Judyna — 12. 7. 2008 20:59

Nikdy jsem na toto netrpěla, pouze na angíny, ale od loňského roku, kdy jsem si přeléčovala zlatého stafylokoka v krku, mně čas od času začnou bolet uzliny na krku a jsem celkově unavená. Zvýším příjem vitamínů a zabírá mně i Ibalgin - za pár dní mám pokoj. Je to něco jako nachlazení?

Jarda-Vlk — 13. 7. 2008 20:43

V podstatě ano. Ta potvora se pravděpodobně zapouzdřila a nyní o sobě dává vědět prostřednictvím toxinů. To je to bolení v krku. Můžeš zkusit rakytník, dobrej je česnek, lichořešnice, koloidní stříbro.

Judyna — 14. 7. 2008 17:14

Dík. Lichořeřišnici mám na balkóně, oklepu mšice a zkusím si z ní udělat čaj.

Bety — 15. 7. 2008 19:49

Judyno proboha nezahrávej si a s uzlinami k lékaři! Musíš vyloučit i to co se zdá zpočátku nepravděpodobné a na co nikdo nechce ani pomyslet, ale ono to takhle začíná. Myslím Hodgkina, aniž bych tě chtěla strašit. Vykašli se na babské rady lidí co tě v životě neviděli a nechej se vyšetřit lékařem. Sice je to nepravděpodobné, ale čert nikdy nespí, aby sis pak něco nevyčítala.

Judyna — 15. 7. 2008 23:35

Bety, děkuji, jsi hodná. Ale mně to vždy po čase přejde, tak si říkám, že kdyby to bylo něco vážnějšího, tak by potíže přetrvávaly, ne? Vím, že brácha na to občas trpíval taky (on měl v mládí těžkou mononukeosu). Samozřejmě, kdyby bylinky nezabraly a potíže přetrvávaly, zajdu k lékaři. Mám ve zvyku svoje zdrav. problémy bagatelizovat, neumím to s doktorama.

Jarda-Vlk — 17. 7. 2008 8:31

Lepší než čaj je salát, nebo tinktura. Je ale třeba užívat pravidelně

Aneri — 3. 8. 2008 16:32

Judyno - zadej si do vyhledávače MRSA a dozvíš se víc. Myslím, že toho zlata se těžko zbavíš ! Podívej se i na web paracelsium, zajímavé.. "On" chvíli zlobí a chvíli ne, to je to, co píšeš, asi ho stále máš. Nevěřím, že by tady pomohly bylinky, či tinktury. Ale je to můj osobní názor! Ony se vůbec ty infekce nějak vymkly lékařům z ruk :grater:
Zajímavý odkaz na knihu Levy Stuart B Antibiotikový paradox. Asi se fakt ty ATB přidávají všude a pak neučinkují na lidi...škoda...

Aneri — 3. 8. 2008 22:24

Někde jsem četla, že HSV /herpes simplex virus/, CMV /cytomegalovirus/ a EBV/Ebstein-Barové virus/ jsou viry lymfotropní, takže by to chtělo vyšetření !!!

Jarda-Vlk — 5. 8. 2008 8:22

Aneri napsal(a):

Judyno - zadej si do vyhledávače MRSA a dozvíš se víc. Myslím, že toho zlata se těžko zbavíš ! Podívej se i na web paracelsium, zajímavé.. "On" chvíli zlobí a chvíli ne, to je to, co píšeš, asi ho stále máš. Nevěřím, že by tady pomohly bylinky, či tinktury. Ale je to můj osobní názor! Ony se vůbec ty infekce nějak vymkly lékařům z ruk :grater:
Zajímavý odkaz na knihu Levy Stuart B Antibiotikový paradox. Asi se fakt ty ATB přidávají všude a pak neučinkují na lidi...škoda...

Vcelku s Tebou souhlasím. Pokud ale o bylinkách nic nevíš, tak se k nim raději nevyjadřuj. Podtrhuji nic nevíš. Já se za odborníka nepovažuji, ale jen od ruky vím o nejméně 2 které na zlatého stafylokoka působí, a nejméně dalších 2 možnostech jak se ho zbavit. Chce to ale disciplínu a nemyslet si, že jeden salát za týden se mnou něco udělá. To je jako s jinými léky. Je třeba udržovat nějaký řád a pravidelnost. Také je velmi dobré lidem říkat, že se už něčeho nezbaví. Velmi dobře je programuješ.

