kaťa 01 — 1. 8. 2008 18:26

Zdravím, máte někdo zkušenosti se salmonelou u kojenců. Mám doma pětiměsíčního chlapečka a už asi měsíc se potýkame se salmonelou, od doktorky jsme nedostali žádné léky a já žádnou dietu nedržím abych měla pro něj dost mléka.

misulinka21 — 2. 8. 2008 16:48

Ahojky,
moje děti salmonelu měli, kluk to chytil od dcerky, když mu bylo půl roku, ale už nebyl kojený. Léky jsme ale dostali, kapky Hylak! Na srovnání té mikroflry ve střevech. Záleží, jak moc má malý průjem atd. Salmonela jako taková se léčit nedá! Zárodky musí zase samy odejít. Na to opravdu nic není, jen dieta. Ale tu ty jako kojící stejně držíš - nic mastného, slaného, kořeněného. Zeptej se své dr. na ten Hylak. Ale je děsně hnusný, tak abys to do prcka vůbec dostala. Já to dávala do hoooodně sladkého pití.
Asi budeš muset taky počítat s tím, že min. na rok bude mít prcek oslabenou imunitu, my už s tím bojujeme druhým rokem. Děti jsou každou chvíli nemocné.
Přeji brzké uzdravení

Maňas — 7. 1. 2012 20:24

Ahoj, taky jsme se salmonelou u kojence bojovali. Zabral perfektně Enterol. Přidávala jsem ho k mateřskému mléku a dcerka ho pila v klidu. Od té doby ho používám i já na průjmy. Zabírá mi hned po první dávce. Což hlavně při cestách oceníš :-)