Kuty — 30. 6. 2008 12:33

už se Vás spousta určitě vrátila z dovolené ze zmíněné země - jak tam bylo,nejvíc by mě zajímalo SP.Ceny,moře,pláže, atrakce a služby.Díky

jarmila74 — 4. 7. 2008 17:15

Byli jsme 15 dní v Primorsku a jsme vcelku spokojení. Pláže pískové dvě- chodili jsme na severní, lehátko bylo za 4 leva, slunečník taky, byly tam vlny a občas medůzy. Do moře jsme kvůli vlnám nesměli jen jednou.
Ceny v obchodech a restauracích asi jako u nás nebo nižší, čím blíž k pláži, tím vyšší ceny. Pivo asi 1-2 leva, nealko taky tak, nanuky od 0,50 leva, láhev vína 1,5 litru byla za 3,50 leva.
Bulhaři jsou trochu bordeláři, náš hotel byl moc pěkný a moderní, ale s úklidem nic moc a snídaně byly hnus, naštěstí jsme neměli zaplacené večeře a chodili jsme si na jídlo kam jsme chtěli.

If-If — 13. 8. 2008 22:07

Ahoj, já jsem se vrátila taky z Primorska, asi před 14 dny. Nemohla jsem si na nic stěžovat, je tam hrozně levně, Bulhaři příjemní, domluvíte se v pohodě česky, i jídelní lístky mají ve všech restauracích v češtině. Chodili jsme taky spíš na severní pláž kvůli vlnám, protože na jižní žádné nebyly a taky se mi zdálo, že tam byl větší bordel. Nevím ale, jak je to v jiných střediscích, třeba v Sozopolu měli v restauraci všechno v té azbuce, takže nebylo možný si vybrat, jenom z obrázků :), když se člověk neučil dříve rusky.

Tercila — 13. 8. 2008 22:29

"Nevím ale, jak je to v jiných střediscích, třeba v Sozopolu měli v restauraci všechno v té azbuce, takže nebylo možný si vybrat, jenom z obrázků :), když se člověk neučil dříve rusky. "

V Sozopolu jsem 2x byla a už před 12 lety měli jídelníček i v češtině a angličtině. Není tam jen jedna restaurace :).

Kuty — 18. 8. 2008 23:29

My jsme byli v červenci na Sl.pobřeží v sev.části,která je velmi výstavní díky opravdu architektonicky skvěle postaveným výstavním hotelům.Bylo to velice příjemné prostředí,je fakt,že Čechů tam moc nebylo a tak ani jídelníčky v češtině,ale kromě azbuky byly i v AJ a NJ,což bylo fajn.Večeře pro 4 dospěláky stála asi od 60 - 70 leva,vč.šopáků,piv a velké porce jídla,takže jako u nás.Nebyl samozřejmě problém si dát i jídla za 20 leva,jako jsou steaky apod.S azbukou tam fakt měli problém mladí,když jim donesli účet a oni se chtěli o náklady podělit-položky všechny v azbuce,takže my ruštináři jsme ve výhodě.Během pobytu jak tady tak i před 7 lety zase v Primorsku jsme ale naše kluky naučili jakž takž číst nápisy v azbuce.
Celkově to byla velmi pohodová dovolená,pak jsme ale byli ještě na týden s naším psem v Jeseníkách,ubytování velmi jednoduché za 160,-/noc a to snad bylo ještě přímovější a pohodovější.takže příští rok ufěláme asi vých.Čechy.;)