Ota — 5. 8. 2008 8:35

Jestli někdo ví, jak na zlatého stafylokoka a nebo dokonce, jak se ho zbavit, tak by měl dostat Nobelovku. Bohužel nic takového ještě neexistuje.
Jen australští vědci jsou prý na dobré cestě, když se jim povedlo nalézt látku proti němu, v krvi krokodýlů. Ale izolovat jí a potom možnost použití v léčbě pro člověka, je ještě na dlouho.

Jarda-Vlk — 5. 8. 2008 9:10

Tam kde lze předpokládat minimální náklady na výzkum a výrobu nemá cenu zkoumat proč co jak a na co funguje. Je to nenekonomické. Přes to byl zjišten účinek neméně u lichořešnice a česneku. Což uznej, nemá cenu zkoumnat a vyrábět, když to roste na každý zahrádce. Kdo by ten výzkum platil? Dále lze najít několik zajímavých stran o koloidním stříbru, které zabírá na téměř všechno, tuším, že neúčinkuje na tuberkuliny, a dáloe lze použít přístroj zapper, detoxikaci dle dr. Jonáše..... Ano. Je to málo prozkoumané. Ale kdo by to platil? Pfizer? Abott? Novartis? Bayer? Sanofi-Aventis? Ne z těhto zdrojů peníze na studie a sledování nepůjdou. Nebyl by to totiž žádnej kšeft. Koloidy a Jonáš už dávno ztratily patentovou ochranu, a to ostatní roste na zahrádkách. Takže proč? V průmyslu má cenu investovat jen tam kde čeká zisk. Tedy nové a nové účinné látky, tam kde bude možno nasadit cenu a tvořit zisk. nejde o naše zdraví, jde o naše peníze. Faktem je, že když něco opravdu a trvale pomůže, tak je to fajn. Ale kolik takových léků bylo v posledním půlstoletí vynalezeno a používáno? Tedy samozřejmě kromě léků, které vyžadují trvalé užívání.....     Přes to všechno. Díky Bohu za inzulin, paralen........   Ale neříkejme, že něco nejde když jde.

Ota — 5. 8. 2008 9:39

Ač jsem velký příznivec bylinek, tak bych si netroufl dávat někomu mylnou naději, že lichořeřišnice a česnek dokážou tu zlatou potvoru zlikvidovat (i když se jim tyto vlastnosti někdy přisuzují). Stavěl bych tím lékaře do role zaostalců. Pro lékaře a špitály je právě zlatý stafylokok noční můrou.
Bylo by te velice jednoduché.

Aneri — 5. 8. 2008 11:15

Jardo - při vší úctě - a kolik kilo česneku za den bych měla  spořádat? Kolik lichořeřišnice??? To by bylo příliš jednoduché. Nejde o to, zda tomu věřím, či ne, ale opravdu rozumně něco navrhni a já to zkusím, fakt ! Mě nikdo nemusí programovat, já si stejně udělám po svém.Česnek jím 5x týdně, jsem ochotná i 7x.......

janinka_v — 5. 8. 2008 11:23

Já na zvětšené uzliny na krku trpím od dětství, infekce, která se někomu projeví teplotou, kašlem, rýmou se mně vždycky vrazí do uzlin... Byla jsem na několika vyšetřeních, rozbor na leukemii, EB viry atd - nikde nic - takže jsem se spokojila s vysvětlením, že můj imunitní systém reaguje takhle...

Aneri — 5. 8. 2008 13:27

Janinko, takže se na tobě také podepsali lékaři! To není vysvětlení co píšeš, to by ti museli udělat všechny infekce, které způsobují zánět uzlin, vyloučit je a pak bych možná věřila. Nevěřím, jak píšeš, že NIC ! To bys musela mít i krevní obraz  i CRP v normě a to není možné, pokud máš nějaké potíže! Ono, kdyby ti to působilo i jiné problémy/např. kosti, klouby, kůže, očí, únava, páteř, migrény, nespavost, závratě a další/, pak by ses možná začala o tělo víc zajímat a nevěřila, co kdo řekne.

Judyna — 5. 8. 2008 15:17

Nějaký nemocniční bacil chytil kdysi v nemocnici tatínek. U mě se infekce projevila teď nevím jestli rok nebo dva po tatínkovi. Vlastně to začalo krátce po jeho smrti, bylo to těžké období. Tak nevím, jeslit je možné ,že bych bacil měla tak dlouho v sobě - než se projevil nebo jsem ho chytlia někde jinde.
Teď momentálně jsem v pořádku, dokonce ani čepy na svých už dávno vytržených mandlích teď nemám. Nevím, jestli zabrala ta lichořeřišnice nebo to odešlo zase samo, ale pokud nezapomenu, tak denně dva listy lichořeřišnice sním.

