Jirka — 10. 1. 2006 20:49

Kde jsou všichni ti milovníci zvířat?

cilka — 10. 1. 2006 21:02

Stojíme v boxech a čekáme na druhou večerní dávku sena...

mashanka — 10. 1. 2006 21:34

Myslela jsem, že chlapi se většinou propírají v "psychologické " a ono ne, oni na to vytvořili speciální forum - DOBRÝ NÁPAD  :lol:  :lol:  :lol:

janako — 10. 1. 2006 22:12

Já chovám myšky.Hodně lidí to vyděsí ale jsou to milá zvířátka.Snažím se různě křížit barvy a vychází různé varianty.Fotky mám na www.ifauna.cz v drobných savcích v moderovaném foru.Ale zpět k myškám.Tzv.laboratorní myšky jsou něco jiného než ty divoké.Jsou klidné,nekouškou/tedy pakliže je nemučíte/ a jsou velmi zvědavé.Sice nejdou tak dokonale ochočit jako potkánci ale dají se dobře chovat.Potkany mám také ,ty ovšem nemají tolik barev jako myšky ale zase jako domácí mazlíčci nemají chybu.Divoké myši se ochočit nedají i jejich potomci jsou stále divocí ale mám zkušenost když jsem našla hnízdo divokých potkanů,sebrala jsem hiolátka a dala k adopci ke svojí rodině,tak se normálně ochočily a mám je v chovu.Jen nesmí být někde ze smetiště ale v okruhu domova.Najdou se podobní milovníci hlodavců?Ráda si popovídám.Jinak kromě pavouků a krokodylů mám ráda všechna zvířata.

Dana — 11. 1. 2006 13:42

my nemáme žádné zvíře, ale jsme velkými milovníky a proto budeme pročítat pozorně, abychom se něco dozvěděli.

bambulka — 17. 1. 2006 18:27

Poraďte nějaké zvířátko pro děti ve věku 7 a 10 let.Pejska jsem zamítla a pavouků,hadů se štítim.Kamarádky mi doporučujou zakrslého králíka.Co vy?

Ela.. — 17. 1. 2006 18:37

a co takhle kočičku plemene Ragdoll ? Také se jí říká hadrová panenka, když jí vezmete do ruky, celá změkne, uvolní se a drápky prakticky nikdy nepoužívá. Navíc všechny kočky jsou od přírody úžasně čistotné,  takže s hygienou nejsou nejmenší problémy, i v panelákovém bytě stačí kočičí záchodek s dobrým stelivem, pelíšek pro číču, dobré papání a hlavně ruce připravené vždy k pomazlení.

Ela.. — 18. 1. 2006 7:53

ještě k těm radgollům, teď zrovna v chovné stanici Eulalie se čerstvě narodila koťátka www.eulalie-ragdoll.com

cilka — 19. 1. 2006 15:20

Ten králíček není špatný nápad, je to přítulné snadno ochočitelné zvířátko. Pokud by jsi se pro něj rozhodla, pár tipů:
Vždy krmit ve stejnou dobu - časem si navykne na čas a bude se jídla dožadovat.
Poku jste v bytě, krmte ho hlavně suchou stravou, nečpí po tom tolik moč.
Na podestýlku se běžně používají hobliny, ještě lepší a míň prašné je podestýlka z kukuřičného šustí a klasů.
Nezapomeň, že je to hlodavec a přehlodá vše co mu stojí v cestě a to včetně elktrických kabelů!
Je to milé zvířátko, ohlodalo mi záclony co byly na zem....
http://www.volny.cz/zakrslikralici/zakr … l%EDci.htm

valentinka — 20. 1. 2006 11:15

Do bytu, podle mého názoru se nejlépe hodí kočička. Ostatní malá zvířátka jsou bohužel v bytě cítit. Když dospívala dcera měli jsme doma všechno.
Potkan- super inteligence!- Bály se ho návštěvy.
Králíček- milý společník. Dožil se velmi krátkého věku- slzy slzy..... Zklamání pro dítě.
Ptáček-mluvil, super kamarád. V nestřeženou chvíli uletěl.......

Tak si myslím, že ta kočička.

