začla odstavovat až v 16 měsících, ale to je fuk. Taky mi z ničeho nechtěla a nakonec zabralo tekoucí pítko od canpolu. Ale dávala jsem jí to pomalu, ona špatně pije, takže jsme začli na 30ml+dokojit a tak. (ale s tím jsem začla 2ms před tím, než jsem se úplně vrhla na odstavování) No a když byla na 180ml, tak večer sama zapomněla na prso a když si vzpomněla, tak už jsem nedala :-) Jinak tě zklamu, ale ukončení kojení u nás k lepšímu spánku nepomohlo. Stejně se budla x krát, ale ona má citlivý bříško, takže to je asi zas jiná. Takže zkus tu UM dávat z něčeho, kde to dobře poteče.

Ambra — 7. 8. 2008 20:58

Jo a jak někdo psal, že ho dr. uvedla do reality, že v 10měs už nemá v noci co pít, tak já v noci kojila do 16 měs a dr. na to neřekla ani popel. Naopak mě upozorňovala, ať odstavuju postupně, abych si neuhnala zánět. Takže to je hóooodně věc názoru. A skoro bych řekla, že ta dr. co se nad tím nočním kojením tak pozastavila řekněme nebyla nejmladší..

Čekanka — 7. 8. 2008 21:01

Mně ale taky nepřipadá normální kojit 10 měs dítě třikrát za noc :P

Ambra — 7. 8. 2008 21:03

Čekanko - jen 3x ? To by byla pohoda... Ale jak píšu, je to věc názoru.

ivanka05 — 10. 8. 2008 10:43

No holky u nás je taky buzení poměrně časté, malá sice hltá, ale zkusila jsem ji taky vecer dat sunar, a vzbudila se hned za tri hodiny a to mi nerikejte, ze by se po sunaru vzbudila tak brzo hlady..... myslím si, ze se taky mala spis navykla, jelikoz nabira krásne, mozna az dost.... takze taky nevim, ale vyrvavat ji nechci nechat, jelikoz nejsme v dome sami, no a zkousela jsem taky jen davat dudlik a nepomuze to:( jen prso... pritel nevim jestli by byl ochotny zkusit tohle, ze by on uklidnoval, rano vstava  do prace:(
Pred dvema mesici mala jiz dva mesice spala celou noc, 12hodin, no pak to zaclo se spurtem predpokladam, a nemuzem to nejak omezit trosku...

ivanka05 — 10. 8. 2008 10:45

Jinak jeste tedy musim rict, sunar ji smakoval... takze by ho ladovala do sebe i v noci podle me.

dusička — 10. 8. 2008 23:24

Kamchi - aspon máš jistotou,že se hlady nebudí. Marky se mu budila když měla období i 15x za noc (a to jako malá spala krásně), i po kaši - a nakonec z toho byly zuby. Pak se to zase uklidnilo a další zuby - a znova.
Ted musím zatukat - spí celou noc. Jen ráno v 6 si cucne - ale to je jen ze zvyku, protože hodinu za to má sunar.
Jo Kamchi - a jedna pozitivní věc pro tebe - aspon až budeš chtít rušit kojením, nebudeš mít problémy naučit na sunar (když jí chutná)

dusička — 10. 8. 2008 23:27

A ještě k odstavování.
Marky jsou koupila k roku sunar a začali jsme polední flaškou na 120. Dostala jí vždycky před spaní. Ze začátku vypila a chtěla ještě prso, ale pořád jsem zkoušela jí ho nedat, a po týdnu to zvládla usnout bez kojení. Asi po měsíci jsem začala dávat i večer.  Nakonec jsme se dopracovali k tomu, že fakt kojíme jen kolem 6 ranní, a to může zrušit vždycky, jen nebýt líná vylízt. Dám jí prso a spíme spolu do 7.

Monika76 — 11. 8. 2008 6:45

Dobré ráno!!
Hlásím třetí "vyřvávací noc" a už byla celá bez kojení!!! :supr: :supr: :supr:
Tatínek nám to nějak nezvládá a hned by to vyřvání vzdal :rolleyes: , proto celou dobu vstávám já. První noc byla taková mírně probrečená od půlnoci do 4.30, kdy už jsem ji nakojila. Esterka uplákakala, ale hned zase spinkala dál, jen si občas vypila trošku čaje (sama jsem se divila, protože dřív v noci čaj naprosto odmítala).
Druhou noc se poprvé vzbudila ve 2.45, no ale to byl dvouhodinový řev, pak už jsem ji nakojila a malá spala až do rána. Dnes se poprvé vzbudila ve 2 hod., dostala dudlíka a pak nonstop spala až do 4.30 hod., pak trošku uplákala asi půl hodiny, podávala jsem dudlíka a čajík a spala až do 6.30 hod.!!!
Díky za rady, ještě nemáme vyhráno, ale docela se nám to rýsuje!! :supr:

ivanka05 — 11. 8. 2008 8:01

dušička: jojo to je dobre, to je pravda, no na lahev se naucila, kdyz jsem ji davala dvakrat svoje mliko z lahve a davame ve vedrech cajik(ten taky pije), ale clovece, zkousela jsem ten Nutrilon Good night, a ten nechtela, nevim jestli ji to teklo, neteklo, ale ja to ochutnala a zvedl se mi taky kufr, tak jsem rekla ze to je fuj, ze to na to prdime... No Duši, prave ze v te dobe kdy jsem ten sunar zkousela taky rostly zuby, ted zuby jsou venku, ale porad se tak 2x budi, ... :(a to treba uz 4 hodiny po vecernim jidle... tak prave jsem chtela to odbourat ze proste taky zkusim ji naucit na nekojeni v noci,ale neslo to, ona hejka a hejka a dokud ji nedam, tak zvysuje intenzitu porad.... a v noci ji fakt rvat tady nevim no:(

ivanka05 — 11. 8. 2008 9:57

Holky, myslite, ze malou mohl sunar ucpat tak, ze kakala ted az po tydnu a pomerne huste to bylo? pisu blbiny co? ale rikam si, jestli ji to nemohl udelat ten sunar...K.

dusička — 11. 8. 2008 11:48

Kamchi - možný to je, Marky měla taky ze začátku co jsme najeli na sunar ne úplně zácpu ale tužší, ale po 14 dnech v poho.
Já jen píšu svoje zkušenosti, že jsem neměla na to odnaučovat noční buzení - no já možná jo, ale chlap a kluci ne. A ten poslední dobou spí fakt celou noc, jen se zavrtí, když si jdu lehnout. Možná se buděj i kvůli tomu,že kontrolujou, zda mamča neutekla. Vydržela jsem a nezůstalo jí to.

ivanka05 — 22. 8. 2008 9:14

Moni, moje verca taky vzala z lahve nutrilon,(chtela jsem jen na noc) a hltala, ale za chvilku prestala a uz to nechetla, proste ji nechutna, sunar ji chutna,ale na jeji brisko to neni ono, boli ji ... takze jsem zkusila kasicku a tu papa(lzickou)...