křepelka — 8. 6. 2008 17:50

Před 14 dny jsem byla s hafíkem u veterináře protože se mi zdálo že se mu zhoršilo dýchání. Vet. udělal sono bříška a řekl mi že má velký nádor na játrech který se už nedá operovat a že mám dodržovat striktně dietu, tzn. dávat mu pouze nízkobílkovinné granule a nic víc. Ráda bych mu aspon občas dopřála něco jiného třeba jen kousek ale nevím co mu neuškodí. Nevíte náhodou co bych mu v malém množství mohla občas dát? Někdy mu dám oloupanou mrkev kterou miluje ale jinak se bojím mu dát třeba maso. Jenže granule už mi jíst nechce. Nevíte které potraviny mají malý obasah bílkovin a tuků. Děkuju

Hani — 8. 6. 2008 17:59

Křepelko, to je mi líto, že je pejsek tak nemocnej. Držíme vám s feňulkama tlapky. :hjarta:

křepelka — 8. 6. 2008 21:06

Hani napsal(a):

Křepelko, to je mi líto, že je pejsek tak nemocnej. Držíme vám s feňulkama tlapky. :hjarta:

Hani děkujeme, bojujeme jak se dá. Nejhorší že ta játra tlačí na bránici a čikoušek hůř dýchá to mě doslova trápí. Ale hlavní je že má chut k jídlu a v noci dobře spinká tak snad bolesti nemá. Bere léky a dávám mu nízkobílkovinné granule tak snad se to nebude rychle zhoršovat. Dost jsem si na něj zvykla, je to můj nejlepší kamarád a opora. Ale to je život a já věřím že ještě něco spolu prožijeme.
Co ta tvoje fenečka? Jak je na tom?

Hani — 9. 6. 2008 7:19

Nelinku chytly včera k tomu všemu, co má, ještě záda, tak se o ni taky bojím. :( Jednou dvakrát za den se začne na chvíli dusit, to jak jí zvětšené srdíčko taky tlačí na bránici a na dýchací trubici. Ale prášky jí docela slušně pomáhají. Pravda je, že když v zimě onemocněla, tak jsem ani nedoufala, že by tady s námi ještě v červnu mohla být. Asi s ní dneska skočím k větovi, ať jí na ty záda něco píchne.
No a štěňata řáděj jak tajfuni, byl to dobrej nápad pořídit ke starší štěňulce ještě jednu malinkatou, protože si krásně hrají a Nelda má zasloužený klid. :)

křepelka — 9. 6. 2008 14:19

Hani napsal(a):

Nelinku chytly včera k tomu všemu, co má, ještě záda, tak se o ni taky bojím. :( Jednou dvakrát za den se začne na chvíli dusit, to jak jí zvětšené srdíčko taky tlačí na bránici a na dýchací trubici. Ale prášky jí docela slušně pomáhají. Pravda je, že když v zimě onemocněla, tak jsem ani nedoufala, že by tady s námi ještě v červnu mohla být. Asi s ní dneska skočím k větovi, ať jí na ty záda něco píchne.
No a štěňata řáděj jak tajfuni, byl to dobrej nápad pořídit ke starší štěňulce ještě jednu malinkatou, protože si krásně hrají a Nelda má zasloužený klid. :)

Tak máme doma marody viď. Čikoušek bere prášky a dávám mu speciální granule což ho asi trochu drží v pohodě ale teď se hodně zhoršil:-((.Venku neujde ani pár kroků a strašně dejchá, jazyk vyplázlý, možná to teplo mu nedělá dobře. To víš zázraky čekat asi nemůžeme ale hlavně když to tak nějak jde a hafíci netrpí bolestmi. To je dobře že máš štěňátka, uvidíš že ti udělají hodně radosti. A co máš vlastně za rasu? Nebo jsou to různí hafánci?

Hani — 9. 6. 2008 14:44

Jejda, Křepelko, jestli se pejskovi špatně dýchá, tak s ním choď ven za chládku - ráno a večer, horko mu dělá zle. My máme výhodu starýho baráku s metrovýma zdma, takže za největších veder teplota vevnitř nepřekročí 24 stupňů. V paneláku by bylo podstatně hůř, to nevím, co bych s Nelinkou dělala.
Naše feňulky jsou všechny kavalírky. Štěňata mají jedna rok a druhá 4 měsíce. Ale už jsou skoro stejně veliký, protože ta starší prostě k životu nepotřebuje žrát. :)
No a Nelinka, ať se aspoň trošku držím názvu vlákna, teď dostává granulky na srdíčko a vypadá to, že jí dělají dobře.
Jak to vyřešíš ty s Čikim? Nechceš se zeptat veta, co máš dělat, když ti nechce žrát ty spešl granule?

Maya.82 — 9. 6. 2008 17:25

Ahoj holky tak to je smutný, že maji vaši pejskové takové problémy. Ještě, že ta moje potvurka je o.k. Tak vam oběma držim palečky aby bylo líp. Pozdravte pejsany.
Jinak s tou dietkou asi taky neporadím, ale zeptat se veterináře to je asi tak jediné co člověk může udělat.

křepelka — 10. 6. 2008 15:31

Hani to víš že s ním chodím ven ráno a večer když už zapadá slunce a je trochu chladněji ale přesto ujde pár kroků a začne rychle dýchat. Odpoledne s ním jdu jen před barák aby se vyčůral a jdem hned domů. Ani mi o paneláku nemluv, po rozchodu s partnerem bydlím i s čikem v garsonce a i když  je to v bytovce, tak teplo v bytě máme taky i když jsou tam žaluzie. Mrzí mě to že nemám větší byt ale co se dá dělat. Přemýšlela jsem že koupím ventilátor a že vždycky na chviličku ho pustím ale to nám asi moc nepomůže viď. Čiko si vždycky zaleze do chodbičky kde je podstatně líp ale i tak na normální barák není. Já to s těma granulkama vymyslela tak že jsem koupila psí pamlsky, možná je znáš od firmy Candies se žraločí chrupavkou a čikouškovi moc chutnají a dám tak deset pamlsků do misky s granulkama a on sežere i ty pamlsky i granule a je klid:-)). On nakonec ty granulky vždycky sežere, ne hned ale když chce tak pak je sní. taky v tom teple sní podstatně méně než v zimě. V pátek mu jdu koupit k veterinářovi granule tak se ho zeptám na jednu věc-dostala jsem pro čika prášky na ta játra ale v příbalovém letáku stojí že by se neměli užívat u onemocnění srdce a čiko má na srdíčku šelest tak se bojím mu to dát, radši se ještě zeptám.
Mayo díky za držení palečků!!

ita — 10. 6. 2008 15:49

Křepelko, tady jedna ovčanda na dietu a ke granulím dostává vařené kuřecí maso. Je po operaci páteře a nesmí přibrat. Nebo mu ty granule přelej vývarem, budou mu víc chutnat. Už se má zase ochlazovat, dýchání bude lepší. Přeji oběma, ať je to už jen lepší.

křepelka — 10. 6. 2008 20:59

Ito děkuju i za čikouška. Já se nakonec kvůli němu budu teď v létě těšit na chladnější dny:-)). Ale opravdu mám z horkých dnů strach protože vím jak mu to nedělá dobře. Občas mu kousek kuřecího masa ke granulím přidám. Ten vývar na ty granule bych mohla zkusit. Díky

křepelka — 18. 6. 2008 14:00

Ahoj Hani jakpak se má ta vaše psí fenečka? Já musím zítra odjet pryč, jedu se objednat na operaci a jdu na rtg a do neděle zůstanu u rodičů  a čikouška nechci vláčet sebou 5 hodin vlakem takže mi ho bude hlídat čtyři dny paní z práce která má také pejska prý moc hodného a nekonfliktního a že se už na něj těší. Ale já z toho mám nějaké obavy:-((. Nevím prostě jsem na něj hodně zvyklá pořád jsme spolu a představa že moje zlatíčko bude jinde mě děsí.  Ale jinak to asi nejde takže můžu být ráda že mi ho někdo pohlídá a budu doufat že všechno dobře dopadne. Jinak teď je čikoušek v pohodě a i venku docela běhá, nejspíš jak nejsou tedka ta vedra. Tak nám drž palce!

ita — 18. 6. 2008 16:16

Křepelko, taky držím palce, ať vše dobře dopadne. Když bude se psím kamarádem, nebude se mu moc stýskat. Potkala jsem paní, co měla 2 jezevčíky, jeden už byl moc starý a odešel a ten druhý ji nutí několikrát denně jít na procházku, protože myslí, že až se vrátí, doma na něj bude čekat kamarád (ten starý už na vycházku nechodil).

Hani — 20. 6. 2008 8:56

Ahoj Křepelko, tak ať všechno dobře dopadne. U tebe i u pejska.
U nás vše při starém a doufám, že to tak i vydrží.
Ito - to je smutný. :grater: Paní by si možná měla pořídit štěně.

Hani — 23. 6. 2008 13:38

Křepelko, tak jak po víkendu???

ita — 23. 6. 2008 20:48

Hani, vet. jí poradil také štěně, s dospělým psem prý by to nemuselo klapat. Pomáhala jsem jí hledat na netu štěňata, jenže nejdřív měli až v červenci. Nechtěla čekat, sehnala někde trpasličího (za 7 tis.). Zatím jsem ji nepotkala.

křepelka — 24. 6. 2008 10:20

Hani a Ito, moc vás s Čikem zdravíme. Víkend jsme zvládli dobře. Čikouškovi se u paní líbilo, prý byl moc hodný a s jejich pejskem se skámošil. Nevím Hani jak ty ale já mám o něj v tom vedru  velký strach. Bohužel bydlím v garsonce kde chladu moc není. Snažím se větrat, mám celý den zatáhnuté žaluzky a čika občas otřu vlhkým hadrem ale i tak měl včera jazyk na vestě a bylo vidět že tím vedrem trpí. Ven s ním přes den taky nemůžu je to na pytel. Bohužel nemůžu mít z finančních důvodů větší byt jen garsonku takže s tím moc nenadělám. Ale zrovna večer jsem přemýšlela nad tím zda se tam netrápí ale je fakt že je starý a když jsem pryč tak spinká. Přesto  nad tím přemýšlím. Když přijdu tak ho hodně hladím, mluvím na něj a snažím se být co nejvíc s ním. Jaký máte na to názor? Může být pejsek v garsonce spokojený? Jak to hani ta tvoje fenečka v tom teple zvládá?

Hani — 24. 6. 2008 17:13

Křepelko, starý pes opravdu hodně prospí a pokud jsi ve zbylém čase s ním, tak je určitě spokojený. :)
Nelda vedro zatím zvládá dobře, ale taky je to tím starým barákem - je v něm docela chladno.
Křepelko, jak daleko to máš do Olomouce? Hodně?

ita — 24. 6. 2008 20:28

V tom vedru krátíme vycházky v parku a psi se chladí v potůčku, co hnije voda a mají střevní potíže. Náš starý dům už se rozehřál, tak máme do rána pootvíraná okna (nedá se v tom hluku spát), aby se byt ochladil.
Křepelko, pes je šťastný, že je s Tebou, nezáleží na velikosti bytu. Určitě pospává, když jsi pryč. Já když se vracím z nákupu, taky pes spí. Vedra už by měla skončit, někde jsem četla, že v polovině července klesnou teploty o 10 st.