Já osobně miluji psy a mám jich hodně.........

valentinka — 20. 1. 2006 11:19

Zapomněla jsem všechny pozdravit.
Jsem tady poprvé a moc se mi tu líbí.
Moc hezky udělané forum.
Tak moderátorům přeji hodně příspěvků a nám všem pěkné počteníčko.
Valentinka

Jaru — 20. 1. 2006 13:37

Máme doma křečka, holku, již potřetí, ty první dva , to byli super, hraví, ochočení. Tahleta příšera, ta kouše od počátku. Má se dobře, ale jaksi je takový samorost. Ale i tak bych ji nedala pryč, až jednou sama odejde. Ale už nechci žádné zvířátko, stejně se starám jen já. Zdravím všechny chovatele něčeho.

bambulka — 21. 1. 2006 15:48

jirko,prosím,potřebujeme rychle poradit co dělat s vyhladovělou a dehydrovanou kočkou,dali jsme jí vlažnou vodu a dva piškoty,ale jak pokračovat dál?moc děkuji za radu.

ramaja — 21. 1. 2006 17:21

My chováme doma andulku v kleci, pejska, rybičky, křečka a šneky. Tak máme veselo a nenudíme se. Jen kdyby kluci raději a bez reptání venčili pejska, většinou to odnesu sama. Máme rádi zvířata ....až na ty chlupy všude!

Verča — 21. 1. 2006 17:30

ramajo, mám psa a kočku a chlupy všude po celém bytě. Psa jsem vyřešila - nechala jsem jí ostříhat na hladko (200,-Kč) a mám na čas od chlupů pokoj. A navíc jí to sluší a vypadá mladší.....http://www.gify.nou.cz/z_pes1_soubory/p79.gif

pupicek — 21. 1. 2006 20:27

Ahoj
já mám pejska, knírače malého, sůl a pepř
potom křečky, stále se nám množí, takže kupujeme nové a nové akvárka s domečky
a ještě osmáky,  slečna osmačka vypadá, že je těhotná

Valentinka - nám zvířátka opravdu nesmrdí a to jim zase tak často domečky nečistíme, ale dáváme jim větší podestýlku, piliny, ale asi tak 8cm vrstvu.

Michalaa — 22. 1. 2006 10:50

Ahojky..... tak mejma rukama uz proslo moc moc moc zviatek...kdyztak nekomu poradim...od mala to byly morcata,krecci,potkani a mnoho dalsich hlodavciku :-),rybicky,zakrsly kralicek,andulky,zelva,fretka,kocka,a dva psi.........a nebojte..nikdy to nebyla zalezitost mesice...jen zelvicky jsme se musela zbavita  apredala jsme ji do naseho mistniho spolku ochrancu prirody......
A vratim se ke kocce......douam ze je uz OK a uz spoojene vrni v naruci :-)

Fiona — 22. 1. 2006 12:27

Ahojky,ja se taky musim pochlubit.Mame doma 4 potkani slecinky.Jsou uzasny,velmi chytry a byva s nima spousta legrace /tedy pokud zrovna neokusuji kabely,knizky a polstare/.

pupicek — 22. 1. 2006 15:09

to já bych chtěla králíčka, ale přítel nedovolí, že už toho máme moc, až prý umřou křečci,ale ti se stále množí, takže nevím nevím.
Taky bych chtěla kočičku, nyní se ale snažíme o těhu, tak to raději nebudeme riskovat.
Dá se králíček naučit na  jedno místo na kakání?

valentinka — 22. 1. 2006 18:55

pupicek napsal(a):

Valentinka - nám zvířátka opravdu nesmrdí a to jim zase tak často domečky nečistíme, ale dáváme jim větší podestýlku, piliny, ale asi tak 8cm vrstvu.

