BVF — 16. 1. 2006 21:49

Při ultrazvuku zjistili, že dítě má otočenou pupeční šňůru kolem krku.Prosím, jak se postupuje, aby dítě netrpělo nedostatkem kyslíku.Je možné, že se do porodu vše samo spraví a pupeční šňůra bude normálně?
Je třeba sledovat pohyby a co dělat, pokud se bude dítě málo hýbat? Je možný normální porod nebo porodnice sama navrhne císařský řez, aby se předešlo komlikacím. Dá se šnůra před porodem nějak "zvenku" upravit, aby nebyla kolem krčku dítěte.Prosím o rychlou odpověď. Je to naléhavé Děkuji.

Ela.. — 17. 1. 2006 8:08

A v kolikátém jste tt ? Zcela jistě budete víc sledována. Zda pupeční šňůra zůstane až do porodu kolem krčku, to záleží na možnosti miminka se ještě v děloze otáčet a přetáčet. Je dost pravděpodobné, že vám lékař navrhne jako formu porodu císařský řez (předešlo by se tím případným  komplikacím).  Hlavně se nestresujte, to miminku ani vám neprospívá. Věřte lékařům, že vás bedlivě ohlídají, aby vše bylo, jak má být  ;)  !

BVF — 17. 1. 2006 11:46

Jsem v 9 měsíci. Měla bych žádat porodnici, kde jsem registrována o hospitalizaci, aby mohli sledovat stav dítěte?Děkuji

Ela.. — 17. 1. 2006 15:57

tím nic nepokazíte, spíš naopak  ;)

bambulka — 18. 1. 2006 15:30

Tou hospitalizací nic nezkazíš.Ale neměj strach a věř doktorům.Mí dva kluci měli pupeční šňůru omotanou taky a běhaj vesele po světě.Doufám,že tě to alespoň drobet uklidnilo.Držím pěsti ať vám to oběma dobře dopadne.Dej vědět.Ahoj

Marcela Hromková — 2. 3. 2006 12:42

Dobrý den, jsem 22+4 tt., na ultrazvuku mi řekli, že mám placentu na přední straně břišní stěny a že dítě má třikrát omotanou pupeční šňůru kolem krku. Jaké mohou mít tyto skutečnosti vliv na vývoj minkas a na porod samotný. Moc děkuji za odpověď.
M. Hromková

AndreaP. — 2. 3. 2006 12:55

Můj chlapeček měl omotanou pupeční šňůru kolem krku 3x, rodila jsem císařským řezem. Katastrofa byla, že to zjistili, až když malého vyndávali. Do té doby to nikoho z nich ani nenapadlo, i když jsem měla neustále špatné výsledky monitoru (příliš rychlá nebo naopak příliš pomalá srdeční aktivita). Že to neviděli na ultrazvuku, nechápu. Dodnes děkuji tomu, že byl zvolen císařský řez, i když z jiného důvodu. Tobě to zjistili včas, takže jsi na tom lépe, pohlídají si tě. Nemocnici bych se ale nevyhýbala, spíš naopak. Dobře to dopadne, ničeho se neboj, a mysli hlavně na své miminko. :dudlik:

Karal — 2. 3. 2006 12:57

Na zacatku je polemika zda tuto situaci tehotne sdelovat ci nikoliv, ale v odpovedi doktora se myslim da najit rada informaci..
http://www.porodnice.cz/default.asp?rub … anek=11668

Jesi — 2. 3. 2006 13:44

Moje dítko mělo pupeční šňůru omotanou 2x kolem krčku a též na to přišli až při císařském řezu, celou dobu jsem měla špatné výsledky na monitoru, inhalovala jsem kyslík, kontrakce různě rozjížděli a tlumili, protože se malej dusil, já se neotvírala a po 17 hodinách se konečně rozhodli k císaři. U nás v nemocnici je proti císařům primářka, takže doktoři se téměř za každou cenu snaží rodit přirozenou cestou. Budráda, že to lékaři zjistili, určitě si tě ohlídají.

kiki24 — 2. 3. 2006 14:36

tohle je vynikající internetová knížka o těhu a porodu,ani ten porod v ní nevypadá tak hrozně
http://www.porodnice.cz/kniha/kniha_kap … dek/in.htm

Zuzajda — 2. 3. 2006 22:27

Tak to moje první dítko sice nemělo omotanou šnůru kolem krku, ale udělal si na pupeční šnůře rovnou uzel.
A přišlo se na to až když doktor kontroloval po porodu placentu a p. šnůru. Synáček je živý, někdy až moc a já tenkrát byla v porodnici rarita. Všichni si mě pamatovali a říkali, to jste vy ta s tím uzlem na pup. šnůře?

Sakura — 24. 7. 2012 18:37

Ahoj, otevírám znovu tohle téma. Jsem dnes 30tt a v pondělí jsem byla na předposledním velkém UZV. Už na předchozím UZV ve 20. týdnu jsem si všimla, že má miminko před obličejem pupeční šňůru (nešel proto natočit pěkně obličej na 3D UZV). Tentokrát ale byla pod krkem (viz foto zde: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=47757&p=38). Doktorka, která UZV prováděla, mi k tomu ale neřekla žádný komentář. Já jsem si ale o tom začala vyhledávat na netu a jsem docela vyděšená a bojím se. Miminko cítím se hýbat a srdíčko když kontrolují, má vždy pravidelný tep, tak je snad zatím všechno v pořádku. Bojím se ale komplikací při porodu a nechci císařský řez...Samozřejmě kdyby kvůli té šňůře nebylo zbytí, nedalo by se nic dělat... Máte s tímto některá zkušenost? Je možné, že se šňůra ještě z krčku odmotá?

AndreaP. — 24. 7. 2012 19:32

Sakuro, mám zkušenost, můj syn měl pupeční šnůru kolem krku omotanou dvakrát, přišlo se na to ale až po porodu, porod byl ale veden císařským řezem z důvodů, že po napojení na kapačku (vyvolávačku), začal mít syn špatné ozvy. Ničeho se neděs, není to až tak neobvyklé a doktoři to pohlídají. Nestresuj :hjarta:

Dataline — 28. 7. 2012 22:15

Náš syn měl dvakrát omotanou pupeční šňůru kolem krčku, taky se na to přišlo až při porodu. Rodila jsem přirozeně, žádné komplikace při porodu nenastaly. Narodil se nám krásný zdravý syn. :supr: Opravdu se neboj.

Sakura — 29. 7. 2012 5:14

Děkuji za uklidnění, za týden jdu na kontrolu, tak se přímo zeptám doktora, měla jsem to udělat hned. Doktorka to sama nekomentovala, takže snad to bude v pořádku.

rosnička — 30. 7. 2012 6:56

Ahoj Saku, prosím řeš to, já mám zkušenost špatnou s tímto problémem. Držim palce.

Sakura — 30. 7. 2012 8:42

Rosničko děkuju, za týden jdu na KO, tak se určitě poradím s doktorem.