Aneri — 6. 8. 2008 10:09

Judyno, z nemocnice si pacienti přinesou většinou MRSU, která je tam hodně rozšířená. Infekce se projevují dle imunitního systému. Je dobře, že je ti líp !

Jarda-Vlk — 8. 8. 2008 1:11

česnek i lichořešnici je nejlepší brát v podobě tinktur. Z toho důvodu, že líh do sebe pojme velké množství účinných látek a je poměrně snadno aplikovatelný.  U obojího nejméně 20 k. 3xd S česnekem je ta nepříjemnost, že je po čase cítit ze všeho, i z potu a těla. Je velmi pravděpodobné, že se ta mrcha také během doby zapouzdří. Takže je pro léky nedostupná. Zde by se mohla v určitém stadiu užívání nasadit hladovka, která tělo donutí různá zapozdřená svinstva pustit. Měla by být nejméně třídení. Je ale těžké zvládnout ty tři až pět dní poprvé najednou. Jinak je poznatek, že po třech dnech přestáváme mít hlad. V každém případě je dobré užívat vysoké dávky vit C. Například jednou za měsíc až 3g denně. Ideální je píchnout ho do žíly, ale to málokterý lékař rád udělá. Jeho význam v této chvíli je v tom, že pomáhá vyplavovat virové a bakteriální toxiny.
Také mohu doporučit koloidní stříbro, případně detoxikaci dle Dr. Jonáše. Nejlépe ale bude, když se osobně každý poradí s odborníkem. Možnosti pomoci jsou v mnoha situacích široké a nadějné. Sbírat rady po diskusích je jen první možnost,která nám myslím dá jen poměrně málo pravdivé a odpovídající informace a v podstatě nás jen ujistí v tom, že v podobné situaci jsou i jiní.  Tu poradu  s odborníkem podtrhuji! Neboť odborník, bylinář, nebo jiný bude svá doporučení směrovat podle každého jednotlivce individuálně.
Osobní zkušennost jednoho známého. SA měl v noze, kde mu způsoboval Růži. Jednoho dne se ho velmi rychlle zbavil. Na horách, kde mají chalupu, jim  tání vyplavilo sklep. A on tam šel něco zachraňovat. Několik hodin? strávil v ledové vodě, a když se vrátil, byla noha čistá. Jak jsem koupil prodávám....

Aneri — 12. 8. 2008 14:20

Jardo - děkuji za typ, už mám doma tinktury, začnu drogovat. Vit.C je levný na amerických lékárnách,objednaný, tak ho bude víc, než dost. Nevěřím však, že by zapouzdřené infekty např. v mozku a pod. po nějaké hladovce zmizely. To ani náhodou! Přístroj na koloidní stříbro mám, stříbrné drátky jsou objednané, tak časem napíšu - jak jsem fit. Pokud bych se už neozvala, tak jsem to nepřežila, tolik ozdravení.

Jarda-Vlk — 24. 8. 2008 10:33

Aneri napsal(a):

Jardo - děkuji za typ, už mám doma tinktury, začnu drogovat. Vit.C je levný na amerických lékárnách,objednaný, tak ho bude víc, než dost. Nevěřím však, že by zapouzdřené infekty např. v mozku a pod. po nějaké hladovce zmizely. To ani náhodou! Přístroj na koloidní stříbro mám, stříbrné drátky jsou objednané, tak časem napíšu - jak jsem fit. Pokud bych se už neozvala, tak jsem to nepřežila, tolik ozdravení.

Aneri psal jsem zde proto abych ukázal, že cesta je, i to, jakým může být směrem. Zároveň jsem také psal, že si netroufám, zvláště takhle po internetu radit jak na to a že každý si má dojít za odborníkem. Nejde totiž jen o to nějakou bakteriální, či virovou potvoru odkázat do patřičných mezí, ale také odstranit příčiny toho, proč zrovna u nás se jí tak líbí. Posílit "slabé místo" v systému . A to skutečně takhle po internetu nejde. Tedy pokud chceš sama svými silami se sebou něco dělat, dojdi si za léčitelem, bylinářem, lékařem praktikujícím nějakou formu celostní medicíny, poradcem systému Dr. Jonáše.....   Zkrátka někým, kdo má nástroje k tomu aby dokázal najít a posílit Tvá slabá místa.  podobnost například z kuchyně: pokud budeme sladit kysané zelí, zůstane stále kyselé. Je třeba ho buď vypláchnout a nebo přidat strouhaná jablka aby ho mohli i ti, kteří kyselé neradi.