wall — 14. 7. 2008 18:04

Zdravím Vás všechny,
máme doma 3-měsíčního kocourka - obyčejná kočka domácí. Je naprosto úžasný a celá rodina se z něho může zbláznit. Mám s ním ale jeden problém. No problém, jsem chovatelka začátečnice a tak bych potřebovala trošku poradit. Náš GiGi cucá...:-) Když přijdu z práce tak mi olizuje třeba tričko. A když si tričko sundám, nemůžu ho od něj odtrhnout, olizuje ho, cucá tak že ho oslintá. A vrní. Už jsem zkoušela třepnout přes čumáček, ale vůbec nic si z toho nedělá. A pak taky polštář. Nad ránem mě vždycky vzbudí jak cucá polštář, když ho chci dát dolů, drží se a stejně se zas vrátí. Když jsme si ho brali domů měl dva měsíce a nedělal to. Tohle začal provozovat poslední týden. Neporadíte mi? Díky Wall

Kiara — 14. 7. 2008 23:48

wall, tohle mi dělala a dělá jedna z mých koček, ale to je nalezeneček, kterého našly děti opuštěného společně s jejím bratříčkem. Koťata byla skutečně malinká a já je v podstatě vypiplala z nejhoršího. Ale proč tohle zmiňuju - jak jsem se dočetla, tak Minda jakožto kočka, která přišla příliš brzy o matku má v sobě podmíněný reflex - cucání - jako náhradu za ztracené kojení. Bohužel jí to zůstalo dodnes a není v mích silách ji to odnaučit.
Minda ale cucá specielně prsty, nic jiného - lůžkoviny ani oděv nechává na pokoji.

Pandorraa — 15. 7. 2008 22:57

wall,
je vidět, že ne nadarmo chovatelé nechávají koťata u matky do jejich 13ti měsíců.
To tvoje šlo nejspíš moc brzy z domu....

Včera jsem byla v útulku a když jsem viděla ty chlupaté roztomilé kuličky, jak se vrhají k mámě, s chutí bych každého "chovatele", který tvrdí, že starší kotě si už jinde nezvykne a nabízejí kotě k odběru třeba už v pěti osmi týdnech, vzala něčím po hlavě.

Milagro je nalezenec a "ocucává" mne někdy do dnes. Je mu asi rok a když si usmyslí, že nepůjdu z domu, tak mám prostě smůlu, dokud mne neoslintá, nejdu.
Nenu jsem si vzala, když ji byly čtyři měsíce a je to v pohodě. Dokonce první noc u nás ani nebrečela, hned všechno prozkoumala, "zfackovala" tehdy Milagra, aby ji přepustil své oblíbené křeslo. Dnes se milují a objímají - hlavně, když něco provedou a já se "zlobím".

Prostě to ber tak, že každá hra má svá pravidla a právě ty jsi neměla štěstí na vyjímku :jojo:

wall — 16. 7. 2008 16:25

Děkuju Vám za odpovědi . Jen jsem se bála , jestli mu třeba něco nechybí nebo tak. Bohužel byli jsme "nuceni" si kocourka vzít tak brzo. Myslím si, že tuhle tu vlastnost klidně přežiju:-)))

Monitka91 — 21. 9. 2014 20:24

Dobrý večer.
Před týdnem jsem našla na silnici vyhozené koťátko, bez váhání, jsem otočila auto a vzala ho k veterináři....
Je to zdravý kluk velice hodný, přítulný a za každé pohlazení vděčný! Véťa mi řek, že je v pořádku a že má cca 4-5tt. Takže ještě opravdu maličký na to být bez mámy! Neustále chodí a někoho vyhledává, komu by zalez do náručí a usnul... Je fakt, že prvních pár nocí, jsem s ním usínala a měla ho zachumlaného v dečce a on spokojeně spinkal a vrněl si při tom... Do dnes za mnou chodí, jak ocásek...:) Ale začal mi dnes dělat jeden problém se který si nevím rady! :/
Místo cucání deky, triček nebo cokoliv jiného, se schoulí do klubíčka třeba i u prostřed místnosti a nehybně leží a ani když do něj šťouchnu nehne se, jako by byl stuhlý. Tak mi to nedalo, vzala jsem jo a zjistila, že si cucá přirození.... Mám docela strach, aby si tím nepřivodil nějaké potíže... :/
Máte někdo s tím to problémem zkušenosti?
S přáním krásného večera, Monika.

eremuruss — 22. 9. 2014 7:31

Nase kocka cucala tricka nebo jakykoliv obleceni celych 16 let a to jsem kocku dostala darem,uz velkou.