křepelka — 25. 6. 2008 9:24

Holky moc moc děkuju za vaši podporu. Asi jsem moc citlivá ale na tom pejskovi mi dost záleží, v mém nepříliš štastném období je mi nesmírnou oporou a nechci aby se trápil. Moje garsonka je maličká takže se tam moc proběhnout nemůže ale ráno a večer děláme procházky ( a min. jednou se jdeme ještě vyvenčit:-)) tak snad mu to stačí, on už moc pohybu nepotřebuje, po každé procházce je unavený i když chodíme pomalu.Večer jsem uvažovala nad tím, že bych ho dala k našim na venkov kde by mohl být venku na zahradě, jenže mě by bylo po něm moc smutno:-((. Taky se už docela těším až aspoň trochu klesnou teploty a bude chladněji. Taky mám celou noc pootevřené okno a je fakt že venku je taky celkem hluk, ale co se dá dělat.
Ito jaké máš pejsky?
Hani bydlím v Plzni, to je od Olomouce poměrně daleko. Olomouc je nádherné město, můj brácha tam studoval takže jsem tam párkrát byla a moc se mi tam líbilo!!!

Hani — 25. 6. 2008 14:09

Ito, není lepší si vzít pro pejsky vodu na pití do lahve? No jo, já vím, taky zapomínám a ta smradlavá je přitažlivější. :D

Křepelko - škoda, Plzeň je fakt z ruky. :) Já už si tady pletu lidi - nejsi ty ta, co si vzala z útulku starého pejska, protože už by si ho nikdo jiný nevzal? :pussa:
Já mám furt takovej sen - o domech, kde budou dohromady staří lidé, kteří by jinak museli být v domovech, děti z děcáku, opuštěná zvířata a všichni si budou navzájem pomáhat.

ita — 25. 6. 2008 18:48

Mám No, včera měl 1,5 roku, puberťák a do parku chodíme s kamarádem boxerem (4 roky) a kokrem (v pátek se stěhuje jinam). Měla jsem nalezeného NO 10 let a když odešel, v útulku žádný zrovna nebyl, tak jsem si vzala divoké štěně. Teď jen doufám, že už ho brzy přejde puberta. Doma a na chatě je báječný, v parku má snahu mě bránit a útočí na velké psy (pokousal nás oba v březnu pitbul). Snad ho to brzy přejde. Paní od boxera je moje krevní skupina, máme společné zájmy a tak jsou to příjemné procházky.
V parku jsou i hydranty na pití, ale ten můj vodník je nejraději v potoce.

křepelka — 27. 6. 2008 8:43

Hani jo jo jsem to já co si vzal toho rošťáka z útulku a jsem za to upřímně moc ráda protože je to můj nejvěrnější kamarád! Kdybych nebyla takový antitalent na počítačové kousky hned bych sem hodila jeho fotku aby jste ho viděli, jakej fešák to je:-)). Jinak i já jsem si díky němu našla v baráku pár lidiček kteří maji také pejsky a se kterýma jdeme na procházku a pokecáme a je to fajn a věřím, že kdybychom neměli psy tak se hned tak nezačneme ,,kamarádit".

Hani — 29. 7. 2008 7:39

Ahoj Křepelindo, tak jak? Často na tebe a Čikiho myslím. Včera jsem šla kolem vývěsky útulku...bych si ty hafáky nejraděj vzala domů všechny.
U nás dobrý, Nela se drží, vůbec jsem na jaře nedoufala, že tady v létě ještě bude.

křepelka — 13. 8. 2008 10:37

Ahoj Hani, promiň že píšu až teď ale měla jsem dva týdny dovolenou a nebyla jsem na internetu.....Čikoušek se má myslím moc dobře a musím zaťukat vypadá že ho nic netrápí. Zlepšila se mu kondička, o dovolené jsem byla u rodičů na venkově a každý večer jsme dělali procházky.Rodiče mají fenečku Pražského krysaříka a přišlo nám že vedle ní úplně omládnul:-)) I ta vedra jsme zvládli. Je to rošťáček. Tak to jsem moc ráda že to tvoje fenka taky zvládá to je moc dobře.Snad jim to ještě dlouho vydrží....

