REŇAS — 30. 6. 2008 15:17

Děti se určitě dočkaly vytoužených prázdnin, :jojo: co to,ale znamená pro vás ? Je to radost nebo také starost,co s dětma? Máte pro ně na celé 2 měsíce program a zajištění( hlídání atd.)?? Jezdí třeba na tábory?
Nebo to máte,jako my,že děti jsou celé 2 měsíce doma,babičky na prázdniny nejsou,takže záleží co pro ně vymyslíme my..s manželem  ( takže  letos je vezmem na  horko-těžko uškudlených 10 dnů dovolené...a týden v příměstském táboře,na normální tábor nechtějí,mladší dcera teda vůbec,zbývající dny stráví bohužel doma :co:,přiznám se,že na konci prázdnin mám z nich hlavu někdy jakoby mi do ní  :dumbom:) Na druhou stranu léto,sluníčko,teplo..odpadnou každodenní ranní honičky,povinnosti do školy..,docházky do lidovek,kroužků.. Tak,co jak je to u vás milé babinetky,pište od těch menších dětí i těch větších (pubošů  :) ) ... Napište,co plánujete,naco se těšíte  nebo i netěšíte. ;)

buchtuna — 30. 6. 2008 16:18

My s dcerou se těšíme že budeme chodit na koupaliště. Já se těším že se ráno nebudu muset honit s výpravou do školy.  Ale já jsem doma ,tak si hlavu s tím lámat nemusím.  Když jsem pracovala,tak hlídali babičky.  Taky pojede se svým otcem na týden do ciziny.  Ale taky to bude o nervy když se bude nudit,dává to totiž za vinu mě že se nudí.

slíva modrá — 1. 7. 2008 12:06

Prázdniny mám ráda.Je to docela úleva od školních povinností,svačin a vodění do kroužků.Starší kluci vždycky jezdili na tábor a pak někam s babičkou a s námi na dovolenou.Nejmladší si momentálně užívá svých prvních školních prázdnin na táboře,pak pojede s tátou na vodu/to budou prázdniny pro mě/,pak skautský tábor a soustředění s florbalem.Mezitím rodinná dovolená a týden budeme jen spolu-koupaliště,les,kolo atd. Babička se už z paneláku nehne,ale sestry děti tam tráví celé prázdniny,protože odmítají kamkoli sami jezdit.Starší kluci si od střední školy své volno organizují - za menšího finančního přispění rodičů - sami.Takže je akorát prosím,aby mi dali včas vědět jak budou nebo spíš nebudou doma.

REŇAS — 1. 7. 2008 13:53

Ty jo,tomu říkám prázdniny pro dítě slívi :jojo: Super program a máš teda šikovného kluka,že to vše zvládne a všude jede sám. To já,když mluvím o táboře,tak nechce  ani ten můj 11 letý a dcera 7 už vůbec.. :tesi:,nevím,čím to je,jestli fakt tím,že už od narození jsou jen s náma a když jdou k babičce,tak bych to zaty roky na prstech spočítala a za 3 dny jsou doma,navíc,už není ani zdravotně natom dobře(po mrtvicích) No,tak pokud bude mít manžel většinou v týdnu, jeden den volno,vezmem je na výlet,koupák nebo přehradu,pak ta dovolená a příměstský tábor- týden. Taky bychom,už s manželem potřebovali dovolenou-odpočinek bez dětí,jako sůl ;) Jinak oddech od školy,povinností..atd. to mám také ráda,to je fajn. :sova:
A děkuji buchtun a slívi,že jste napsali,asi vymýšlím jen samé nudné témata,ale když ono pořád jen někde něco řešit...:sjuk: Jsou prázdniny,tak to chce trochu pohodičky. :cool:

slíva modrá — 2. 7. 2008 11:00

Moje nejmladší dítě taky nikdy nikdo nehlídal-občas starší synové,ale má takovou tu šťastnou povahu,je pořád veselý,s každým se hned od malička skamarádí,tím že má dva starší bratry,taky dobře vychází s dospělými,umí si každého hned omotat kolem prstu,paní učitelka plakala,když se s ním na konci roku loučila. Stačí mu říci,že se nedá prostě nic jiného dělat a že my na něj doma myslíme a těšíme se až se vrátí.Na táboře byl už loni je to tábor,který pořádají známí,tak vím,že bude v pohodě.Z toho skautského mám trochu strach,ale jede se spolužáky,tak snad se mu tam bude líbit. Na soustředění se moc těší,je velký sportovec a florbal miluje,mají slíbený i hokej na inlajnech.
S tím prostředním to taky nebylo jednoduché,každý odjezd obrečel a to jezdil s bratrem,sám byl jen jednou a to jsme si pro něj museli přijet,protože onemocněl-steskem.Já bych samotné dítě taky nikam neposlala,kdyby nechtělo,ale co s nimi celé prázdniny!
Jinak dovolenou s manželem bez dětí jsem nikdy neměla-maximum byl prodloužený víkend,než jsme měli nejmladšího.Nesouhlasím s tím,co dělají někteří rodiče,že pošlou dítě na tábor a sami odfrčí na dovolenou k moři.Jezdila jsem dlouhá léta jako vedoucí a děti měly často kontakt v době tábora na babičku,protože rodiče byli pryč.No je to každého věc,ale mně by to bylo líto.

REŇAS — 2. 7. 2008 12:05

Tak slívi, :) souhlasím ve spoustě věcí s Tebou. Když čas od času se nám podaří uškudlit,tak na dovolenou k moři jedeme vždy s dětma,nedovedu si představit,že bych je měla nechat doma,nebo někde,dovolenou bez dětí si prožijem,až budou dospělí. No a jak by byli na táboře,tak rozhodně bychom nikam nejeli,užívat si u moře bez nich :co:,to mi nejde přes srdce,já sama potřebuji kontakt s něma,čekám na dopisy a chápu,že to samé potřebují děti,kontakt aspoň přes dopisy,pohledy s rodiči,tak píšu a píšu co nejvíc. Navíc co kdyby se opravdu něco dělo,my máme za ně zodpovědnost,né žadná babička,nemohli bychom to nechat na ní,s tím,bych já ani manžel nesouhlasil.(navíc jsou oba astmatici,co kdyby onemocněli) Ten tábor mi připadá jako dobrá volba programu přes prázdniny, navíc myslím,že není na škodu,že si i doma trochu odpočinou rodiče.( a konec konců i děti od rodičů ;) ) Jinak na syna i dceru jsem také slyšela  od učitelů ve školce,škole ,z kroužků vždy pozitivní názory,že jsou v pohodě a vychovaní,kamarádští (doma samozřejmě občas testují mé a manželové nervy,navíc na syna leze puberta :dumbom:),jen na tábory nějak nechtějí ..(synovi by se líbil,tak nějaký s jeho železničním kroužkem a dceři možná s kamarádama z lidovky,nebo ze školy,kde by zpívali,hrálo se na nástroje,navíc i ráda něco vyrábí,jinak přírodu,hory mají rádi oba),ale syn už byl jednou s kamarádem,tak to bylo celkem v pohodě,podruhé jel sám,no pokaždé jsem byla naměko víc já,slza ukápla,ale trochu i on,hlavně když jel sám(bez kamaráda),no a pak se vrátil a že už tam nechce,že tam nebyla taková zábava co do pestrosti jako poprvé :| No tak to zřejmě zkusím ještě příští rok,že by jeli oba dva,syn i dcera. Tak slívi hezké a pohodové prázdniny,aby se tvému šikulkovi na táborech líbilo. :jojo: