Petuna — 6. 6. 2008 10:26

Moc Vás prosím o radu jedeme na dovolenou do Itálie ale bez jídla takže budu brát sebou. Máme dcerku 4 roky tak to musím nějak vymyslet .Ale nenapadá mě źvláštního kromě nudlí s kečupem. Máme ledničku do auta..myslím s ledem a taktéž bych ráda zavařila nějaké maso ale nevím jak na to a co vlastně můžu.
Poradíte mi prosím co vlastně třeba vy berete sebou k jídlu? Moc prosím

Stelička — 7. 6. 2008 14:49

Někde už tu je, hledej.
Zásada: nepoužívat cibuli, ta kvasí. Zavařovat nadvakrát - asi hodinu až dvě, nechat vychladnout, druhý den zopakovat. Tipy: drůbeží maso s hráškem, mrkví - na rizoto, drůbeží pečené, k tomu sáčkovou omáčku kuře na paprice (kousek masa použiji do sáčkové nudlové polévky), kousky na čínu, k tomu čínské smažené nudle.
Využít můžeš i vakuově balené salámy, párky, klobásky, uzené maso, vždy to převezu mezi prádlem bez problému. A to jezdím autobusem.
Už jsem vezla i zmrazené naložené maso v krabičce. Taky přežilo. Přežila tatarka i my!
Další jídla: knedlík s vajíčkem, smažený sýr (polotovar), kynuté knedlíky (polotovar), lečo.
Docela si bužírujeme.

lindaB — 8. 6. 2008 21:40

já vezla do Chorvatska i papiňák se svíčkovou, která byla před dovařením (zahustit, smetana), jinak vakuově baléné maso (uzené, kuřecí řízky v marinádách,párky, uzeniny).
Vždy to bylo bez problémů.