Hani — 17. 8. 2008 19:54

Teda, jsem se bála - jak bylo v pátek tak šíleně dusno a pak přišly bouřky, Nelda býchala jak po maratonu.... naštěstí to zvládla. Čikouš doufám taky. Pac! :)

křepelka — 20. 8. 2008 9:06

Hani to víš ta vedra jim moc dobře nedělají, ještě že přijde ochlazení. Čiko taky dejchal jak po atletickém výkonu zvlášť když přišel z  venčení ale zvládl to, Ale já říkám dokud mu chutná je dobře:-)).Hani zkusím ti poslat jeho fotku at vidíš jaký je to fešák

Hani — 21. 8. 2008 14:14

Křepelko, fotku pošli, budu moc ráda. :)

křepelka — 21. 8. 2008 14:24

Hani nejde mi to poslat. Když pod tvým jménem otevřu mail tak tam není kolonka příloha. Mohla bys mi na mou soukromou zprávu poslat tvůj osobní mail? Já ti ze svého mailu pošlu fotečky toho mýho čertíka. Jinak dneska jsme šli po louce a on se z ničeho nic rozeběhl (jinak chodí jako lenochod) a začal běhat po louce jako divej tak jsem na něj zírala s otevřenou pusou a měla radost. :). Pozdravuj hafíky

Wiki — 21. 10. 2008 15:18

Jéé , tak to je mi moc líto, že jsou pejskové nemocní...ale je krásné, jak se o ně staráte a pečujete o všechny stránky. .. Co říct, jen ať jsou štastní a spokojení, ať je nic nebolí.... zbytek už je asi jen naše (lidská) věc.

Já mám taky nemocného pejska(6let), ale nevím co mu je. Je to malý pes a dvakrát bez zjevné příčiny upadl do bezvědomí. Tedy to , co jsem zaregistrovala - byla u toho. Poprvé jsem to přičetla buvolí kosti, kterou žvýkal a měla jsem zato, že se dusil. Když o tom stále přemýšlím - zpětně - tak  zřejmě ne. Prostě spadnul na zem - na bok a byl úplně bezvládný. A asi před 14dny se to zopakovalo, to spal, vykvinul, stavěl se a spadnul - úpně se roztál. Já dodnes cítím (a budu až do smrti) to jeho bezvládné tělíčko, jak mi viselo přes ruku...šílený. Ani nevím , jestli dýchal nebo ne, akce srdeční - nevím nic. Nic produktivního jsem neudělala. Jen jsem s ním  třepala a viděla jak se uvolnil močový měchýř. Asi po 20-30vteřinách se probral. I poprve. Žádný typ křečí, žádné slinění.

Na veterině (mimochodem pes by, asi 20min. po tom záchvatu,l ve vynikající kondici)ho vyšetřili, vzali krev - biochemii, pak nějaký hormon štítné žlázy s tím, že většinou bývá u psů s epilepsií výrazně nižší (nebo vyšší?) a čekám. Nic nezjistili, jen měl 7násobně zvýšené ALT, což by svědčilo o poškození jaterního parenchymu - čerstvě. Myslím, že je to špatná stopa. Nevím. Přesto máme také dietní krmení, i konzervu (stejná), tak mu to míchám a za pár dnů půjdeme zopakovat testy.

Tak takové máme starosti my. Kolegyně v práci má boxera , a ten měl také (asi roční pes) již 2x záchvat epilepsie - ale tento měl učebnicový záchvat, klasické příznaky. U mého psa nebyly ty křeče.

Dost mě to trápí, bojím se, že se to zopakuje a já u toho nebudu.

ita — 21. 10. 2008 22:18

Známá měla ovčáka s epilepsií, bral pravidelně léky, zvláštní granule a čas od času skončil na psí klinice po záchvatu. Umřela mu jeho první paní, od té doby měl záchvaty. Pak se v parku utvořila smečka, on ji vedl a nemoc téměř ustoupila. Asi je důležitá psychika. Pak se odstěhovali na chalupu, do nového prostředí, kde neměl dlouhé vycházky a smečku a dlouho to nepřežil.