Pupicek- To nam zvířátka taky nesmrdí. Pomoc to je nedorozumění:) Ale víš k nám chodí dost návštěv a to byl trošku problém. Jinak kdyby to šlo tak mám doma:) třeba i velrybu.

cilka — 22. 1. 2006 19:37

Ne, králíček se takto nedá naučit. Jsou ale jedinci, kteří kvůli pudu sebezáchovy bobky kvůli predátorům shromažďují do skrytých míst. Česky: kaděj tam kde to podle nich nelze najít. Ale že by chodil na misku jako kočka... To ne... Prostě to trousí za sebou. Ale ve své bedýnce dělávají do jednoho rohu. No někdo má chlupy a jiný bobky...

salome — 22. 1. 2006 21:29

Já se připojuji k diskuzi a můžu říct,že máme 4 kočky a 3 psy.Dva pejsci ....středoasiat a border kolie jsou venku,ale střední kníračka je pokoják.2 koťata jsou v bytě,ale  pro  návštěvy cítit jsou.......a my jsme si zvykli.A  návštěvy .....záleží jak to zvládnou:o))))))))

pupicek — 24. 1. 2006 7:47

no něco ke kočičkám. Já je mám moc ráda, ale kamarádka měla asi 8 kočiček a nedalo se ji vstoupit do pokoje, tak mě to natahovalo, to byl hrozný smrádek.
Nevím  čím to, jestli je to samotnýma čičinama a nebo hygienou.

valentinka — 24. 1. 2006 11:54

Podle mne nejvíce do bytu se hodí pejsek, nejlépe malý. Jenomže to už je moc práce, venčení , koupání, stříhání, když je dlouhosrstý. Krátkosrstí nechávají v bytě krátké chloupky a ty jsou pak všude a hlavně se nedají nijak zlikvidovat. Jsou ve všem. Někteří pejsci dlouhosrstí nelínají a sem tam nějaký chloupek se dá vysát nebo uklidit. Taky je problém opouštět byt, když je v něm pejsek. To znamená jisté omezení. Když už se člověk odhodlá pro jakékoliv zvířátko do bytu je to částečně obět´. Doporučovala bych to jenom lidem, kteří moc touží po zvířeti, nebot´ to není hračka a je těžké pak řešit co s pejskem, když zjistíme kolik to obnáší.

Ela.. — 24. 1. 2006 14:54

8 kočiček je v jednom bytě už opravdu hodně. Ale to, že byly cítit, nebyla jejich vina, ale vina majitelky. Kočky jsou skutečně velice čistotné a také jim vadí, když mají chodit čůrat a kadit do již smradlavého písečku.  Dnes je naštěstí na trhu pestrá škála různých steliv do kočičího záchodku, které rozhodně nesmrdí, ale po vykonání potřeby se vytvoří tvrdá hrouda, která se jednoduše ze záchodku vyndá, vyhodí a záchodek voní jak nový ;)    My máme kočky 2, 2 psy, 2 akvárka a 3 děti, vše čistě "bytové" (až na ty děti :D) a musím říct, že nejméně práce a nejméně smrádečku je právě s těmi kočičkami, to spíš někdy je cítit akvárko a někdy pes (když měl něco mňam nadýmavého a ufoukne si přímo pod nohama, to se to pak vine bytem .. :mad:).

Terez — 25. 1. 2006 9:47

Ahoj všichni, zakrsláka můžu doporučit, měla jsem ho dlouho, když se s nim budete od malička mazlit, tak bude hodnej, a dá se naučit i na jedno místo ma čůrání (s tím kaděním je to o malinko horší, ale bobky se dají snadno luxovat...
Jen jedna poznámka - králík není hlodavec... :) Patří do čeledi Zajícovitých a vývojově má blíž ke kopytnatcům než k hlodavcům... :o)
T.

Fanny — 6. 2. 2006 16:14

pro děti se hodí i mini psíci do kapsy, naučí se chodit na suché WC stejně jako kočičky a není s nimi prakticky žádný problém, když odjíždíte na dovolenou. Kočičky většinou do rekreačních zařízení nesmějí, ale s malými
pejky není žádný problém. Můžete si je vzít sebou i na palubu letadla. Tyhle zkušenosti jsou odpozorovány od
rodiny kámošky, mají 3 děti a bydlí v paneláku a děti prosily a prosily o zvířátko.

Svas — 9. 2. 2006 14:09

Ahojte všichni,
my máme zase dobré zkušenosti s činčilou. Máme doma sedmiletou rozmazlenou slečnu. Je to mazlivý plyšák, není cítit, protože minimálně čůrá. Je to ale taky hlodavec, takže když ji každý večer hodinku pouštíme, musí se hlídat. Moc jí chutají kabely, je strašně zvědavá a ochutnává všechno, bohužel i dřevěný nábytek. Proti zakrslému králíčkovi žije dlouho, klidně i 18 let.